Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Прасковеевка (Краснодарський Край)

  1. Відпочинок в Прасковеевка (Геленджик): як дістатися
  2. На поїзді в Прасковеевка
  3. Автомобілем
  4. Клімат в Прасковеевка (Геленджик)
  5. Готелі та гостьові будинки в Прасковеевка
  6. Оренда житла
  7. Відпочинок в Прасковеевка у самого моря: набережна і пляж
  8. Пляжі в Прасковеевка
  9. Центральний пляж Прасковеевка
  10. Пляж у скелі «Парус»
  11. Пляж «Молоканова Щілина»
  12. Чим зайнятися на відпочинку в Краснодарському краї в Прасковеевка
  13. Кухня в Прасковеевка, Краснодарський край

Відпочинок в Прасковеевка (Краснодарський Край, недалеко від Геленджика) незмінно користується популярністю у туристів.

Прасковеевка - це невелике селище, що знаходиться між Архипо-Йосипівка і Геленджик. Цей курорт знаходиться в реліктовому лісі пицундской сосни, який розкинувся по всьому узбережжю. Можливо, це найбільш екологічно чисте місце на всьому чорноморському узбережжі, недарма тут був зведений палац, що знаходиться у відомстві Управління справами президента. У цьому місці не тільки чисте повітря, але і найчистіша вода в морі. Навіть місцеві жителі довколишніх курортів вважають за краще приїжджати купатися у відкритому морі саме тут.

Курорт Прасковеевка знаходиться на досить віддаленому відстані від цивілізації і після нього практично нічого немає, крім палацу президента, але без спеціальної перепустки вас туди, звичайно ж, не пустять. Незважаючи на це, інфраструктура на курорті постійно розвивається і все більше і більше туристів приїжджають в Прасковеевка в Краснодарський Край на відпочинок.

Незважаючи на це, інфраструктура на курорті постійно розвивається і все більше і більше туристів приїжджають в Прасковеевка в Краснодарський Край на відпочинок

Відпочинок в Прасковеевка (Геленджик): як дістатися

Літаком

На літаку можна долетіти до Геленджика - це буде найідеальніший спосіб швидко дістатися на відпочинок в Краснодарський Край у Прасковеевка. З Геленджика до курортного селища 20 км. Це відстань найкраще подолати на таксі за суму близько 800 руб., Причому машину краще замовити заздалегідь. Від аеропорту можна доїхати на автобусі до автовокзалу і там сісти на інший автобус, що йде до Прасковеевка. З мінусів - автобуси ходять тільки 4 рази на день о 5.25, 8.10, 13.15 і 18.10. Можна також доїхати до Дивноморське, автобуси ходять дуже часто весь день до пізнього вечора, а звідти на таксі за 300-350 руб.

також можна прилетіти в Краснодар і, доїхавши на автобусі до Геленджика за 250-350 руб., дістатися на відпочинок у Прасковеевка. Або на замовленому заздалегідь таксі з Краснодара за 2500-3500 руб.

На поїзді в Прасковеевка

Дістатися на відпочинок у Прасковеевка можна залізничним транспортом. На поїзді необхідно доїхати до Новоросійська, зробити це можна практично з усіх великих міст країни. Від Новоросійська поїздка на заздалегідь заброньованому таксі обійдеться в суму 1500 руб. На вокзалі брати таксі навіть не намагайтеся, якщо тільки вам байдужа ціна, яка тут буде абсолютно непередбачувана. Доїхати також можна на будь-якому автобусі, наступного уздовж узбережжя в напрямку Джубги і Сочі. Практично всі автобуси роблять зупинку в Дивноморське, так що краще доїхати до цього місця, а далі - на таксі. Можна дістатися до Геленджика, але якщо ви втомитеся чекати автобус, то таксі обійдеться майже в три рази дорожче. Залізничні квитки

Якщо не зможете взяти квиток до Новоросійська, то можна доїхати до міста Гарячий Ключ, який знаходиться на ж. д. гілці в напрямку Сочі. Звідти на автобусі до Дивноморське або Геленджика (Дивноморск краще і відстань до нього на 10 км менше).

Автомобілем

На приватному автотранспорті є два варіанти дістатися на відпочинок в Краснодарському краї в Прасковеевка. Перший варіант - по трасі М-4 нікуди не звертаючи і не доїжджаючи до Геленджика, необхідно повернути вліво в сторону Дивноморське у селища Світлий. Далі за вказівниками через Дивноморск, Джанхот в напрямку Прасковеевка. Цей шлях коротший, але з великою кількістю гірських перевалів і серпантинів від Гарячого Ключа до одвороту на Джубгу і після цього через Михайлівський перевал. Альтернативно, можна проїхати по трасі М-4 «Дон» до Краснодара, після цього по А-290 в бік Новоросійська. Від Новоросійська необхідно проїхати знову по М-4 «Дон» до селища Світлий за Геленджик. На цьому шляху будуть невеликі короткі серпантини уздовж Цемеської бухти після Новоросійська.

Клімат в Прасковеевка (Геленджик)

Клімат в Прасковеевка помірно-вологий, близький до середземноморського. Середня температура в літній період складає +25 градусів. У пік сезону температура повітря може з легкістю триматися вище +30 досить тривалий времемя. Вологість не така висока, як на курортах в напрямку Сочі, а повітря дуже чисте завдяки сосновому бору, в якому знаходиться курортне селище.

Готелі та гостьові будинки в Прасковеевка

Перш ніж перейти до огляду пропонованого житла на відпочинку в Прасковеевка в Краснодарському краї, важливо відзначити, що селище знаходиться приблизно в двох кілометрах від моря і в цьому місці, в основному, знаходиться приватний сектор зі старими будівлями. Звідси можна дійти до моря за 25-30 хвилин.
Всі сучасні споруди знаходяться в безпосередній близькості від моря і дійти до берегової лінії можна за 5-20 хвилин.

Щоб зняти самі бюджетні кімнати без зручностей за найнижчими цінами, найкраще їх підшукувати там, де спочатку і розташовувався селище, тобто на видаленні 2 км. Тут ви зможете зняти кімнату в межах 300-500 руб.

Трохи ближче до моря від селища знаходяться кілька міні готелів і гостьових будинків. Умови проживання тут, звичайно ж, краще. У цих закладах більше комфорту і приватності. Тут вам можуть запропонувати на відпочинку в Прасковеевка номери з вигодами класу економ і стандарт, а також кухню для приготування їжі. Деякі номери можуть бути з кондиціонером. Ціни починаються від 700-900 руб.

Найкращі комплекси в Прасковеевка для відпочинку на морі в Краснодарському краї знаходяться в безпосередній близькості від берегової лінії. У цьому місці розташовані кілька баз відпочинку і деякі відомчі готелю. Якщо на базах відпочинку можна розміститися від 1200 руб., То у відомчих закладах вартість номера передбачити дуже складно. Якщо там виявляться вільні номери, то ціна може доходити до 6000-8000 руб. на добу.

База відпочинку Райський сад
Будиночок у Селі Прасковеевка

Оренда житла

У Прасковеевка відпочинку на морі можна орендувати будиночок під ключ за ціною від 3000 руб. Якщо будинок хороший і новий, то актуально говорити про суми від 5000 руб. У Прасковеевка також є зведені новобудови. Вартість оренди квартири становить від 1500 руб. на добу, і швидше за все орендодавець дозволить зупинитися сім'ї або компанії до трьох осіб. Можуть запитати і більш високу ціну, так як пропозиції обмежені. Тому ціни на квартири тут такі ж, як в Геленджику.

Відпочинок в Прасковеевка у самого моря: набережна і пляж

Обладнаної набережної у Прасковеевка ще немає. Справа в тому, що коли в селищі був побудований палац президента, в це місце рушили інвестори. До цього набережна була просто зелену зону, де можна було відпочити в тіні. Зараз там є вже зведені споруди у вигляді кафе і декількох магазинів, але більша частина території відгороджена плитами і за ними ведуться будівельні роботи. Коли все це підійде до кінця і, що там будуть зводити, ніхто не знає.

Пляжі в Прасковеевка

У Прасковеевка є три пляжі.

Центральний пляж Прасковеевка

Центральний пляж Прасковеевка гальковий, має протяжність близько півкілометра, а основна його частина має ширину 20 метрів. На схід пляж звужується і становить в середньому 3-6 метрів. На центральному пляжі розташовані кілька надувних гірок. Орендувати місця під парасольками можливо, причому вони досить широкі. Водні атракціони не змусять вас нудьгувати, вони тут представлені у вигляді парашута, таблетки, банана і водних велосипедів. Вода в морі дуже чиста, а глибина влаштуватися дуже складно швидко. На пляжі також є гідромасаж.

Пляж у скелі «Парус»

Скеля «Парус» - візитна картка селища і головна її пам'ятка. Пляж для відпочинку в Прасковеевка на море тут кам'янистий, скелястий і багато в чому нагадує дикий. Ніякої інфраструктури немає взагалі і, звичайно ж, водних атракціонів. Дно точно таке ж - нерівне, суцільні скелі, глибина починається різко. Сюди дуже просто потрапити з центрального пляжу, а сама скеля, що стоїть у воді, приваблює туристів. У липні - серпні кількість людей на відпочинку в Прасковеевка на море біля скелі «Парус» величезна, місця на пляжі знайти складно.

Пляж «Молоканова Щілина»

Цей пляж знаходиться на відстані близько 2 кілометрів на схід. Можливо, це найбільш екологічно чисте місце на чорноморському узбережжі. Пляж становить близько 800 метрів в довжину і 10 метрів у ширину. Він знаходиться під стрімкими скелями, на яких проростає сосновий бір пицундской сосни. Місцями пляж складається з гальки, а подекуди - з скелястих порід. Вода дуже прозора і чиста, дно скелясте, а глибина нерівномірна. Інфраструктура відсутня повністю.

Чим зайнятися на відпочинку в Краснодарському краї в Прасковеевка

У самій Прасковеевка, крім пляжного відпочинку і водних розваг, зайнятися нічим. Але ви зможете скористатися розвагами прилеглих курортів, а також відвідати визначні пам'ятки околиць. Описати все з них неможливо, так як їх десятки. На відпочинку в Прасковеевка на море ви зможете відвідати дельфінарій, аквапарки, долину дольменів, Пшадские і Тешебскіе водоспади, сафарі парк, парки атракціонів, піднятися в гори на канатній дорозі, відвідати оглядовий майданчик і тераріум, океанаріум, сходити на концерти популярних виконавців естради, які проходять в готелі «Кемпінський Гранд Готель Геленджик» майже кожен день, один за іншим.

Кухня в Прасковеевка, Краснодарський край

У Прасковеевка є необхідний мінімум пунктів громадського харчування. Комплексний вечерю чи обід відпочинку в Прасковеевка в Краснодарському краї обійдеться в місцевих їдальнях в 150-200 руб. Є кілька літніх кафе і подібні заклади у новобудов, середній чек в цих місцях складе від 500 руб., А якщо постаратися, то можна і менше. Якщо бажаєте посидіти в непоганих ресторанах, то на набережній в Геленджику таких місць достатньо.

Прасковеевка колись була маленьким курортним селищем з бюджетним харчуванням і проживанням. Після зведення президентського палацу, тут як гриби почали зводити новобудови та об'єкти інфраструктури. Але одне поки залишається, як і в недалекому минулому - це місце є одним з найбільш екологічно чистих на всьому узбережжі. Це стосується як повітря, так і води в море. Потік туристів на відпочинок в Краснодарський Край в Прасковеевка на березі моря неухильно зростає і хочеться сподіватися, що екологія збережеться.

Новости