Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Погода і відпочинок в Сочі в січні

  1. Погода в січні
  2. Одяг в зимові місяці
  3. Чим зайнятися
  4. Культурна програма
  5. Відгуки

Зима в Сочі тепла. Територія захищена з одного боку горами, з іншого - морем, яке не встигає грунтовно охолонути. Це забезпечує м'який зимовий клімат, характерний для вологих субтропіків.

І навіть в січні - в найхолоднішому зимовому місяці, середня денна температура зазвичай буває близько +6 градусів, а +14 градусів - максимальна температура, зафіксована в Сочі в січні метеорологами.

У багатьох куточках Росії січня асоціюється зі словом «морозний», але тільки не тут. Найнижча температура в Сочі склала мінус 13.5 градуса, і сталося це в кінці 19-го століття.

Погода в січні

Найближчий січень у Сочі не обіцяє жодних погодних сюрпризів і обіцяє бути досить теплим, з середньою денною температурою +8 градусів, і нічний +2 Найближчий січень у Сочі не обіцяє жодних погодних сюрпризів і обіцяє бути досить теплим, з середньою денною температурою +8 градусів, і нічний +2.

Дощових і снігових днів теж буде менше, ніж сонячних і просто хмарних, максимум 12.

Температура морської води в січні складе близько +8 градусів. Вночі температура може опуститися до мінусової, трапляються заморозки.

Такі погодні умови характерні для січневих днів в Сочі. У січні-лютому тут буває найбільша кількість опадів в році, дощу або снігу.

Виходячи на прогулянку в першій половині навіть сонячного дня, будьте готові до того, що в другій половині температура повітря опуститься на 4-5 градусів.

Одяг в зимові місяці

Одяг в зимові місяці

Якщо плануєте відвідати гірськолижні центри, то вам знадобляться:

  • пуховик;
  • теплий светр;
  • рукавички;
  • шарф;
  • вовняні шкарпетки;
  • непромокаючий взуття.

Незважаючи на відносно м'які погодні умови, теплі речі брати з собою необхідно.

Непромокальні штани або комбінезон, шапка - основна частина лижного екіпірування Непромокальні штани або комбінезон, шапка - основна частина лижного екіпірування.
Температура тут коливається від -2 до +4, і часто йде сніг.

В горах набагато більше сонячних днів, ніж в самому місті, тому беріть з собою крем, що захищає від сонячних опіків. Сонце тут світить яскраво, а найчистіше сніг має властивість відбивати його промені, що збільшує їх інтенсивність.

У місті сніг часто перетворюється в мокрі калюжі, характерні для Сочі дні, коли буває пронизливий вітер, тому добре мати з собою куртку, що захищає від вітру. Дощовик і нековзна зручне взуття допоможуть зробити прогулянку по зимовому місту більш комфортною.

Чим зайнятися

Сочі вже давно став цілорічним курортом, єдиним з приморських курортів Росії Сочі вже давно став цілорічним курортом, єдиним з приморських курортів Росії. Крім любителів гірськолижного та інших зимових видів спорту, до послуг яких тут суперсучасні траси і олімпійські спортивні об'єкти, в січні в Сочі може прекрасно відпочити і той, хто не є особливим прихильником лиж.

Екскурсійне обслуговування налагоджено тут цілий рік. А пам'яток чимало. Так що відпочиваючим в Сочі, є чим зайнятися в січні місяці.

Багато хто приїжджає сюди на новорічні канікули, не тільки відпочити, а й підлікуватися в місцевих санаторіях. У порівнянні з літнім сезоном в січні тут набагато менше народу, нижче ціни і спокійніше обстановка.

Ціни в Сочі взимку вигідно відрізняються від літніх, що позитивно відбивається на вартості продуктів, сервісу, цін в ресторанах і кафе, а також житла, як приватного, так і в готелях і пансіонатах Ціни в Сочі взимку вигідно відрізняються від літніх, що позитивно відбивається на вартості продуктів, сервісу, цін в ресторанах і кафе, а також житла, як приватного, так і в готелях і пансіонатах.

Якість і відмінний смак місцевої кухні різних напрямків в сочинських ресторанах радує гостей міста як влітку, так і в холодні зимові місяці. Кращі ресторани, кафе і бари продовжують працювати круглий рік.

Багато зупиняються в SPA-готелях, де басейни з підігрівом, масаж і корисні косметичні процедури допомагають зняти втому.

Культурна програма

Легендарний Зимовий театр дає гала-концерти та новорічні вистави, мюзикли Легендарний Зимовий театр дає гала-концерти та новорічні вистави, мюзикли. У льодовому Палаці спорту «Айсберг» ставляться барвисті льодові шоу.
Доступні всі музеї, галереї та розважальні центри міста.

Одним з головних подій січня в Сочі - це музичний фестиваль «КіВіН». Триває він 10 днів, багато хто приїжджає сюди з усіх куточків Росії, саме з метою відвідати це веселий захід.

Деякі туроператори беруть на себе організацію поїздки на фестиваль, забезпечуючи квитки та проживання.

Культурна програма січня дуже насичена, адже багато хто приїжджає сюди відпочити в зв'язку з новорічними святами. Відпочинок в Сочі в січні обіцяє бути не менш веселим та насиченим, ніж в теплі місяці.

Відгуки

Ігор, Санкт-Петербург

«Якщо будете відпочивати в Сочі в січні або лютому, знімаючи приватне житло, зверніть увагу на те, як давно був побудований будинок, тому що вітру і снігу тут часто негативно позначаються на інфраструктурі не тільки старих житлових будинків, але і готелях «Якщо будете відпочивати в Сочі в січні або лютому, знімаючи приватне житло, зверніть увагу на те, як давно був побудований будинок, тому що вітру і снігу тут часто негативно позначаються на інфраструктурі не тільки старих житлових будинків, але і готелях. У Сочі взимку бувають снігопади, а сніг вологий, старі комунікації і електромережі можуть не витримати. Транспорт ходить тут добре, в усіх напрямках. Приємно після -20 будинку походити при +10, подивитися місцевий дендрарій, наприклад. Там повно дивовижних рослин, що після засніженого і промерзлого Петербурга залишає дуже приємне враження ».

Андрій, Балашиха

«Відпочивали в Сочі в січні минулого року «Відпочивали в Сочі в січні минулого року. Не можу сказати, що ціни на проживання були низькими. Звичайно, у всіх готелів є свій пікові і низькі сезони, але якщо влітку приїжджають відпочити біля моря, то взимку місця забиті любителями гірськолижних турів і новорічними шоу, в зв'язку з Ківіном розкуповуються і все недорогі номери, залишаються дорогі люкси. У другій половині місяця ціни трохи впали, коли вже і нам треба було їхати ».

Віра, Подольск

«У січні в Сочі людно і весело «У січні в Сочі людно і весело. Дуже багато подій припадає на цей час, широкі можливості відмінно зустріти Новий Рік. Сніг випадає, але якщо немає заморозків, він тане і перетворюється в брудну сльота.

Однак якщо вночі вдарять морози, ранок може зустріти вас катком на дорогах. Але вулиці прибираються добре, якщо утворюється лід, то його сколюють і тротуари, як правило, очищені ».

Садиба Кругле озеро Садиба Кругле озеро

в курортному селищі Абрау-Дюрсо, пропонує своїм гостям апартаменти за доступними цінами.

Як весело провести час в Сочі, які екскурсії можна відвідати і за скільки, читайте в нашому огляді .

Одна з головних визначних пам'яток в Абхазії - Новоафонский монастир, Дізнайтесь більше про історію Святої обителі.

Новости