Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

У Кабардинці потоп, але кузбаські діти нічого не загрожує (відео)

На даний момент в оздоровчому таборі «Ведмедик» в курортному селищі Кабардинка знаходяться на відпочинку 460 дітей з Кузбасу. Як повідомляє обласне Управління МНС, Кабардинка в зону підтоплення не потрапила.

«Життєзабезпечення табору не порушено, - повідомляє прес-служба рятувальників «Життєзабезпечення табору не порушено, - повідомляє прес-служба рятувальників. - Є резервне джерело живлення - генератор, запас питної води і продовольства. Загрози для життя і здоров'я дітей немає.

Губернатор Кузбасу звертається до населення області з проханням зберігати спокій. Ситуація знаходиться під контролем. У Головному управлінні МНС Росії по Кемеровській області працює телефон «гарячої лінії» 8 (3842) 58-23-33, підтримується постійний зв'язок з керівництвом табору «Ведмедик».

Але пощастило не всім дітям, які відпочивають в санаторіях курортного селища. Наприклад, як повідомляє сайт «Жива Кубань» , В таборі «Надія» Кабардинки через бездіяльність глави муніципалітету діти змушені вже дві доби жити в корпусах без води і їсти їжу, приготовлену з грубими порушеннями санітарних норм.

«Про це 8 липня заявив головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, - повідомляє« Жива Кубань ». - «На тлі професійної відповідальної роботи, яку хотілося б відзначити серед керівників галузей, муніципальних утворень Краснодарського краю по ліквідації наслідків цієї ситуації, особливо різким негативним резонансом сприймається діяльність Григорія Кялова (глави Кабардинського внутрішньоміського округу)», - сказав він.

Онищенко підкреслив, що в таборі «Надія», який знаходиться недалеко від Кабардинки, протягом двох діб немає води і електрики, дітей годують з грубим порушенням санітарних норм, персонал харчоблоку знаходиться в нетверезому стані. Через відсутність води в триповерхових корпусах діти змушені користуватися туалетами без води.

«Він (Кялов), що не ліквідувавши очевидних грубих порушень життєдіяльності установи, ще й перешкоджає прийнятим рішенням про перевезення дітей в інші повноцінно функціонують літні оздоровчі установи, притому що крайової бюджет бере на себе питання фінансування. Це дає всі підстави губернатору ставити питання про звільнення із займаної посади цього функціонера », - цитує керівника Росспоживнагляду РІА« Новини ».

Нагадаємо, внаслідок випадання рясних опадів у Краснодарському краї в зоні підтоплення опинилися території Геленджика, Кримська і Новоросійська. На території міста Геленджика був введений режим «надзвичайної ситуації».

До слова, один з інтернет-користувачів виклав у Мережу кілька відеороликів, знятих ним в Кабардинці, під заголовком «Повені в Кабардинці НІ, просто потоп» :

Новости