Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок - Анапа, Витязево. Гостьовий будинок "Миколина Садиба"

  1. Нашу адресу:
  2. Ми радимо Вам вибрати вітязево, передмістя Анапи
  3. Загальні відомості:
  4. Розташування:
  5. відстань:


Нашу адресу:

Краснодарський край,
г.Анапа, п.Вітязево,
ул.Черноморская, д.56,
вул.Радянська, д.15

Наші телефони:

+ 7-918-092-1856
+ 7-988-604-1434

Наш E-mail:

[email protected]

Ми радимо Вам вибрати вітязево, передмістя Анапи

Дійсно, чому саме Витязево? Чим цей курорт краще за інших, в тому числі зарубіжних?

  • Ви не хочете провести свою відпустку в місті, повному автомобільних пробок? Тому Вам не підійде м.Сочі, або навіть сама Анапа. З іншого боку, Вам хочеться розваг, як у великому місті? Всім цим вимогам задовольняє селище Витязево: тут і відмінна екологія, і "море" розваг на будь-який смак і розмір гаманця. Та й від Анапи 9 кілометрів.
  • На берегах Чорного моря ви в повній мірі можете насолодитися середземноморським кліматом, не виїжджаючи за межі країни. Російське Причорномор'я часто називають "російської Рів'єрою" за м'який клімат і прекрасні види. Кавказькі гори надійно захищають узбережжя від холодних і сухих вітрів, тут практично завжди тепла ласкава погода, ніби спеціально замовлена ​​для чудового відпочинку.
  • Відпочинок на Чорному морі дає величезний запас бадьорості і гарного настрою на весь рік. Недарма лікарі-курортологи активно використовують в лікуванні природні ресурси Кубані - унікальний клімат, мальовничі ландшафти, мінеральні води, лікувальні грязі, виноград і південні фрукти, вирощені в місцевих садах. Щорічно сюди приїжджають мільйони втомлених людей, а їдуть назад здорові, щасливі і повні сил.
  • Приїхавши на відпочинок в Вітязево або Анапу, Ви маєте можливість побувати відразу на двох морях Чорному в Витязево і Азовському в Тамані, що скрутніше буде зробити, якщо Ви виберете інші курорти Чорноморського узбережжя (Геленджик, Туапсе, Сочі). Азовське море розташоване в 90 кілометрах від Анапи.

Анапа - курортне місто з віковою лікувальної історією, одночасно і один з найдавніших міст Росії. Антична Горгиппия, генуезька Мапа, турецька Анапа - цей багатомовною історичний ряд відкриє Вам справжнє обличчя міста.

Перша згадка топоніма "Анапа" відноситься до 1479 році. Назва міста походить від слова "ане-ППЕ", що в перекладі з адигського мови означає "край столу". Але набагато раніше адигів, приблизно в VI ст. до н. е., в цих місцях оселилося плем'я синдов, і перше відоме городище на місці нинішньої Анапи носило назву Синдська гавані. Пізніше в синдики з'являються греки, і в першій чверті IV ст. до нашої ери Синдська гавань отримує нову назву - Горгиппия, на ім'я намісника боспорського царя Горгиппа.

В кінці XVIII ст. на місці міста була побудована турецька фортеця, що стала одночасно центром работоргівлі. Російський уряд вело запеклу, але спочатку безуспішну боротьбу за оволодіння фортецею, поки в 1829 році Анапа назавжди не оговталася до Росії.

В Анапі знаходиться єдиний в Росії музей-розкоп під откртитим небом - залишки давньогрецького поліса. Відкрита археологами антична Горгиппия була великим торгово-ремісничим центром до моменту її розорення і спалення готами на початку III тисячоліття нашої ери.

Загальні відомості:

АНАПА - федеральний курорт всеросійського значення. Загальна площа - 5839,1 кв.км, 37,1 кв.км місто, 802 кв.км район.

Чисельність населення міста-курорту Анапа за станом на 1 липня 2003 року становить 133,5 тис.осіб, в тому числі міського населення - 64,7 тис.осіб.

Протяжність вздовж берега моря близько 70 км.

Піщані пляжі шириною від 40 до 600 м, протяжність більше 40 км в межах Анапского району. Склад піску в основному з дрібнозернистого кварцу - під сонячними променями діє на організм як кварцова лампа.

Морська вода Анапской бухти високомінералізованих, добре прогріта на мілководді.

Анапа саме сонячне місце на Чорноморському узбережжі - більше 280 сонячних днів в році.

Клімат м'який, помірно вологий.

Середньорічна температура повітря більше 12 гр.С

Середня температура повітря влітку +25 +27 гр.С

Морська вода біля узбережжя прогрівається до +25 гр.С.

Купальний сезон з 15 травня по 15 жовтня.

Місто знаходиться на місці, де поєднується 3 клімату: гірський, морський, степовий.

Розташування:

Географічна широта: 44'52 '

Географічна довгота: 37'22 '

Анапа розташована на західній узбережжі Північного Кавказу (Росія, Краснодарський край)

Московський час

Телефонний код: 86133

відстань:

  • до Москви - 1500 км
  • до Абхазії - 500 км
  • до Краснодара - 168 км
  • до Новоросійська - 54 км
  • до Геленджика - 86 км
  • до Туапсе - 86 км
  • до Сочі - 360 км
  • до Криму - 100 км
  • до ж / д станції Тунельна (Новоросійськ) - 35 км
  • до ж / д вокзалу Анапа - 7 км
  • до аеропорту Анапа - 13 км

транспорт:

  • Міжнародний аеропорт
  • залізнична станція
  • автовокзал
  • пасажирський порт
  • розвинена мережа шосейних доріг

Вітязево - «маленькі Афіни»

Курортне селище Витязево є передмістям Анапи, розташований в 9 км від Анапи. Вітязево отримало назву на честь майора Витязя з часів російсько-турецької війни (початок 19 століття).

У 1862 році виникло поселення понтійських (чорноморських) греків. І сьогодні греки складають значну частину населення селища. Селище Витязево багато хто називає «Маленькі Афіни» зі своєю набережній «Паралія» і класичними грецькими скульптурами в фасадах будинків.

Центральні вулиці селища Витязево - вул. Чорноморська і вул. Горького. На цих вулицях розташовані автобусні зупинки маршрутних таксі, які доставлять Вас на пляж або в Анапу. Маршрутні таксі ходять через кожні 5-7 хвилин. Решта вулиці в селищі тихі, чистенькі і затишні. Уздовж центральних вулиць розташовано безліч маленьких магазинів. В останні роки в Витязево побудовано багато санаторіїв, гостьових будинків, міні-готелів. Тут можна орендувати як комфортні номери з усіма зручностями, так і «номера» зі зручностями на вулиці. Величезний вибір кафе і ресторанів, парк розваг з безліччю атракціонів: починаючи від колеса огляду і закінчуючи "божевільними" каруселями; дискотеки під відкритим небом, пінне шоу, боулінг.

Пляжна зона розтягнута на декілька кілометрів уздовж моря. Ширина пляжу - 300 метрів. Шлях до пляжу проходить або по вулиці Чорноморській і далі через розважальну зону, або від вулиці Горького уздовж пансіонату «Аквамарин». Незважаючи на статус селища, в Витязево є все для комфортного і якісного відпочинку. Упорядковані пляжі з лежаками, безліч кафе, барів і продуктових магазинів; прокат катамаранів, дайвінг, катання на "банані", Парашут, водному мотоциклі, на квадроциклі, який легко подолає будь-бархан і ін. Екскурсійні фірми організовують безліч екскурсій, орієнтованих на пізнавальний, розважальний та активний відпочинок.

Селище розташовується на березі Вітязевський лиману, бруду якого є лікувальними.

До Витязево можна дістатися на літаку до аеропорту Анапи, на поїзді до залізничного вокзалу Анапи або до залізничної станції Тунельна. Ну а якщо в курортний сезон дорогі квитки або їх зовсім немає, можна дістатися літаком до Краснодара, а потім автобусом або таксі до автовокзалу Анапи.

В даний час Витязево відноситься до одного з улюблених і популярних курортів Чорноморського узбережжя. Це пояснюється тим, що тут є все для чудового відпочинку: починаючи з розвиненою інфраструктури селища, широким піщаним пляжем і закінчуючи більш доступними цінами в порівнянні, наприклад, з Геленджик і Сочі.

Вітязево - симпатичне курортне селище, за яким безперервно переміщаються групи розслаблених відпочиваючих, «озброєних» плавальними засобами. Незважаючи на те, що вулиця Чорноморська є центральною і з відповідним потоком машин, відпочиваючих це хвилює мало. Вони приїхали відпочивати і до кінця відпустки забувають про все.

Якщо набридло смажитися на пляжі, ласкаво просимо на різні екскурсії: дельфінарій і акваріум (Великий Утріш), кінна прогулянка (Долина Сукко), 22 водоспаду по кабаняче стежці (річка Куаго), долина лотосів. Ви можете відвідати батьківщину вітчизняного шампанського Абрау-Дюрсо і лермонтовські місця в Тамані, відправитися в мале паломництво на Святі місця в Неберджай і Гірський, відвідати місто-герой, місто-порт Новоросійськ. Любителі екзотики можуть відвідати африканську село - ніч, звуки тамтамів, дикі африканські пристрасті і «Мамба» - улюблений напій племені Вімбуза. Або відвідайте аквапарки. А якщо хочете Ви зможете за два дні відвідати столицю Зимової олімпіади 2014 року - місто Сочі.

Увечері після моря, пляжу, екскурсій та інших денних розваг все одночасно виходять на гуляння на Вітязевський «Бродвей» - "Паралія" в пошуках розваг перед сном. Шукають і знаходять: прогулюються по "Бродвею", уздовж якого розташовані бари та атракціони, або "тусят" на дискотеках.

І наостанок ... Не забувайте істину: на відпочинку не економлять! Відпочивати не обходимо по максимуму, ні в чому собі не відмовляючи - саме в цьому і полягає відпочинок! Поняття дешевий і відмінний відпочинок - несумісні! Відпочинок на Російському Чорноморському узбережжі - вже давно задоволення не з дешевих, але це задоволення коштує того.

Чим цей курорт краще за інших, в тому числі зарубіжних?
Ви не хочете провести свою відпустку в місті, повному автомобільних пробок?
З іншого боку, Вам хочеться розваг, як у великому місті?

Новости