Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Озеро Ойбурське, Крим.

Мальовниче і лікувальне озеро Ойбурське - це солоне озеро лиманного походження, розташоване між селами Штормове і Поповка, в 25 км на північний захід від Євпаторії. Від Чорного моря Ойбурське озеро відокремлює лише вузький, місцями не більше ста метрів, піщаний пляж. Загальна довжина озера становить 4 км, ширина - 1,3 км, середня глибина - 2 м. Береги Ойбурского озера пологі, кам'янисто-піщані, зі зручними під'їзними шляхами, за винятком невеликого стрімчастого ділянки на південному сході озера. Посередині озера мальовничі скупчення валунів, які облюбували чайки і баклани. Їх так і називають - Бакланов островом.

Фото при кліці збільшуються

Солоність води в Ойбурське озері - 200 грамів на літр, тому тут не водиться ніяка риба. З представників фауни чайки і баклани. Ойбурське озеро відомо багатими запасами блакитної глини, яка широко застосовується в косметології і різних галузях медицини. Грязьові процедури проводять не тільки на самому озері, а й сушать глину про запас - щоб потім використовувати вдома для приготування масок. Колір глини обумовлений мікроелементами, які входять до її складу. Тому важливо знати, дефіцит яких речовин відчуває ваш організм, і відповідно до цього вибирати тип глини. Однак якщо у вас немає можливості пройти комплексне обстеження, то для лікування суглобів можна скористатися блакитною глиною, яка є унікальним природним продуктом. Вона має не тільки ранозагоювальні та протизапальні властивості, але і допомагає зняти гострі напади болю, якими нерідко супроводжуються захворювання суглобів. Плюс до всього, саме блакитна глина є найбільш ефективним засобом, коли мова йде про розщеплення сольових відкладень і виведенні їх через шкіру. Також саме блакитна глина сприяє відновленню хрящової тканини, деформування і передчасне зношування якої призводить до захворювань суглобів.

Поруч з озером є невеликий лиман. Він також багатий лікувальною гряззю, але там вона чорна - з характерним запахом сірководню. Вважається, що цілющі властивості озера Ойбурське не поступаються всесвітньо відомим Сакським грязям.

Лікувальні грязі - це мулисті колоїдні опади природного походження, що зібралися на дні водойм протягом тривалого періоду часу. До складу колоїдів входять мінеральні солі, органічні та неорганічні речовини, гази, мікроорганізми, антибактеріальні речовини. Основні властивості лікувальних грязей: Адсорбція мікробів. Антибактеріальні властивості. Висока пластичність. Високі теплоудержуючою якості. Основні компоненти пелоїдів: Солі магнію, кальцію, Грязьовий розчин з органічних кислот. Насичений розчин морських солей (ропа). Розчини органічних, органо-мінеральних сполук. Їм властивий багатющий мінеральний склад, висока насиченість газами (метаном, сірководнем), що надає бруду специфічний різкий запах.

Курортні селища Штормове і Поповка, розташовані по обидва боки від Ойбурского озера пропонують готельні номери на будь-який смак. Але особливої ​​пам'яткою цього регіону є прекрасний широченний піщаний пляж, пологий берег моря, прозора вода, блакитна природна глина, чорна лікувальні бруд і ропа Ойбурского озера, зручні під'їзні шляхи.
Як знайти, дістатися: Маршруткою з міста Євпаторії до пос.Штормового або до сел. Поповка.
GPS координати озера Ойбурське в Криму 45 ° 16'57 "N 33 ° 4'31" E
Адреса: АР Крим, Сакський р-н, с.Штормове або с. Поповка.

На головну
Визначні пам'ятки Криму
Подорожуємо по Криму
Відпочинок в Криму
міста Криму
Ваші історії, відгуки
Контакти

Новости