Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Географія і клімат Таїланду: погода в Таїланді

  1. Географія Таїланд - держава південно-східній частині Азії. На півночі і заході країни проходить...

Географія

Таїланд - держава південно-східній частині Азії. На півночі і заході країни проходить кордон з Бірмою ( М'янма ), На північному сході і сході - з Лаосом, на півдні - з Малайзією , На південному сході - з Камбоджею .

Таїланд омивається хвилями Сіамської затоки в північно-західній частині країни і Андаманського моря - в південно-західній.

Столиця Таїланду: Бангкок

Площа Таїланду складається більш 513 тис. Кв. км. Більшою своєю частиною Таїланд розташовується на півострові Індокитай, і лише південна частина країни - на Малайському півострові.

Місцевість Таїланду гориста. У західній частині країни розташовується найвища точка Таїланду - гора Дой-Інтанон, вершина якої піднімається на 2595 метрів над рівнем моря. Територію Малайського півострова перетинає велика гірська ланцюг. Тут же знаходяться гори Дой-Піа-Фай (1270 м) і Хао-Луанг (1786м).

На півночі і сході від зазначених гір рельєф перетвориться в низьке плоскогір'я Кхорат. Воно займає близько третини всієї території Таїланду. Через країну проходять два русла річок Меконг і Чао-Прая. І якщо Меконг протікає недалеко від плоскогір'я, то Чао-Прайя розділяє собою центральні і західні гірські масиви країни.

Королівство Таїланд славиться своїми численними прісноводними водоймами, частина з яких створена штучним шляхом. Безліч природних річок країни беруть свій початок з гірських хребтів і протікають через всю країну з півночі на південь.

Тут розташовується безліч озер і водосховищ, створених штучним шляхом.

Тут розташовується безліч озер і водосховищ, створених штучним шляхом

клімат

Територія Таїланду перебуває під впливом тропічного кліматичного поясу. Пори року в Таїланді умовно поділяються на три сезони:

  • Жаркий сезон (період з березня по травень). У ці дні стоїть спекотна безвітряна погода. Температура повітря в окремих регіонах країни досягає +30 ° С.
  • Сезон дощів (червень - вересень). У цей період на Таїланд обрушуються зливи, які, як правило, закінчуються протягом 15 хвилин після початку. В інший час стоїть ясна погода.
  • Прохолодний сезон (жовтень - лютий). Температура повітря в цей час тримається на позначці +26 ... + 28 ° С.

Розпал туристичного сезону в Таїланді припадає на жовтень - квітень.

Пляжні курорти Таїланду:
Паттайя , острів Пхукет , острів Самуї , Крабі , Хуа-Хін , ча Ам , Као Лак , острів Пхі-Пхі .

Лікувальні курорти Таїланду:
Хуа-Хін , Районг (Термальні джерела).

Популярні міста
Бангкок , Канчанабурі , Чіанг-Май , Чіанграй .

Популярні міста    Бангкок   ,   Канчанабурі   ,   Чіанг-Май   ,   Чіанграй

Новости