Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Геленджику у моря 2017: ціни, курорти, екскурсії та визначні пам'ятки

  1. Відпочинок в Геленджику
  2. Кабардинка
  3. Дивноморське
  4. Джанхота
  5. Прасковеевка
  6. Криниця і Бетта
  7. Архипо-Йосипівка
  8. санаторний відпочинок
  9. Розваги та екскурсії
  10. Розваги для дітей

Геленджик відноситься до числа найстаріших Чорноморських курортів. Відомості про перші поселення в цьому місці датуються 5 століттям до нашої ери, коли стародавні греки відкрили для себе цей чудовий природний куточок. Після перемоги в російсько-турецькій війні місто почало активно забудовуватися - вже з 1900 року в Геленджику став працювати перший санаторний комплекс. За часів Радянського Союзу місто стало курортом республіканського значення. В наші дні Геленджик несе прапор переможця Всеукраїнських конкурсів за звання самого благоустроєного міста і кращого курорту Росії. Він справедливо пишається прекрасною набережною і аквапарком, затишними селищами-курортами, численними пляжами і зачаровують гірськими пейзажами. Геленджик відноситься до числа найстаріших Чорноморських курортів

Неймовірну природну красу Геленджика варті того, щоб їх відвідати

М'який клімат забезпечує умови для вирощування брусниці, малини, ожини, смородини, кизилу, полуниці, черешні, персиків, хурми, аличі, інжиру і шовковиці. Місцеві мінеральні води заслужили славу природного ліки від багатьох хвороб. Словом, в Геленджику є все, щоб добре відпочити, оздоровитися і вдосталь наїстися найсмачніших дарів літньої природи. Давайте розберемося, як провести час у цьому куточку раю на землі!

Відпочинок в Геленджику

Щороку на відпочинок в це чудове місце приїжджає більше 3 мільйонів відпочиваючих. Комфортне проживання забезпечується трьома сотнями готелів, міні-пансіонатів, гостьових будинків, а також сотнею санаторіїв і більш ніж 4,5 тисячами одиниць приватного житла. Ціни на проживання в чому залежать від наявності зручностей і близькості житла до прибережної зони.

Невелика кімнатка в приватному будинку обійдеться вам в 300-500 рублів / добу, а недорогі гостьові будинки - в 950-1750 рублів за ніч. Готелі рівня трьох зірок запропонують ночівлю за 2100-3600 рублів, а елітне житло категорії «люкс» оцінюється в суму від 5000 до 20 000 рублів за день. І це того варто - в Геленджику кипить галаслива і весела нічне життя. Візитною карткою міста є дискотеки, які проводяться прямо на палубах теплоходів.

Готелі та санаторії Геленджика обійдуться вам в 2000-3000 р. на добу

Пляжі Геленджика дуже різноманітні. В основному вони покриті великою або дрібною галькою, в якій іноді зустрічається домішка піску. Найзручніший пляж розташований в Геленджікской бухті, в яку намили шар піску. Цей пляж найбагатолюдніший і, згідно з відгуками відпочивальників, не найчистіший в регіоні. Однак розвинена інфраструктура центральної частини курорту зпозволяет закрити очі на цей недолік. Також не забувайте, що Геленджик складається з декількох курортних селищ.

Кабардинка

Селище, розташоване в мальовничому куточку Цемеської бухти. Він зовсім невеликий, але, тим не менш, володіє всім необхідним для комфортного відпочинку в будь-який час року. Влітку він славиться величезним числом розваг, атракціонів, екскурсій і фестивалів, а взимку сюди їдуть з усієї Росії, щоб поправити здоров'я у відомих оздоровницях.

Кількість сонячних днів в році дозволяє Кабардинці змагатися з показниками ПБК, а відсутність туманів і різких вітрів дозволяє повноцінно насолодитися пляжним відпочинком. Пляжі цього району покриті дрібною галькою, а морське дно поглиблюється плавно, так що курорт підходить для відпочинку з дітьми. На Центральному пляжі працює прокат гідроциклів, катамаранів.

З набережних Кабардинки відкривається неймовірна гірська панорама

Відпочиваючі можуть покататися на «банані» або зробити приємну морську прогулянку на катері. Місцеві здравниці спеціалізуються на профілактиці хвороб дихальної та кровотворної систем, нервових хворобах і захворюваннях суглобів. Сучасні методики гармонійно поєднані з природними факторами - неподалік від курорту є кілька джерел мінеральних вод і сірководневих грязей.

Дивноморське

Селище, що розкинувся в мальовничому гирло річки Адербієвке. Городок наповнене ароматами пицундской соснових гаїв, володіє найчистішими пляжами і прекрасною природою. Довгий час селище носило назву «Фальшивий Геленджик», так що не дивуйтеся, якщо в розмові його будуть називати саме так. Курорт є одним з найпопулярніших в цьому районі.

Тут є упорядкована інфраструктура розваг і транспорту, аквапарк, а численні кафе і дискотеки приваблюють сюди молодіжні компанії і любителів активного відпочинку. Берег на пляжах Дивноморське пологий, вода дуже чиста, а морське дно вкрите піском. З найпопулярніших розваг можна згадати дайвінг, екскурсії до стародавніх дольменам, курганного могильника і храму Сергія Радонезького, а також прогулянки в Джанхотскій бор - найбільший Причорноморський змішаний ліс.

Сонячне узбережжя Дивноморське завжди готове до прийому туристів

Джанхота

Невеликий хутір, розташований біля річки Хотецай. Розміститися тут можна в одному з міні-пансіонатів або баз відпочинку. Для дітей працюють спортивно-творчий і оздоровчий табору. Найпопулярнішими визначними пам'ятками є урочище «Блакитна безодня», скеля Парус і дача відомого письменника В.Короленка. Місцеві пляжі зазвичай не надто багатолюдні, а поєднання ароматів соснової хвої і морського бризу створює природні ліки для профілактики хвороб дихання.

Прасковеевка

Найкомпактніший курортне селище цього району. Хуторок не може похвалитися розвиненою туристичною інфраструктурою, тому більше приваблює любителів відпочинку «дикуном» - для «наметовиків» це місце можна назвати справді райським. Море тут одне і найчистіших в околицях Геленджика, людей небагато, а атмосфера розслаблююча і умиротворена.

Це ще і мекка для любителів дайвінгу та риболовлі - між камінчиками так і снують зграйки дрібної рибки і чорноморські краби. З природних визначних пам'яток можна відзначити дивовижні річки з цілющою блакитною глиною, до яких можна відправитися верхи на коні.

Унікальне природне утворення в Прасковеевка - скеля Парус

Криниця і Бетта

Невеликі, але дуже мальовничі курортні селища. Вони припадуть до смаку любителям спокійного відпочинку в оточенні красивих природних пейзажів. Пляжі надійно захищені від вітру високими скельними утвореннями, дно пологе, а море прозоре і тепле. Якщо ви запланували поїздку в серпні, то можете стати очевидцем дивного явища - фосфоресцирующих водоростей, які ночами підсвічують нічну гладь. Приємний сюрприз для туристів - невисокі за мірками Геленджика ціни.

Архипо-Йосипівка

Найбільший курортний район Геленджика. Це місце володіє розвиненою туристичною інфраструктурою, включаючи власний аквапарк і дельфінарій, критий каток, водні атракціони, парк з гойдалками і каруселями, упорядкований пляж, санаторії, готелі, ресторани, дискотеки і бари.

Це місце приваблює любителів занурень, так як вважається ідеально відповідним для дайвінгу та підводного полювання. З визначних пам'яток можна відзначити таємничі дольмени бронзового століття, курганні могильники, Михайлівську фортеця, Музей історії Кавказу, реліктовий ліс в урочищі «Сосновий Щілина» і Тешебскіе шестікаскадние водоспади.

санаторний відпочинок

В районі Великого Геленджика діє понад чотири десятки санаторних комплексів, побудованих неподалік від джерел мінеральної води. Для лікування використовуються йодисті, йодобромні і гідрокарбонатні ванни і бруду, що видобуваються на Таманському півострові.

Для лікування використовуються йодисті, йодобромні і гідрокарбонатні ванни і бруду, що видобуваються на Таманському півострові

Узбережжя Геленджика рясніє санаторіями на будь-який смак

Сучасні санаторії пропонують комфортне розміщення, послуги екскурсійних бюро, відпочинок на власних пляжах, купання в басейнах і харчування в ресторанах. М'який клімат дозволяє приймати відпочиваючих цілий рік, так що якщо ви не потрапили на відпочинок влітку, сміливо вирушайте в Геленджик взимку, тим більше що ціни в цей період стають істотно нижче. Оздоровчі комплекси процедур зазвичай розраховані на 7-10 днів.

Розваги та екскурсії

У цьому гостинному місці вам точно не доведеться нудьгувати. Адже крім пасивного відпочинку на пляжі Геленджик пропонує такі види активних розваг:

  • Дайвінг, що включає як занурення для новачків, так і професійні підводні тури до кораблям і літакам, що затонув за часів Другої світової війни. Також вам запропонують занурення в рифовий лабіринт «Якорная банку»;
  • Екскурсійні польоти на літаку-амфібії над просторами Великого Геленджика;
  • Катання на БТРах і джипах через грязьові вулкани, ущелини і гірські серпантини;
  • Кінні поїздки і велопрогулянки по плато до дольменам;
  • Відвідування гірського парку «Олімп», що включає поїздку на канатній дорозі, риболовлю, подорож на квадроциклах і відвідування оглядового колеса.

Що стосується пізнавального туризму, то в цьому сегменті найпопулярнішими екскурсіями є походи до дольменам біля Михайлівського перевалу, відвідування адигських курганів уздовж річки Жане, екскурсії до руїн римських веж біля річки Вулан, підкорення Маркотхского хребта, а також прогулянки до Пшадские, Плесецьк, Гебіусскім водоспадів .

Що стосується пізнавального туризму, то в цьому сегменті найпопулярнішими екскурсіями є походи до дольменам біля Михайлівського перевалу, відвідування адигських курганів уздовж річки Жане, екскурсії до руїн римських веж біля річки Вулан, підкорення Маркотхского хребта, а також прогулянки до Пшадские, Плесецьк, Гебіусскім водоспадів

Втомилися від пляжної спеки? Відправляйтеся досліджувати місцеві водоспади!

Дітям і дорослим сподобаються експозиції Музею морської геології і геофізики, історико-краєзнавчого музею, музею ретро-автомобілів і незвичайного музею хліба і вина. З традиціями і культурою різних народностей, які колись населяли нашу землю, можна ознайомитися в архітектурному комплексі «Старий парк». У парку-зоосаду «Лісовому Оазисі» можна побачити як живуть крокодили, ігуани, єноти, зайці, лисиці, павичі, вовки і кабани.

Якщо вам пощастило потрапити в Геленджик на початку червня, обов'язково відвідайте карнавальна хода, що проходить в перший уїк-енд місяця. Вас чекає грандіозна шоу-програма, конкурси, танці та, звичайно ж, захоплюючі феєрверки. Не встигли помилуватися на це видовище? Не турбуйтеся! Буквально через півтора місяці, 25 липня, в місті стартує приголомшливий уяву Карнавал на воді, а в перших числах вересня традиційно проходить Міжнародний авіасалон для гідропланів.

Розваги для дітей

Інфраструктура Геленджика для дитячого відпочинку представлена ​​кількома аквапарками, найбільшим з яких є «Золота бухта» з її 69 спусками, 49 гірками, 17 басейнами і десятком інших атракціонів. У Центральному міському парку можна покататися на колесі огляду і від душі повеселитися на трьох десятках каруселей і атракціонів.

У Центральному міському парку можна покататися на колесі огляду і від душі повеселитися на трьох десятках каруселей і атракціонів

Дельфінарій в Геленджику порадує дітей і дорослих барвистим шоу

У Геленджікском дельфінарії кожен день проходять вистави з дельфінами, білухи, моржами та морськими котиками, а в Сафарі-парку можна побачити безліч самих незвичайних звірів, які живуть тут в природних умовах. Не меншою популярністю у дітей користуються поїздки на крокодилячу і страусину ферми.


(0 оцінок)
(0 оцінок)   Loading Loading ...

Втомилися від пляжної спеки?
Не встигли помилуватися на це видовище?

Новости