Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

заповідники Німеччини

  1. Відпочити від міської суєти
  2. Лелека на даху


Майже мільйон гектарів німецьких земель вважаються в країні заповідними. На цій величезній території розкинулися 14 національних парків, де охороняються унікальні екологічні системи, рідкісні види тварин і зникаючі і особливо цінні рослини. У порівнянні з подібними природними резерватами в інших країнах, заповідники Німеччині порівняно молоді - найперший отримав особливий статус в 1970 році.

Відпочити від міської суєти

Німці люблять відпочивати в своїх національних парках, а ось у іноземних туристів часу на їх відвідування зазвичай не залишається. Але опинившись поблизу від цих природних чудес, варто приділити пару днів споглядання чудових краєвидів, якими так багата земля Німеччини:

  • Баварський ліс на південному сході країни - це найбільше лісове зв'язний простір на території Центральної Європи . Більша частина цього заповідника Німеччини лежить на кілометровій висоті над рівнем моря, а серед представників фауни парку - знаходяться під загрозою вимирання рись, лісова кішка, бобер, чорний лелека і сокіл-сапсан. Адміністрація парку знаходиться в місті Графенау, де можна уточнити правила перебування в заповіднику і отримати докладну інформацію про туристичні маршрути.
  • крейдяні скелі острова Рюген - лише частина заповідника Німеччини на північному сході країни. Національний парк Ясмунд включає в себе балтійський берег і прилеглі до узбережжя ліси. Найвидатніший природне утворення цього заповідника Німеччини - Королівський стілець. Крейдяна скеля висотою 118 метрів щорічно служить оглядовим майданчиком для 300 тисяч відвідувачів національного парку.
  • саксонська Швейцарія на сході Німеччини - унікальне місце. Ландшафти цього заповідника красуються на обкладинках путівників, настінних календарях і на картинах місцевих художників. Скелястий масив Бастай злітає в небо майже на 200 метрів, дозволяючи туристам з висоти його оглядового майданчика милуватися плином Ельби і оточуючими ландшафтами. Унікальний міст на скелях Бастай з'явився вперше в 1824 році, а сьогодні цей пам'ятник архітектури - найпопулярніше місце у відвідувачів Саксонської Швейцарії.

Лелека на даху

Місця до цього заповідника Німеччини села стають щоліта будинком для сотень білих лелек, які обирають для гніздування регіон нижньої долини Одеру. Однойменний національний парк - місце проживання десятків рідкісних тварин, серед яких - чорні лелеки, лебеді-кликуни, лисиці, деркачі і видри.
долину Одера відвідують щорічно тисячі туристів, причому парк має кількома десятками промаркованих пішохідних і велосипедних стежок.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 16.09.2015


фотографії

Популярні статті



Новости