Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Коли краще їхати в Аліканте, клімат Аліканте. Наші спостереження!

  1. клімат Аліканте
  2. Коли краще їхати в Аліканте
  3. Час для шопінгу в Аліканте

Аліканте гарне місто, розташоване на узбережжі Середземного моря Іспанії, недалеко від Валенсії і Барселони. У Алікнате зосереджено безліч стародавніх пам'яток, великий вантажний порт і яхтова марина . Крім того, Аліканте, це перш за все найсвіжіші дари Середземного моря, ласкаве сонце, кілометри широких і чистих пляжів з ніжним золотистим піском і звичайно ж тепле море. Про Аліканте, його пляжах і море , Місцях відпочинку і дозвілля ми вже багато писали на сторінках даного блогу, в цей раз хочемо розповісти про клімат в місті і пори року, коли найкраще приїжджати на відпочинок в іспанська курортне містечко Аліканте.

пляжах і море

клімат Аліканте

Для Аліканте характерний м'який клімат з приємним теплим літом, повним сонячних днів, і помірно холодними взимку. Середні температури повітря в липні + 28˚C, але в полуденну спеку піднімається вище 30 градусів Цельсія, а в зимові місяці - від +10 до + 13˚C.

Коли краще їхати в Аліканте

В Аліканте і його околицях сонце світить протягом більше 300 днів в році.

Взимку в Аліканте січень-лютий і початок березня тримається досить тепла і сонячна погода, Для весни же березень-квітень-і початок травня характерно невелика кількість дощів, а влітку, з травня по жовтень встановлюється спекотна погода з легким морським вітерцем. Восени в Аліканте також добре, переважно сонячно, проте листопада буває дощовим і похмурим.

Так що гуляти по колоритним вузеньких вуличках старої Іспанії і милуватися пам'ятками добре в будь-який час року, проте середземноморське узбережжя Аліканте особливо прекрасно в літній купальний сезон з квітня по жовтень. У червні, липні і серпні в Аліканте стікаються тисячі туристів, що для любителів спокійного відпочинку знову ж несприятливо, так як на вулицях і пляжах міста стає занадто багатолюдно.

Що по нам і перевірено на особистому досвіді, так ідеальним часом для морського відпочинку в Аліканте є кінець серпня-початок вересня місяців. Саме в цю пору року вода вже повністю прогріта, що називається парне молоко, а сонце вже не так пече. Середня температура повітря в цей період + 26- + 28 градусів Цельсія, а води +26 - +28 градусів, тобто абсолютно немає дискомфорту при прийнятті сонячних і морських ванн, заходити в море і плавати одне задоволення. Однак в полуденний час спека може підніматися вище плюс тридцяти градусів, але це не зіпсувало нам відпочинок, в ці години ми долучалися до істинним іспанцям і йшли відпочивати на сієсту.

Знову ж плюсом, для таких мандрівників як ми, які не люблять метушні і дитячого галасу, початок вересня є прекрасним часом, школярі та студенти вже роз'їхалися, та й ціни повільно повзуть вниз. Десь ближче до 10-го вересня було пару днів, коли дощ лив як з відра, навіть кофтинки довелося надіти. Зате після, нас знову огорнули тепле сонце і ласкаві води Середземного моря.

Зате після, нас знову огорнули тепле сонце і ласкаві води Середземного моря

Також менш спекотні місяці - серпень і вересень, коли сонце не смажить, відмінно підходять для походів по визначних пам'ятках Аліканте.

Для відпочиваючих з дітьми, у яких навчальна пора починається з вересня, ідеальним часом для поїздки в Аліканте буде друга половина серпня. Температурний максимум морської води + 27- + 28 градусів досягнутий і тримається, а сонце не таке палиці, як в липні або червні місяцях.

Температурний максимум морської води + 27- + 28 градусів досягнутий і тримається, а сонце не таке палиці, як в липні або червні місяцях

Тепер розповімо про інших місцях для відпочинку в Аліканте

У квітні в Аліканте вже не весна, але ще й не літо. Тобто ні туди - ні сюди. Купатися ще рано, зате по визначних місцях погуляти буде саме те. Середня температура повітря вдень - + 19- + 25 градус, вночі - + 14- + 17 градусів, вода в морі максимум +16 градусів.

У травні і червні в Аліканте вже тепло і морська вода набирає свої градуси. Але дискомфорт від різниці температур між повітрям і водою все ж відчувається. У цю пору року температура повітря досягає + 24- + 27 градусів, а води в Середземному морі - + 19- + 22 градуси. Поринути вже можна, але ось повноцінний пляжний відпочинок навряд чи вдасться. На початку червня морська вода вже прогрівається до + 23- + 25 ° С, а протягом місяця швидко набирає температуру до + 25- + 26 ° С. Як видно «парне молоко» вже наступає! Ось тут, з повною впевненістю можна заявити, пляжний сезон відкрито!

У спекотні літні місяці, починаючи десь з липня і до серпня місяці включно, коли спека перетворює центральні міста Іспанії в розпечені кам'яні джунглі, ідеальним місцем відпочинку стає узбережжі Іспанії. Однак і на узбережжі сонце шпарить будь здоров. Саме тому ці місяці не надто комфортні для відпочинку в Аліканте, отримати сонячні опіки можна дуже легко. Температура повітря досягає +31 градуса Цельсія, а то і піднімається набагато вище, а ось морська вода казка - + 26- + 28 градусів.

Август в Аліканте. Трохи про серпень місяць і вересень в Аліканте ми розповідали вище, тут тільки дамо кілька загальних даних. Середня температура повітря в серпні - + 28- + 30 градусів, води в море - + 26- + 28 градусів.

З листопада місяця в Аліканте починається "сезон дощів". Однак, сезон дощів в Іспанії, поняття досить відносне, але все ж, саме в цю пору року в місті випадає найбільше опадів. Так що, в залежності від року, листопад-грудень можуть стати не дуже придатними місяцями для відпочинку в цьому прекрасному місті. Середня температура вдень - + 16- + 20 градусів, води в море - + 16- + 19. На початку листопада, зануритися і застати теплі сонячні дні ще цілком реально.

Час для шопінгу в Аліканте

Що ж стосується шопінгу в Алікнате, то для цієї мети підходить будь-який час року. На розпродажах і в аутлетах міста завжди можна знайти кілька речей за супернизькими цінами.

Високі сезони знижок в магазинах Аліканте припадають на різдвяні розпродажі з кінця грудня по березень місяці і більшу літній розпродаж, що припадає на саму середину літа - липень місяць.

Новости