Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Прес-дегустація Wineholidays в Кемпінські Геленджик

Майже два місяці ми в Wineholidays планували і готували велику прес-конференцію в «Кемпінські Гранд Готель Геленджик» - зустріч преси, виноробів, рестораторів і готельєрів під знаком гіда винного мандрівника.

Якщо готувати захід досить довго, ймовірність що щось піде не так зростає до небес. Цього разу нам Майя напророкували кінець світу, і погода піднесла крижаний дощ: новинка останніх років, коли потоки води при нулі градусів перетворюють місто в каток - полігон для екстремального водіння по льоду і постачальник пішоходів в «травму». В результаті майже все зазвичай відчайдушні люди їхати куди-небудь навідріз відмовилися. Знизавши плечима, ми продовжили підготовку.

Вина Ведерникова відправили нам свої вина з Ростова автобусом, який запізнився майже на годину, але вино з оцінкою 92/100 однозначно варто було очікування. Геннадій Опарін з Садиби «Семигір'я» запропонував нам налити Совіньон-Блан 2012 року прямо з ємності і самим же його забутіліровать. Так, вино за вином збирався прецікавий сет.

У день W, а саме 20 грудня 2012 року, не дивлячись на всі попередження друзів, ми дісталися до Геленджика без будь-яких пригод: хороша гума і обережне водіння зробили свою справу. В Kempinski нас вже чекали і готували президентську вітальню до прийому гостей. Австрійський шеф-кухар Геральд Форрайтер і індійський су-шеф (як же я люблю цей акцент) обговорювали страви фуршету.

За пару годин до заходу склалися і інші кубики головоломки. Наші друзі з Мисхако привезли welcome drinks, подарунки для гостей і зразки для дегустації.

Погодні умови завадили гостям з Краснодара і Новоросійська, але гості з Геленджика прийшли в повному складі. Крім нас з Анапи приїхав ще один відважний чоловік - Дмитро Крез, який представляє Винний дім Бюрно. Також захід відвідав Олексій Толстой з трьома молодими виноробами. Зрозуміло, прийшли і наші чудові колеги з сайту edavgorode.info - саме вони допомогли нам зібрати гостей.

Фото: Олексій Труш   ideapro
Фото: Олексій Труш ideapro .ru

Виступати перед незнайомою аудиторією завжди приємно і хвилююче одночасно. Спочатку ми розповіли про проект Wineholidays в цілому. Розповідь супроводжувалася реальної демонстрацією нашого застосування «WH Кубань» на великому екрані: виноробні, каталог вин, готелі, ресторани, визначні пам'ятки - за цей рік ми відвідали і нанесли на карту понад 200 об'єктів. За 3 місяці з моменту релізу в AppStore близько 1000 чоловік добровільно завантажили додаток в свої заповітні айфони. Згадали ми і про сайт Wineholidays.ru , Який знаходиться в стані бета-тестування, але скоро запрацює в повному обсязі.

Після ми перейшли до прем'єри фільму «Винні канікули з Денисом Руденко - 2. Білі вина». Була дуже кумедна ремарка однієї з журналісток: «Коли ми бачили в програмі кінопоказ, ми очікували що буде щось дуже нудне. Але ваш фільм був цікавим! Це так незвичайно". Важке життя преси, що й казати, якщо зазвичай їм показують сумне кіно. Ми це не схвалюємо :).

Далі була невелика вступна лекція, де я розповів про техніку дегустації і оцінки вин по двадцатібальной шкалою, і, нарешті, почалося те, заради чого все і прийшли - сліпа дегустація вин.

Тут потрібно сказати, що з дегустацій ми завжди намагаємося зробити шоу. Цього разу дія було розбито на п'ять сетів, кожен з яких включав вітчизняні та західні зразки. Спочатку були два білих вина з винограду сорту Совіньйон-Блан, далі пішли червоні вина: пара Каберне-Совіньйон, три Мерло, головна інтрига вечора - Красностоп і бленди. Вина подавалися наосліп, на екрані ми показували типові сортові аромати у вигляді ілюстрацій, щоб непідготовленому учаснику було простіше оцінити відповідність вин еталону (в своїй роботі ми спираємося на довідник Оза Кларка). Після кожного сету ми відкривали пляшки, дозволяючи учасникам перевірити свої припущення.

Апофеозом і, як висловився Олексій Толстой, «золотою ниткою, що проходить через весь захід» був сет номер чотири. Це були три вина з автохтонного донського сорти Красностоп Золотовский. Для більшої інтриги серед них затесалася пьемонтские «Барбера д'Альба». Не буде перебільшенням сказати, що вина з Красностоп викликали справжній фурор - потужні, насичені вина російського походження не кожен день можна спробувати в такій кількості. Вина Ведерникова, Ключ Життя і Винний дім Бюрно без сумнівів виконали блискучу роботу. Завершили дегустацію вино Олексія Толстого It's my wine blend # 1 (каберне + мерло) і французьке бордо 2009 року від Шато Fayau.

Фото: Олексій Труш   ideapro
Фото: Олексій Труш ideapro .ru

Після дегустації ми попросили гостей відзначити по три вина, які їм найбільше запам'яталися. Результати вийшли наступні:

Перше місце: Myskhako Merlot Grand Reserve 2009

Друге місце: Вина Ведерникова Красностоп витриманий 2010

Третє місце розділили: It's my wine. Blend # 1 від Олексія Толстого і від «Красностоп Ключ Життя 2011» від Олександра Карпенко.

Фото: Олексій Труш   ideapro
Фото: Олексій Труш ideapro .ru

В ході дискусії після дегустації учасники обмінялися думками, і прийшли до цілого ряду висновків. На думку представників готелів та ресторанів, дегустації як edutainment , Тобто розвага і навчання одночасно були б вельми затребувані гостями чорноморських курортів. Взагалі сама по собі можливість порівняти в одному місці зразки різних виробників і порівняти їх із західними винами здалася дуже цікавою. Одноголосно вирішили, що винний і еногастрономічного туризм привабливий своїми цілорічними можливостями, адже не секрет що взимку готелі часто пустують. Багато господарств і вина, згадані на зустрічі, стали відкриттям для рестораторів і викликали інтерес як позиції для винних карт.

У підсумку, можна сказати точно - захід відбувся і вдалося. Цілі досягнуті, і, найголовніше - наші гості отримали не тільки цікавий досвід, але і відмінно провели час.

Всім дякую!

Тимур Булатов, головний редактор Wineholidays

Новости