Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Євротур Німеччина - Італія

2 вересня 2013 р 15:04 Піза, Генуя - Італія, Мюнхен - Німеччина, Ніцца - Франція Август 2013

Можливо цей відгук буде корисний тим, хто збирається їздити по Європі. Особливо приділю увагу витратам на платні дороги і іншим моментам, які треба знати. Можливо цей відгук буде корисний тим, хто збирається їздити по Європі

Тож почнемо.

Вилітали з СПб в Мюнхен, в аеропорту брали авто в Dollar Triffty. При броні на сайті «долара» машина коштувала 420 євро на 13 днів, після прибуття на стійку, ціна виявилася 840 євро. Виявляється в ціну броні на сайті була не включена страховка. Я покладалася на минулий досвід бронювання авто в «доларі» в США, де в початкову ціну включені мінімальна страховка, взагалі в Європі все по іншому, і ціни на машини дорожче, так як страховка більше. Довелося шукати більш бюджетну машину, дещо -як нам знайшли авто, тк нам потрібен був автомат, а в Європі з цим напряг. У підсумку за фольцваген поло заплатили близько 600 євро і поїхали в готель Gästehaus am RPTC .

Готель був не в центрі Мюнхена, в оточенні саду при якійсь лікарні для сердечників, вообщем нам сподобався.

Залишили машину і поїхали на метро в центр міста, покуштувати німецького пива.

У Мюнхені за планом провели 2 дні, більше там можна не затримуватися.

Марієнплац

На другий день ми поїхали в музей БМВ. Раджу всім, навіть тим, хто не фанат БМВ. Дуже цікавий, технологічний музей, де влаштовують шоу з проїздами мотоциклістів прямо по сходах всередині будівлі.

Музей розділений на платну і безкоштовну частину, цікаво і там і там.

Після музею пішки пішли в Олімпік парк, який зовсім поруч.

Покаталися на колесі огляду, погодували гусей і лебедів.

Дуже здивувало наявність в Мюнхені величезної кількості мусульман, жінок в паранджах і хіджабах, було таке відчуття що потрапили в Дубаї. Напевно приїжджають шопіться і відпочивати від спеки на літо.

Далі ми виїхали в сторону Італії, по дорозі був план подивитися на замок Нойшвайштайн, що стоїть на скелі в 120 км від Мюнхена. Лив дощ, довелося гуляти в поліетиленових плащах. Там навіть під час дощу всюди величезні черги: за квитками на екскурсії (краще бронювати на сайті заздалегідь) і на автобуси та кінні вози наверх в замок. Ми були обмежені в часі, тому пробіглися наверх пішки, оглянули замок зовні, і рушили далі в дорогу. Сам замок звичайно дуже вражаючий.

У цей день самого довгого переїзду був туман і дощ. Через 150 км ми зупинилися на заправці, купити австрійську віньєтку, і виявилося, що весь цей час ми вже їхали по Австрії без неї ... просто не побачили що вже Австрія))

Отже, про ціни. При поїздці з Мюнхена до Генуї (Нерви) ми витратили 8,30 на віньєтку, 8,50 за австрійський тунель, і 36 євро за все італійські дороги. Треба сказати що в Італії найдорожчі дороги, і дорогий бензин -1,96 за літр, проти німецького 1,69.

Вообщем, на дорогу від замку до нашого готелю в Італії поруч з Генуєю пішло годин 8. Ми зупинилися в селищі Нерви де одихалі місцеві пенсіонери та люди з дітьми. Надалі виявилося, що це селище притулок місцевих аристократів. В наявності кілька кам'янистих пляжів, є платні і безкоштовні, прокат байдарок і каяків. Але все-таки на реальний пляжний відпочинок краще їхати в інше місце.

Нерви

Готель в Нерви - це окрема історія. Hotel Villa Bonera в будівлі старовинної вілли, з перебоями води і древнім спадщиною предметів інтер'єру.

Пляж Нерви заповнений італійськими товариськими песніонерамі

вулички Нерви

З Генуї було зручно їздити на авто в Пізу, Ніццу, і аутлет Серавалле, той що під Міланом. Поруч з Пизой є піщані пляжі в Тірренія. У Ніцці дуже красивий колір моря, не дарма його називають блакитним узбережжям. Дуже багато росіян.

пляж в Тірренія під Пизой

блакитний берег

Площа Массена в Ніцці

Черга в магазин армані в аутлеті .Нужно приїжджати раніше.

Платні дороги Італії складаються практично з одних тунелів.

Відпочивши 10 днів на Лігурії, ми повернулися до Мюнхена (знову ж заплативши 8,3 + 8,5 + 36 євро), в готель Hotel Wallis поруч з Карплатц, що в центрі міста.

Зауважу, що в перші 2 дні в Мюнхені ми жили на південь від центру міста в шикарному готелі з парком, де співали пташки. Поживши 1 ніч в готелі поруч з центром, я зрозуміла, що в Мюнхені треба бронювати готель подалі від центру і турецьких кварталів.

Всю ніч вили сирени, їздили машини, голосно розмовляли люди, під ранок взагалі приїхало 5 поліцейських машин на розборки в казино внизу.

В Підсумку за весь відпустку ми проїхали складає 2600 км, витративши 195 євро на платні дороги (є і безкоштовні, але вони йдуть по гірському серпантину, круті повороти і швидкість обмежена в 2 рази нижче, ніж на платній), 290 євро на бензин (краще брати в оренду дизель), 40 євро на паркування.

Вартість плати за дороги по пунктам в 1 сторону: Від Мюнхена до Нерви треба заплатити близько 53 євро, від Нерви до Пізи 15 євро, Від Нерви до Ніцци 19,70 італ.дорога +2,30 французька.

Новости