Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

північ Німеччини

  1. Відомі місця на півночі Німеччини
  2. Відпочинок на березі моря


Північний регіон Німеччини не має чітких меж. У нього включаються північні землі країни, а також райони, населення яких говорить на нижньонімецький мовою. Північ Німеччини відрізняється пологим ландшафтом і омивається Балтійським і Північним морями. Тут переважають жорсткі кліматичні умови: сильні вітри, прохолодне повітря, часті дощі.

Відомі місця на півночі Німеччини

Цей регіон ділять на Північно-Східну та Північно-Західну Німеччину. Тут розташовані міста Гамбург і Бремен, федеральні землі Шлезвіг-Гольштейн і Нижня Саксонія. Найбільш відвідуваним містом в країні вважається Гамбург - місто-порт, який був заснований в IX столітті. Його історія дуже цікава, тому що він є рідним містом багатьох відомих людей (композитори Мендельсон, Брамс і ін.). Сьогодні Гамбург - це найбільший центр культури. На його території працює не менше сотні концертних залів і клубів, 60 музеїв і 40 театрів. У центральній його частині розташовано озеро Альстер, навколо якого розкинулися мальовничі парки.
У Гамбурзі є численні канали, завдяки чому його іноді називають Північною Венецією. Це місто контрастів, де серед старовинних будівлі височіють сучасні споруди. Туристи можуть зробити захоплюючий круїз уздовж Ельби, виїхавши з Гамбурга. Не менш відомим містом на півночі Німеччини є Бремен. У ньому знаходяться такі знамениті споруди, як ратуша XV століття, собор Святого Петра XI століття і інші архітектурні пам'ятники. У північній частині країни розташований цікавий регіон Нижня Саксонія зі столицею в місті Ганновер. Територія регіону простягається від гірських областей Гарц до берега Північного моря. Нижня Саксонія подарувала світові багато відомих людей: Лейбніц, Гаусс, Брух і ін.

Відпочинок на березі моря

Узбережжя Північного моря і східно-фризькі острова - це об'єкти уваги туристів. Там знаходяться численні парки, заповідники, старовинні замки. У цьому районі популярні зимові види спорту. Гірські вершини Гарца дають можливість кататися на лижах. Приїхавши на північ Німеччини, мандрівники відвідують пам'ятки землі Шлезвіг-Гольштейн зі столицею в місті Кіль, Любек і його історичний центр і інші місця. Північне море відоме своїми хорошими пляжами, піщаними дюнами, маленькими островами і чистим повітрям. Тут розташовані привабливі курорти Вестерланд, Санкт-Петер-Ордінг, де добре розвинений серфінг і каякінг. Природа прибережних островів Північного моря дуже мальовнича, але туди краще їздити самі жителі країни. У північних районах можна побачити різні пейзажі. Ближче до центру клімат стає більш м'яким, а територію покривають ліси.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 05.05.2015


фотографії

Популярні статті



Новости