Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Кабардинці - пляжі, розваги, житло

  1. Як дістатися до Кабардинки
  2. Кабардинка на мапі Краснодарського краю
  3. Клімат і курортний сезон в Кабардинці
  4. Пляжний відпочинок в Кабардинці

Улюблена моє місце відпочинку на Чорноморському узбережжі - це селище Кабардинка. Щороку я намагаюся з'їздити туди з сім'єю або друзями хоча б на один день.І ніж мені так подобається відпочинок в Кабардинці, я зараз розповім.

Як дістатися до Кабардинки

Курортне селище Кабардинка знаходиться всього в 15 кілометрах від Геленджика. Дістатися до нього не складає ніяких труднощів: можна доїхати до Геленджика на автобусі, а потім взяти таксі до Кабардинки. На таксі, втім, можна і не витрачатися - від міста до селища регулярно ходять маршрутки. З Краснодара в Кабардінку ходять і прямі рейсові автобуси.
А на машині дістатися до Кабардинки ще простіше: адже прямо через селище проходить федеральна траса М4.

Кабардинка на мапі Краснодарського краю

Де зупинитися в Кабардинці і скільки це коштує

Улюблена моє місце відпочинку на Чорноморському узбережжі - це селище Кабардинка

Море в Кабардинці

Ми з компанією зазвичай приїжджали в Кабардінку рано вранці і їхали пізно увечері, тому питання, де зупинитися, у нас не виникало. Ну а тим, хто хоче затриматися в цьому прекрасному місці довше, цікаво буде дізнатися, що в Кабардинці дуже багато гостьових будинків, готелів, пансіонатів, санаторіїв і баз відпочинку, де можна влаштуватися з усіма зручностями.

Більшість з них знаходиться поблизу від моря - до пляжу не більше 15 хвилин пішки. Гостьові будинки пропонують відпочивальникам комфортні номери різної місткості - від одного до п'яти чоловік. Номери з усіма зручностями обладнані кондиціонерами, телевізорами, окремим санвузлом з душовою кабіною.

Номери економ-класу в Кабардинці передбачають наявність вентилятора, одного душа і туалету на кілька кімнат. У дворах зазвичай обладнані альтанки, мангали для шашлику, навіси для сушки білизни.

Вартість номера на добу, залежно від відстані до пляжу, класу номера і сезону, становить від 500 рублів до 2 тисяч. До послуг відпочиваючих - численні ринки і магазини. Ціни, звичайно, зависокі, як на будь-якому курорті, тому ми все необхідне зазвичай привозили з собою. Але і тих, хто планує тут затриматися, ці ціни все ж не розорять.


Booking.com

Клімат і курортний сезон в Кабардинці

Курортний сезон в Кабардинці триває з кінця квітня і до листопада. Така тривалість пов'язана з дуже м'яким кліматом приморського селища. Безпосередньо купальний сезон триває з середини травня по жовтень, влітку морська вода може прогріватися до 26 градусів.

Літо в Кабардинці дуже тепле, без дощів, і триває набагато довше, ніж зазначено в календарі. Завдяки близькості моря і гір, заростях ялівцю і сосновому гаю повітря тут воістину цілющий - чистий, насичений натуральними ефірними маслами.

Дуже добре сюди приїжджати не тільки відпочити, а й поправити здоров'я, особливо людям із захворюваннями серця або астмою.

Мабуть, єдиний мінус Кабардинки в самий пік курортного сезону - тут досить багато відпочиваючих, але все одно менше, ніж в Анапі, Геленджику та інших курортних містах, де в розпал сезону буквально яблуку ніде впасти.

Мабуть, єдиний мінус Кабардинки в самий пік курортного сезону - тут досить багато відпочиваючих, але все одно менше, ніж в Анапі, Геленджику та інших курортних містах, де в розпал сезону буквально яблуку ніде впасти

Центр Кабардинки. Набережна

Пляжний відпочинок в Кабардинці

Пляжів в Кабардинці переважно піщані і галькові. Галька дрібна, по ній приємно ходити. Більшість пляжів - упорядковані, що належать різним базам відпочинку, таборів і т.д.

Але є і красивий «дикий» пляж, що протягнувся уздовж траси М4 у бік Новоросійська. Гальковий пляж відділений від траси високим стрімким берегом; машину, якщо вона є, можна залишити нагорі і спуститися вниз по стежці.

Ще один дикий пляж в Кабардинці розташовується між готелем «Надія» і пансіонатом «Приморський». Це досить вузький пляж, покритий великою галькою. Основна його перевага - небагатолюдно: тут бувають в основному місцеві жителі, більшість відпочиваючих про існування цього пляжу просто не знає.

На пляж пансіонату «Приморський» з боку берега може потрапити будь-хто. А ось з вулиці світу так просто пройти на нього не вийде - передбачається, що він призначений тільки для відпочиваючих в пансіонаті. Пляж дуже впорядкований, чистий, людей тут дуже мало.

Найкрасивіший пляж Кабардинки, безсумнівно, Центральний. Краса його створюється і за рахунок прекрасно облаштованою центральній набережній, з якої по витонченим драбинках можна спуститися безпосередньо на пляж. Там до послуг відпочиваючих - лежаки, туалети, кабінки для переодягання, прогулянкові катери і парк водних атракціонів.

Новости