Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сонце посміхається Геленджику

На початку червня сонечко нарешті по-літньому посміхнулося всьому Краснодарському краю. Після затяжних дощів прийшло довгоочікуване тепло. Зими на півдні Росії майже не буває, але з січня по квітень прохолодно. А в цьому році було особливо дощитиме. Як тільки погода відновилася, ми вирушили до моря. Дуже вже хотілося прийняти солоні ванни і поніжитися на пляжі.

У Геленджику щорічний курортний сезон починається з карнавалу. Тому 1 червня ми вирушили в «Місто мрії».

Тому 1 червня ми вирушили в «Місто мрії»

Геленджик - Місто моєї мрії

Зазвичай ми знімаємо житло на курортах в приватному секторі, і вибираємо недорогий відпочинок в Геленджику

На п'ять днів зняли кімнату в гостьовому будинку в Блакитній бухті. Цей район знаходиться далеко від центру, але місце не менш цікаве, тому що знаходиться на височині в оточенні садів і виноградників. Звідси відкривається шикарний вид на злітну смугу аеродрому Геленджика. Ми спостерігали за прилітають і летять літаками.

Ми спостерігали за прилітають і летять літаками

аеродром Геленджика

У перший же день нами був досліджений Тонкий мис Геленджікской бухти. Вдалося побувати на дикому пляжі біля дитячого санаторію ім. Жовтневої революції і в Рибальської бухті. У ній розмістилася океанологічна станція.

Дикий пляж у Блакитної бухти Дикий пляж у Блакитної бухти   Підземні джерела Рибальської бухти   Океанологічна станція   Пляж Рибальської бухти Підземні джерела Рибальської бухти Океанологічна станція Пляж Рибальської бухти

І в наступні дні ми нерідко стикалися з подібними спорудами: кліматичні станції і різні науково-дослідні центри. У невеликому містечку є і Гідроавіасалон де проходять масштабні шоу і виставки міжнародного значення. Є морський порт і морвокзал.

На другий день ми вирушили в протилежну сторону бухти міста-курорту - на Товстий мис. На відміну від Тонкого він є високим скелястий берег. На невеликому півострові розмістилися готелі і красивий ресторан. З вікон якого, відкривається дивовижний вид на безкраї морські простори.

З вікон якого, відкривається дивовижний вид на безкраї морські простори

яхта Ассоль яхта Ассоль   товстий мис   Маяк   Ресторан «На крутіше» товстий мис Маяк Ресторан «На крутіше»

Курортний сезон відкривається в Геленджику в червні. Тому місті було ще порожньо і ці 2 дні ми прибували майже на самоті. Та й погода в ці дні була похмурою.

Незабаром цей недолік ми повністю компенсували, тому що всі інші дні ми проводили в центральній частині міста. Центральний пляж, на відміну від численних галькових пляжів належать санаторіям і пансіонатам - піщаний.

За ці п'ять днів ми вдосталь накупалися і нагулятися по місту. Красива набережна Геленджика рясніє різноманітними фонтанами.

Фонтан з історією міста Фонтан з історією міста   Фонтан «Закохані»   фонтани Геленджика Фонтан «Закохані» фонтани Геленджика

Бронзові скульптури притягують погляд різноманітністю і красою. Нам сподобалися «Старий маячнік», «Ассоль у корабля з червоними вітрилами,« Кот вчений »у величезного дуба,« Музикант ».

Старий маячнік Старий маячнік   Ассоль і Червоні вітрила   Кіт вчений   музикант Ассоль і Червоні вітрила Кіт вчений музикант

В центрі набережної розмістилася величезна піраміда з виставкою творів дітей з різних міст і країн. Напередодні в Геленджику пройшов міжнародний конкурс «Лоша» і галерея тепер розчулює своїм мистецтвом, тим більше що вироби зроблені з підручного сміття.

Піраміда дитячої творчості

3 червня по місту вже літав дух свята. На всіх майданчиках йшли репетиції, адже в місті на 4 і 5 червня були заплановані культурні заходи. І ми займалися своїми справами. Відвідали околиці міста, де ще не були. Побували в Адербієвке, де знаходиться красива церква Миколи Чудотворця. У Джанхоте викупалися на місцевому пляжі і відвідали будинок-музей В. Г. Короленка.

Пляж в Джанхоте Пляж в Джанхоте   Будинок-музей В Будинок-музей В. Г. Короленка

Наступні два дні ми стали учасниками свята «Сонце посміхається Геленджик». Не будучи шанувальниками масових гулянь, нам було легко і комфортно. Протягом дня ми чергували купання і відвідування концертних майданчиків. Стали свідками відкриття цветомузикальний фонтану, побачили карнавальна хода і концерт групи "Чингісхан".

Геленджик. Відкриття цветомузикальний фонтану Геленджик Група «Арабеск» відкриття свята Геленджик. карнавал 2011 Геленджик. карнавал 2011 Геленджик. карнавал 2011 Геленджик. карнавал 2011 Геленджик. карнавал 2011 Геленджик. карнавал 2011

День закінчився святковим салютом. Все було чудово. Після, вже будучи вдома, ми прочитали деякі невтішні висловлювання про свято в Геленджику, але вони були в цілому ні про що. На жаль, є ще скиглії і песимісти, які бачать те, що хочуть бачити.

В останній день ми знову поніжилися на пляжі, побродили по місту, по набережній, закупили сувенірів, і засмаглі і відпочилі відправилися додому.

В останній день ми знову поніжилися на пляжі, побродили по місту, по набережній, закупили сувенірів, і засмаглі і відпочилі відправилися додому

Геленджик. Набережна Геленджик Геленджик. музей Геленджик. Арка на набережній Годинник-клумба. Геленджик Прогулянки по воді Геленджик Бродячі іспанські музиканти Вождь червоношкірих

Скарбничку своїх знань ми поповнили наступними фактами:

  • відстань від Тонкого до Толстого мису становить рівно одну морську милю,
  • площа Геленджікской бухти становить 19 кв. км,
  • довжина берегової лінії - 17 км,
  • температура води в бухті на 1-2 градуси вище, ніж у відкритому морі,
  • Маркотхський хребет захищає місто від холодів і різких перепадів температури.

Новости