Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

5 карнавалів в лютому: як долетіти, де пожити, що вдягнути?

  1. Кіпрський карнавал в Лімассолі
  2. Карнавал в Кельні
  3. Карнавал в Ніцці
  4. Венеціанський карнавал
  5. Карнавал в Базелі

Сказати по-правді, їхати взимку в Європу, не подбавши про цікаву програму, можна з натяжкою. Холодно, рідкісні поспішають перехожі на вулицях і площах ... Ось карнавал - зовсім інша справа! Яскраве дійство зігріє, розвеселить, подарує враження і емоції. Ви впишеться в будь-яку компанію і чудово проведете свої канікули. Мандра радить, як дешевше доїхати на Карнавал, де оселитися, і як провести час.

Кіпрський карнавал в Лімассолі

  • Місце проведення: Лімассол, Кіпр
  • Дата проведення: 1-11 лютого

Щорічний традиційний кіпрський карнавал в Лімассолі - наймасовіший, яскравий, видовищний свято. Офіційним відкриттям параду вважається церемонія в'їзду в місто карнавального Короля. З цього дня в місті починається святкова феєрія, серія костюмованих балів, яка триває до закінчення урочистостей.

З цього дня в місті починається святкова феєрія, серія костюмованих балів, яка триває до закінчення урочистостей

Джерело: www.worldfestivaldirectory.com

В цей період проходить два параду - дитячий, під час якого діти і підлітки обливають один одного водою і мильною піною, і Великий парад, в якому можуть взяти участь всі бажаючі. Це прекрасна можливість зустрітися з друзями, повеселитися і відпочити від денних турбот. Жителі і гості міста відриваються в нічних клубах, веселяться дні і ночі безперервно, п'ють краще кіпрське вино і поглинають гори їжі.

Фото: Sergey Galyonkin. Джерело: www.flickr.com Фото: Sergey Galyonkin Фото: Philippine Tourist Attractions. Джерело: www.flickr.com

Перший тиждень Лимассольский карнавалу носить назву «М'ясна» - в цей період їдять «сувлу» - м'ясне кіпрське національне блюдо, в «Сирну» тиждень їдять багато молочних продуктів і сиру, які потраплять під заборону з початком Великого посту. За карнавалом слід «Зелений понеділок», що відзначає початок Великого посту.

Фото: Sergey Galyonkin. Джерело: www.flickr.com

  • Проживання: Кращі готелі Лімассола розташовані в туристичній зоні на схід від центру міста. Вартість проживання в дні карнавалу в хостелах від € 12 за ніч, в готелях 3 * від € 40 / чол. Можна вибрати апарт-готелі або апартаменти. Вартість залежить від їх розташування і якості обладнання.
  • Як дістатися: Прямі рейси до Ларнаки здійснюються з аеропортів Києва авіакомпаніями МАУ, Wizz Air та ін. Вартість квитка в обидва боки в лютому - від € 85.
    Відстань від аеропорту Ларнаки до Лімассола - 67 км. Доїхати можна на таксі (близько € 50), рейсовому автобусі (€ 9). Зупинки - безпосередньо при виході з аеропорту. Час в дорозі - 50-90 хв.

Карнавал в Кельні

  • Місце проведення: Кельн, Німеччина
  • Дата проведення: 08-14 лютого

Кельнський карнавал вважається одним з найбільших в Німеччині, його можна поставити в один ряд з карнавалами в Венеції і Ріо-де-Жанейро. Перший день вуличного походу починається в «Бабин четвер». Назва дня дав забавний звичай дам відрізати краватки зазівався кавалерам. Заради власної безпеки всі чоловіки приходять на свято без них.

Заради власної безпеки всі чоловіки приходять на свято без них

Фото: Cup'oCofi. Джерело: www.flickr.com

Головне дійство з найважливішими персонажами свята обер-бургомістром, карнавальної «Трійцею» (Принц, Селянин, Діва) розгортається в центрі міста на площі Alter Markt і триває до пізньої ночі. У наступні два дні всі тільки й зайняті тим, що їдять. У цей час дозволяється їсти будь-яку їжу в яких завгодно кількостях. І це аж ніяк не засуджується!

«Рожевий понеділок» - кульмінація карнавалу. В цей день в ході беруть участь близько мільйона ряджених. Традиційними є яскраві блазенські костюми, найпопулярніший персонаж - «ганчір'яний клоун» з клаптів.

Традиційними є яскраві блазенські костюми, найпопулярніший персонаж - «ганчір'яний клоун» з клаптів

Джерело: www.express.de

Жителі і гості міста збираються в «Попільну середу» - останній день карнавалу, щоб завершити пишні святкування і покуштувати традиційні страви з риби перед початком суворого Посту. Неповторна Кельнська життєрадісність відчувається в затишних барах, великих пивних ресторанах в історичному центрі міста. Тут рікою тече пиво сорту Kolsch, до нього подаються страви рейнської кухні і кельнськоє привітність.

  • Проживання: У Кельні знайдеться готель на будь-який смак: тут і бюджетні затишні готелі для невибагливих туристів і концептуальні готелі для досвідчених мандрівників. Багато з них відкриті в історичних будівлях і запрошують гостей повністю зануритися в атмосферу старовинного міста. Вартість проживання в хостелах- від € 15, розміщення в тризірковому готелі-від € 40 на добу / чол.
  • Як доїхати: Прямі рейси в Кельн здійснюються авіакомпанією Wizz Air з аеропорту Жуляни м.Києва. Вартість квитка в обидва боки в лютому - від € 90. Вартість прямих перельотів а / к Wizz Air в Кельн з Кошице, Катовіце і назад - від € 20

Карнавал в Ніцці

  • Місце проведення: Ніцца, Франція
  • Дата проведення: 17 лютого - 3 березня

Карнавал в Ніцці - одне з найяскравіших подій на морському узбережжі з неймовірною атмосферою загальної безтурботності і веселощів. Парад квітів, костюмовані марші, крокуючі оркестри, жонглери, клоуни, пересувні платформи з карикатурними ляльками, кінні екіпажі, дощ із конфетті, вечірні феєрверки - все це і багато іншого чекає відвідувачів двотижневого святкування.

Парад квітів, костюмовані марші, крокуючі оркестри, жонглери, клоуни, пересувні платформи з карикатурними ляльками, кінні екіпажі, дощ із конфетті, вечірні феєрверки - все це і багато іншого чекає відвідувачів двотижневого святкування

Джерело: ee.france.fr

Щороку задається тема, яка повинна містити слово «король». Тема 2018 року - King of Space. Вартість вхідного квитка від € 5, з резервацією місця - від € 21.Откритіе і закриття карнавалу безкоштовно і доступно для всіх бажаючих. Ознайомитися з програмою карнавалу і купити квитки можна на офіційному сайті www.nicecarnaval.com . Щоб потрапити на це головна подія лютого, перш за все слід заздалегідь купити квитки і подбати про бронювання номера в готелі - попит на них в дні торжеств в рази перекриває пропозицію.

Джерело: ee.france.fr

Поїздка на карнавал - це не тільки яскраве свято, а й прекрасна можливість побувати в Ніцці в кінці зими, коли природа пробуджується, світить яскраве сонце і назва Лазурний Берег виправдовує себе.

  • Проживання: Більшість готелів в Ніцці розташовані уздовж пляжу, їх вартість досить висока. Багато хто віддає перевагу зупинятися в Старому місті, де розташовані модні ресторани, кафе, бари. Бюджетні готелі розташовані за межами центру - в кварталах Ліберасьон, Сессоль, Сен-Сільвестр на півночі і Маньян, Наполеон, Фаброн на заході. До центру можна доїхати на трамваї. Вартість проживання в хостелах - від € 15, розміщення в готелі 3 * - від € 35 на добу / чол.
  • Як доїхати: Прямих рейсів Київ - Ніцца немає. Авіакомпанії, що здійснюють рейси з Києва до Ніцци і назад з пересадками в різних містах - LOT, Lufthansa, KLM, Air France. Вартість квитка - від € 140.
    Вартість прямих перельотів в Ніццу з Варшави, Будапешта і назад а / к Wizz Air в лютому - від € 25.

Венеціанський карнавал

  • Місце проведення: Венеція, Італія
  • Дата проведення: 27 cічня - 13 лютий

Венеціанський карнавал вважається одним з найбільш очікуваних і яскравих урочистих подій. У ці дні казкова Венеція привертає до себе сотні тисяч туристів з усього світу. По вузьких вуличках, мостам та площами прогулюються люди в масках, костюмах відомих персонажів, палацових нарядах панів і дам 18-19 століть. «Маски» п'ють каву в венеціанських Бакарі, із задоволенням позують для фото і роблять з вами Селфі на пам'ять. Яскраві фото на тлі чарівних декорацій міста і незабутні враження нестримного і завзятого веселощів будуть вам забезпечені!

Яскраві фото на тлі чарівних декорацій міста і незабутні враження нестримного і завзятого веселощів будуть вам забезпечені

Джерело: www.cnlive.it Джерело: www джерело: rafail.com.ua

Під час заходів карнавалу веселощі бурхливою річкою прокочується по вулицях і каналам, всюди снують прикрашені гондоли, веселяться люди в масках і без них.

Джерело: venicecarnival.tumblr.com

Щоб відчути атмосферу свята, досить провести в місті хоча б 2-3 дні. Заздалегідь задумайтеся про бронювання, але якщо вам не вдалося вгадати з квитками і готелями на дати відкриття-закриття карнавалу, то вибирайте будь-які інші дні. Купуйте маски і приєднуйтесь до свята!

джерело: rafail.com.ua

Як би не був яскравий Венеціанський карнавал, урізноманітнити дозвілля не буде зайвим. Складіть план заходів та екскурсій, список міст, куди можна з'їздити з Венеції. Наприклад - на один день в Верону, Равенну, Падую, Тревізо і ін. Мало хто відмовляється і від екскурсій в Вічний Рим, витончену Флоренцію або рай для шопінгу - Мілан.

  • Проживання: Це найбільша стаття витрат на період карнавалу. У Венеції величезний вибір готелів, апартаментів, хостелів вартістю від € 30 до € 300 за ніч. Переважно зупинятися в районах Сан-Марко, Сан-Поло. Трохи нижче ціни в Дорсодуро, Кастелло, Каннареджо, Местре.
  • Як доїхати: вартість прямого перельоту з Києва в аеропорт ім. Марко Поло (12 км від Венеції) і назад авіакомпанією МАУ в лютому - від € 180.
    Вартість прямого перельоту зі Львова і назад а / к Ernest Airlines - від € 115.
    З Києва до Венеції а / к Alitalia, Lufthansa, Austrian Airlines, Czech Airlines, Air France, KLM і др.с пересадками в різних містах можна долетіти за € 150.
    Вартість перельоту а / к EasyJet, Wizz Air, Ryanair із Сучави та міст Польщі - від € 16.

Карнавал в Базелі

  • Місце проведення: Базель, Швейцарія
  • Дата проведення: 19-22 лютого

Не пропустіть можливість відвідати карнавал в Базелі - один з найстаріших в Європі. Місцеві жителі називають його Фаснахт. Дійство починається на площах Маркт і Барфюссер з гучної гри оркестрів. Один з найбільш видовищних моментів фестивалю - хід з ліхтарями. Їх виготовляють протягом всього року, намагаючись здивувати глядачів вигадливими формами, незвичайними задумами. Парад ліхтарів триває до самого світанку, а потім відкривають свої двері паби і ресторани, пропонуючи всім бажаючим традиційні карнавальні страви: киш, крем-суп, печиво з глазур'ю, глінтвейн.

Парад супроводжують фургони, навантажені солодощами, квітами, апельсинами і т.д. Учасники в костюмах ельзаських селян з фургонів кидають частування в натовп захоплених глядачів. У ці дні проводяться багато дитячих свят, на вулицях малюків розважають клоуни.

Базельський карнавал відрізняється строгим регламентом, відсутністю п'яних гулянок. Він абсолютно точно характеризує дух сучасної Швейцарії - країни, в якій вміють веселитися, не забуваючи про дисципліну і традиціях. Відмінними сувенірами з Базеля вважаються бісквіт Basler Lackerli, годинник, ножі і, звичайно, шоколад.

  • Проживання: Туристам пропонується великий вибір варіантів розміщення - від хостелів до готелів 5 *. Вартість проживання в дні карнавалу - від € 25 за ніч. З огляду на невеликі відстані, економніше оселитися в готелі на околиці міста.
  • Як дістатися: Прямих рейсів Київ-Базель немає. Авіакомпанії Lufthansa, KLM, Air France, МАУ і ін. Летять до Базеля з пересадками. Вартість в дві сторони в лютому - від € 200.
    Вартість перельоту Краків - Базель і назад а / к EasyJet - від € 45. Прямі перельоти в Базель з Варшави пропонує а / к Wizz Air - від € 21.

Новости