Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Курорти Росії. Геленджик

  1. Особливості
  2. Короткий екскурс в історію
  3. клімат
  4. Як дістатися
  5. транспорт
  6. Пам'ятки і розваги
  7. Розміщення
  8. кухня
  9. шопінг
  10. Запобіжні заходи

Для перегляду цієї карти необхідний Javascript

Геленждік є одним з найпопулярніших морських курортів Росії завдяки його прекрасному розташуванню.

Особливості

Північні вітри тут відсутні, а все тому, що місто захищений Мархотскім хребтом. Прибережна смуга відрізняється своєю широтою. Місто Геленджик для зручності ділиться на курортні селища: Прасковеевка, Бета, Кабордіно, Архипо-Йосипівка, Джанхот, Дівноморье і окремо можна назвати Геленджікскую бухту. Берег Геленджика складають піщані, мелкогалечниє і галечникові пляжі, що позначається на великій кількості відпочиваючих. Сім'ї з дітьми не намагаються вибирати місця відпочинку в районі від Геленджика до Джанхота, так як берег тут стрімкий і скелястий, однак для молодих пар в цьому районі можна знайти досить романтичні і затишні місця з піщаними пляжами.

Короткий екскурс в історію

Курорт Геленджик був відкритий ще в довоєнні часи. Так, ще до війни були побудовані санаторії і пансіонати, відпочивали в яких не тільки еліта, а й прості люди з невеликими доходами. Поряд з санаторіями Геленджика для дорослих, були побудовані санаторії і для дітей. Поему відпочинок в Геленджику знаходився на високому рівні. Після війни курорт Геленджика тільки розвивався: відкривалися пансіонати Геленджика, будинки відпочинку, готелі, готелі, лікувальні центри і т.д. На сьогоднішній день, місто Геленджик вважається одним з найбільш розвинених курортних міст.

клімат

Сприятлива погода в Геленджику обумовлюється наявністю субтропічного клімату середземноморського типу. Курортний сезон триває тут з початку травня і до кінця жовтня. Море біля берегів Геленджика нагрівається до +27 градусів, це спостерігається в липні і в серпні. Майже ніяк не впливають дощі на відпочиваючих в санаторіях Геленджика, вони бувають рідко і тривалість їх дуже коротка.

Як дістатися

До Геленджика можна дістатися автобусом або на електричці від Новоросійська або Сочі, а до цих міст з багатьох регіонів Росії літають авіарейси і слідують поїзди. На курорті збудовано новий аеровокзальний комплекс, який приймає кілька рейсів на день. Геленджик пов'язаний з багатьма населеними пунктами Краснодарського краю автобусними маршрутами. Дістатися до Геленджика з Сочі можна також по морю.

транспорт

Всі курорти і населені пункти Великого Геленджика пов'язані маршрутними автобусами і таксі, які відправляються з автостанції. У місті працюють внутрішні міські лінії автобусів, що зв'язують центр з гірськими населеними пунктами. Також курсують по місту маршрутні таксі (Газелі). Про вартість візництва з приватниками краще домовлятися заздалегідь.

Пам'ятки і розваги

У центрі міста розташовано кілька пам'ятників - Лермонтову, Леніну, Героям-переможцям Великої Вітчизняної війни та інші. Познайомитися з історією регіону можна в історико-краєзнавчому музеї. У Геленджику відпочиваючі знайдуть масу цікавого для приємного проведення часу - всілякі парки та алеї, Сафарі-парк, парки атракціонів, дельфінарій, галерея сучасного мистецтва «Біла Кінь» та багато іншого. Найбільш поширений район для відпочинку дітей - Кабардинка. У місті Геленджик розташований найбільший в Росії аквапарк, назва якого «Золота Бухта». Якщо Ви перебуваєте в санаторії Геленджика в першу неділю червня, вважайте, що Вам дуже пощастило. Адже саме в цей день Вам надається можливість з'їздити на екскурсію знаменитого карнавальної ходи, присвяченої відкриттю курортного сезону.

Кожні два роки в Геленджику відбудеться Міжнародна виставка і наукова конференція з гідроавіації «Гідроавіасалон». Проведення міжнародного Гідроавіасалон супроводжується показовими виступами пілотажних груп «Стрижі» і «Російські витязі»

Розміщення

Ціни в Геленджику досить доступні для багатьох жителів Росії, залежать від рівня розміщення. Санаторії Геленджика дозволяють відпочиваючим не тільки приємно провести час, але і підкріпити своє здоров'я. Сюди можна приїжджати як поодинці, так і цілими сім'ями. Крім цього, серед санаторіїв Геленджика є і оздоровчі установи, призначені тільки для дітей і підлітків, це унікальна можливість дозволяє набратися сил дитині перед навчальним роком.

кухня

У Геленджику безліч кафе і ресторанів з усілякими кухнями - російська, українська, східноєвропейська, азіатська і т.д. Хороший рейтинг має французький ресторан St.Michel, десерт-бар Леді-Мармелад і азіатський ресторан Мармара. Один з найулюбленіших туристами ресторанів є «Український Дворик» - відмінне місце для вечері.

шопінг

Крім звичних магнітиків і тарілок з символікою, з Геленджика можна привезти різні вироби з кедра і ялівцю, а також прикраси з черепашок. Варто звернути увагу на місцевий мед, спеції, соуси і горіхи.

Запобіжні заходи

Геленджик є безпечним місцем для відпочинку, варто стежити за особистими речами і не залишати їх без нагляду, купаючись в морі.

Новости