Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

NEWSru.com :: Героя Росії Чепігу-Бошірова знайшли на фото з "Однокласників" і на сайті Міноборони. У Кремля не вийшло

У відкритих джерелах інтернету виявилося новий доказ того, що полковник Анатолій Чепіга - він же, за твердженням розслідувачів з The Insider і Bellingcat, один з отруйників Скрипаль Руслан Бошіров, - отримав звання Героя Росії

У відкритих джерелах інтернету виявилося новий доказ того, що полковник Анатолій Чепіга - він же, за твердженням розслідувачів з The Insider і Bellingcat, один з отруйників Скрипаль Руслан Бошіров, - отримав звання Героя Росії. Цей факт раніше заперечував прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, стверджуючи, що Кремль перевірив інформацію про нагородження Чепіги, але відомостей про те, що людина з таким ім'ям нагороджувався, немає.

Те, що не вдалося Пєскова, зуміли користувачі сайту "Двач": вони виявили в соцмережі "Однокласники" чітку фотографію почесною дошки випускників-героїв Далекосхідного вищого загальновійськового командного училища (ДВОКУ), і серед них є Анатолій Володимирович Чепіга. Пізніше гілка обговорення фотографій Чепіги зникла з сайту "Двач".

Фото з "Однокласників" було зроблено відвідувачем ДВОКУ в червні 2017 року, коли Чепіга-Бошіров ще не прославився на весь світ, відзначає The Insider . Музей історії ДВОКУ закритий для відвідувань "з вулиці", але там часто проводяться урочисті заходи або просто екскурсії для школярів, кадетів і випускників училища, відзначає Радіо "Свобода" . Цю ж дошку пошани можна знайти на сайті Міноборони .

- Євген Левкович: "Реакція на подію страшніше за саму подію"

Крім того, Чепіга згадується серед випускників навчального закладу на сайті самого ДВОКУ в розділі "Випускники училища - Герої Російської Федерації". "Чепіга Анатолій Володимирович. Указом Президента Російської Федерації відзначений почесним званням Героя Російської Федерації", - свідчить напис.

Ім'я та ініціали Чепіги вибито на плитах, встановлених поряд з пам'ятником маршалу Рокоссовскому, де перераховані всі випускники вузу, що стали героями СРСР або Росії, зазначає радіо "Свобода". А на сайті відділення ДОСААФ в Амурській області зазначено, що звання Героя Росії було присвоєно Анатолію Чепіга в грудні 2014 року "за виконання миротворчої місії".

Блогер Ілля Варламов опублікував на своєму сайті ще одну фотографію, на якій зображені випускники ДВОКУ, включаючи "Солсберійского туриста".

Великобританія вважає Олександра Петрова і Руслана Бошірова, який виявився Анатолієм Чепігою, отруювачами екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, яких 4 березня були знайдені без свідомості в Солсбері. На думку британців, ці двоє, що згодом представилися в інтерв'ю RT "простими туристами", нанесли на ручку дверей Скрипаля нервово-паралітичну бойове речовина сімейства "Новачок".

В середині вересня расследовательскіе група Bellingcat і російське видання The Insider опублікували копії документів , Отриманих з відкритих джерел, які свідчать про те, що Петров може бути причетний до спецслужб. Крім того, журналісти з'ясували, що Руслан Бошіров є 39-річним полковником Анатолієм Чепігою, випускником ДВОКУ 1995 року і Героєм Росії.

Далі "Нова газета" і центр "Досьє" дізналися , Що звання Героя Росії Чепіга отримав за одну з трьох ключових спецоперацій в Криму в лютому 2014 роки (захоплення будівлі Ради міністрів Криму, захоплення аеродрому Бельбек і роззброєння бригади морської піхоти армії України в Феодосії) або за участь в евакуації колишнього президента України Віктора Януковича в Росію.

У МВС України підтвердили, що один з учасників атаки на Скрипаль в Солсбері, офіцер ГРУ Росії брав участь в евакуації Януковича. Його ім'я не згадується. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на зустрічі зі своїм британським колегою Беном Уоллесом, йдеться на сайті українського МВС.

Крім того, 2 жовтня колишній глава служби безпеки Віктора Януковича Костянтин Кобзар попросив суд в Києві допитати його про роль полковника ГРУ РФ Анатолія Чепіги в евакуації Януковича з України. Про запит написав в Facebook адвокат Януковича Віталій Сердюк.

Колишній викладач ДВОКУ Олександр Боржко підтвердив , Що одного з його випускників дійсно звали Анатолій Чепіга. Боржко також додав, що кілька років тому Чепіга став Героєм Росії.

Новости