Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Географія і клімат Сінгапуру: погода в Сінгапурі

  1. Географія Сінгапур являє собою архіпелаг з одного найбільшого однойменного острова і безлічі дрібних...

Географія

Сінгапур являє собою архіпелаг з одного найбільшого однойменного острова і безлічі дрібних острівців.

Острів Сінгапур знаходиться всього лише в 137 кілометрах від екватора. Протокою Джохор, ширина якого становить близько кілометра, він відділений від півострова Малакка. Сінгапур ський протоку, що з'єднує Південно-Китайське Морєї Індійський океан, відокремлює острів від Індонезії з півдня. На півночі Сінгапур має кордон з Малайзією . Ширина острова 23 кілометри, довжина - 42 кілометри, площа - всього 617 квадратних кілометрів.

Гор на острові немає зовсім, найвища точка - це пагорб Букіт Тімах, висота якого всього 164 метра. Він розташований в ще збереглися диких тропічних лісах острова.

На Сінгапур е всього 3 великих річки: Каланг, Сінгапур, і найдовша - Шанг Селетар, довжина якої 15 кілометрів. Райони біля берегів іноді заболочені.

На південному заході, в море, часто зустрічаються коралові рифи.

клімат

Завдяки близькості екватора клімат Сінгапур а тропічний мусонний. Температура весь рік тримається майже одна і та ж, виражених пір року немає зовсім.

Середні температури за місяць протягом року коливаються від + 27,5 ° С в травні до + 25,7 ° С в грудні. Вдень повітря зазвичай нагрівається до +29 ... + 33 ° С, а вночі температура опускається до +19 ... + 24 ° С.

Сезону посухи як такого в Сінгапур е немає. Кількість опадів щомісяця досить велике. Найменше дощів буває в липні, проте сухим цей місяць все одно ніяк НЕ назовешь.А ось сезон дощів є - в період з листопада по січень короткі, але сильні тропічні зливи проходять щодня по 2-3 рази, проте тривають всього лише по 10 20 хвилин.

Травень - грозовий місяць, в середньому грози займають 19 травневих днів.

Повітря в цій країні дуже вологий, вранці вологість досягає 90%, однак днем ​​вона стає трохи менше - 69-75%.

столиця: Сінгапур

Пляжні курорти: Пулау-Убін , Сентоза

Пляжні курорти:   Пулау-Убін   ,   Сентоза

Новости