Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Пляжі Орджонікідзе (Крим): фото, відгуки, на набережній і дикі

  1. Пляжі Орджонікідзе на мапі
  2. Центральний в центрі Орджонікідзе
  3. Агатова галька: фото туристів вражають
  4. Заводське усамітнення: за відгуками туристів
  5. Сідло біля Двуякорної: на фото як і в житті
  6. Свобода від одягу на нудистському пляжі

Окремі кримські курорти відомі в міжнародному масштабі, причому вже давно. Але зустрічаються і невеликі селища, які здобули курортний статус порівняно недавно, ще недостатньо «розкручені». У них свої безперечні переваги. Багато відпочиваючих, які прагнуть відійти від зайвого шуму і суєти, воліють модним курортам відокремлені селища, наприклад пляжі Орджонікідзе. Крим тут набагато ближче до природності, порадує не модними клубами, але прекрасними видами і чистою водою.

ЗМІСТ

Пляжі Орджонікідзе на мапі

відкрити карту

Центральний в центрі Орджонікідзе

  • Адреса: вулиця Набережна.
  • Координати: 44.964348, 35.350508.

Найчастіше мандрівники, відпочиваючі в Орджонікідзе , Найчастіше мандрівники, відпочиваючі в   Орджонікідзе   ,   вибирають для курортного перебування Центральний пляж вибирають для курортного перебування Центральний пляж. Він розташований в самому центрі селища, уздовж нього проходить набережна вулиця.

Ділянка частково піщаний, але є і бетоновані ділянки. Вхід в море досить зручний, а інфраструктура найбагатша. Є колоритні навіси від сонця, лежаки, душові, водні гірки та інші розваги. Створено умови для занять пляжними видами спорту, нерідко місцеві жителі змагаються тут з приїжджими, збираючи чимало уболівальників. Тут же організовуються різноманітні конкурси та сезонні культурні заходи.

Набережна надає можливість в будь-який момент перекусити, придбати сувеніри та необхідні на відпочинку дрібниці. Слід враховувати, хоча в воду входити тут зручно, на деякій відстані від берега на дні зустрічаються досить великі валуни.

Агатова галька: фото туристів вражають

  • Адреса: вулиця Леніна.
  • Координати: 44.956446, 35.357827.

агатовий пляж знаходиться на схід від селища. Він гальковий, як і багато пляжів Орджонікідзе. Фото показує, чому тут не буває багатолюдно - спуск до моря дуже крутий, по горі. З цією метою прокладена сходи, але все одно народу менше, ніж в центрі.

Назва з'явилася завдяки агатової гальці, що попадається тут у берега досить-таки часто. Пляжний ділянку знаменитий також близько розташованої рифової грядою, що служить хорошою приманкою для нирців.

Інфраструктура тут не дуже багата, але парасольку або лежак отримати можна в оренду. Кафе знаходиться вище власне пляжу, у початку веде до нього сходи. Але любителі екологізму цінують його за відмінну, незайману чистоту води.

Заводське усамітнення: за відгуками туристів

  • Адреса: вулиця Леніна.
  • Координати: 44.954738, 35.363070.

З тієї ж сходами, пройшовши трохи по березі Орджонікідзе, можна потрапити на дикий пляж (фактично кілька невеликих зон для загоряння й купання), званий Заводським. Осередком цивілізації його назвати не можна - ніякої інфраструктури тут немає і поготів, купальники влаштовуються на власний розсуд. Зате навколишній пейзаж і вид на бухту - на висоті, та й народу мало, оскільки не у всіх є бажання забиратися в умови відсутності звичних курортних зручностей.

Заводські пляжі воліють відпускники, бажаючі загоряти й купатися на просторі, без шуму і штовханини, невимогливі до умов. Але і їм доводиться бути обережними при вході у воду - на дні чимало великих каменів. Тут проблематично відпочивати при хвилюванні на море. Але Орджонікідзе має ту особливість, що хвилювання зазвичай вражає лише один напрямок - західне або східне. Отже, туристи можуть перебратися в цьому випадку на пляжі бухти Двуякорная - є варіант, що там буде штиль.

Сідло біля Двуякорної: на фото як і в житті

У цій бухті розташовані досить відомі, але не дуже багатолюдні пляжі Орджонікідзе. Фото дозволяє зрозуміти, чому найпопулярніший з них називають «Під Сідлом» - над ним височіє сідлоподібної форми скеля. Вона ділить пляжний ділянку на дві частини, але обидві придатні для купання.

Місце воліють відпочиваючі, які прагнуть не лежати на узбережжі нерухомо, удосконалюючи загар, а віддають перевагу плавання, особливо з маскою. Берег «Під Сідлом» кам'янистий, покритий галькою і досить значними валунами, інфраструктури немає. Але кам'яне дно дає притулок безлічі морських мешканців, тому пірнати тут цікаво.

Свобода від одягу на нудистському пляжі

  • Координати: 44.966150, 35.343528.

В Орджонікідзе потрудилися виділити, як в Коктебелі , «Офіційний» нудистський пляж. Але складнощів у місцевих нудистів не виникає - для їх потреб підходять невеликі пляжики західної бухти. Власних назв вони, як правило, не мають, але іноді їх розрізняють за номерами.

Берег тут розділений як би на фестони невеликими мисами, між ними ховаються ділянки піску і гальки. Через важкої доступності - на машині не доїхати, можна пройти по кромці або «козячими стежками» по горах - народу тут багато не буває, всі бажаючі легко знаходять усамітнення.

Іноді тут водиця періодично виявляється мутної, але відпочиваючим слід не лякатися, а ловити момент - в неї викидаються лікувальні вулканічні бруду. Крім нудистів, ці місця люблять «Дикуни» з наметами . Але обидві ці категорії відпочиваючих - люди дуже мирні і толерантні, намагаючись один одному не заважати і відмінно уживаясь по сусідству.

Відгуки туристів відзначають красу видів, чистоту водної гладі і відносну малолюдно, що відрізняють пляжі Орджонікідзе. Крим зберіг ще такі місця, де живуть по-патріархальному неспішно, хоча і з достатнім комфортом. І любителі провести в подібному куточку хоч кілька днів не переводяться!


Це може бути цікаво:

Новости