Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як підготуватися до прийому дитячого гінеколога

  1. Коли потрібно прийти на прийом дитячого гінеколога
  2. Як підготуватися до прийому
  3. Як проходить прийом дитячого гінеколога
  4. Наші клініки в Санкт-Петербурзі

Мами дівчаток часто думають, що візити до гінеколога повинні починатися тільки з початком статевого життя. Однак це не так. Патології розвитку репродуктивної системи, різні запальні процеси можуть зустрічатися у дівчаток, починаючи з грудного віку. Після 10-11 років починається процес статевого дозрівання, проконтролювати який також допоможе гінеколог. Грамотний лікар прийде на допомогу батькам і тоді, коли потрібно буде докладно пояснити взрослеющей дівчинці, як змінюється її тіло.

Коли потрібно прийти на прийом дитячого гінеколога

Відвідування дитячого гінеколога діляться на планові і позапланові. Зазвичай дівчатка приходять до цього фахівця:

  • в 1 рік - для загального огляду. Знайдені в ранньому віці порушення розвитку коригуються набагато легше;
  • в 2-4 роки - перед надходженням в дитячий садок;
  • в 6-7 років - плановий огляд перед школою;
  • 10-14 років - після першої менструації;
  • далі щорічно.

Позапланові огляди потрібні, коли з'являються симптоми запального процесу, дівчинка почуває дискомфорт в області зовнішніх статевих органів, батьки помічають виділення, відбувається раннє статеве дозрівання, або, навпаки, наступ першої менструації і розвиток вторинних статевих ознак запізнюється. Словом, прийом дитячого гінеколога потрібен при першій підозрі, що щось йде не так. Жіноче здоров'я - крихка річ, тому, щоб уникнути проблем у дорослому житті, йому треба приділяти пильну увагу з раннього віку.

Як підготуватися до прийому

Щоб прийом лікаря не приніс дитині неприємних сюрпризів, мамі потрібно заздалегідь поговорити з донькою. Необхідно пояснити, як проходить прийом у дитячого гінеколога, які питання він буде задавати, навіщо потрібен гінекологічний огляд і як доктор буде його проводити. Для маленьких дітей відвідування будь-якого лікаря - стрес, тому в цьому випадку для гінеколога особливо важливо встановити контакт з маленькою пацієнткою. Для підлітка будуть переконливими логічні аргументи на користь відвідування лікаря, а також розповідь мами про те, що і вона регулярно відвідує гінеколога.

Як проходить прийом дитячого гінеколога

Спочатку лікар збирає анамнез - докладно розпитує батьків і дитини. Залежно від віку дівчинки питання можуть стосуватися різних тем. Потім слідує огляд - для дітей до 14 років він проводиться на кушетці, після 14-ти за згодою батьків - в гінекологічному кріслі. Більш дорослим дівчатам важливо попередити доктора, чи живуть вони статевим життям - від цього залежить метод огляду.

Важливо, що після 15 років дівчина має право вимагати, щоб її оглядали без присутності батьків. Також потрібна згода дівчини на те, щоб інформацію про її здоров'я передавали третім особам (в тому числі батькам).

При необхідності лікар бере мазки. Якщо виявлені захворювання або порушення в розвитку, доктор розробляє тактику лікування і пояснює її нюанси пацієнтці і її батькам.

Перший прийом дитячого гінеколога - значуща подія в житті дівчинки. Якщо батьки спокійні і впевнені, а лікар привітний і доброзичливий, то стрес для дівчинки буде мінімальним.

Наші клініки в Санкт-Петербурзі

Отримати детальну інформацію та записатися на прийом Ви можете за телефоном +7 (812) 640-55-25

Записатися на прийом

Новости