Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Геленджик опісаніе.Санаторіі.Бази відпочинку.

  1. Меню Карта узбережжя Геленджика.
  2. Клімат Геленджика.
  3. Природний лікувальний фактор
  4. Пам'ятки, туризм.

Меню

Карта узбережжя Геленджика.

Географічне положення

Гелeнджік, один з найпопулярніших Чорноморських курортів Росії , Лежить на березі рідкісної за красою Геленджікской бухти, облямованої мальовничими Кавказькими горами. "Геленджик" в перекладі з тюркського означає "Біла наречена".
Геленджикская курортна зона простягнулася з півночі-заходу на південний схід, від мису Пеной в Цемеської бухті до бухти піали на 78 км. кілометрів, включаючи в себе приморські кліматичні курорти і курортні місцевості: Кабардинка, Геленджик, Дивноморське, Джанхот, Прасковеевка, Бетта, Архипо-Йосипівка. З північного сходу прибережна смуга обмежена відрогами невисокого Мархотского хребта, найвища точка якого - м Тхабо (905 м) є популярною вершиною у початківців альпіністів. Ширина прибережної смуги коливається від двох до п'яти кілометрів. Вся вона розбита на окремі блоки глибокими ущелинами-щілинами: Виноградова, Церковної, Червоної, Білої, - по дну яких протікають короткі, але бурхливі і порожисті річки.

Клімат Геленджика.

Клімат Геленджика - субтропічний.
Зима м'яка. Середня температура січня - 3 ° C. Завдяки м'якій зимі Геленджик час від часу служить місцем зимівлі кількох видів водоплавних птахів, в тому числі лебедів.
Літо тепле. Середня температура серпня - +24 ° C. Середньорічна температура - +13,5 ° C [9]. Сприятливий для відпочинку сезон триває з червня по вересень (мінімум опадів). Купальний сезон - з травня по жовтень (температура морської води + 18 ... + 24 ° C).
Середньорічна кількість опадів становить 700-1000 мм. Переважна маса опадів випадає у вигляді затяжних дощів в осінньо-зимовий період і влітку, у вигляді злив. В окремі найбільш холодні роки, частина зимових опадів випадає у вигляді снігу.

Природний лікувальний фактор

Як лікувальний місце, Геленджик відомий з кінця XIX в. Основними лікувальними факторами курорту є субтропічний клімат середземноморського типу, чисте морське повітря, збагачений фітонцидами хвойних рослин, велика кількість сонячних днів. У здравницях курорту широко використовуються різноманітні мінеральні води з місцевих джерел для ванн і питного лікування, застосовується грязелікування.
В даний час в Геленджику і його околицях зареєстровано 18 родовищ мінеральних вод і 5 самовиливних мінеральних джерел. Оздоровницями курорт використовуються гідрокарбонатні хлоридні натрієві води (мінералізація до 2 г / л) з малими концентраціями брому, йоду і бору; йодисті води Солнцедарского родовища (мінералізація 2-5 г / л) з вмістом йоду 10-15 мг / л і брому 7-10 мг / л; йодобромісті (мінералізація 15-35 г / л) [10]. Налагоджено промисловий розлив мінеральної лікувально-столової води «Геленджикская» (гідрокарбонатно-натрієва з високим вмістом фтору). Столова мінеральна вода «Геленджикская» надходить в роздрібний продаж. Лікувальні грязі привозяться з Таманського півострова.
У санаторіях Геленджика проводиться лікування хворих із захворюваннями серцево-судинної, нервової та ендокринної систем, органів дихання, опорно-рухового апарату.
В меню наведені санаторії Геленджика.

Пам'ятки, туризм.

дольмени
У Геленджікском районі досить багато дольменів в гірській смузі (наприклад, на річці Жане, у п. Пшада і т.д.). «Дольмени на річці Догуаб» Знаходяться на 69-му км шосе Новоросійськ-Сочі. Перший мегаліт - плитковий, висотою до 2 м, стоїть зліва від шосе на вершині невеликого пагорба в айвовом саду. Другий, також плитковий, праворуч від шосе проти першого дольмена в невеликому лісі, зарослому ліанами. Його висота трохи більше 2 м. «Дольмени поблизу п. Адербієвке» Дольмени датуються першою половиною II тисячоліття до н.е.
водоспади «
Тешебскіе (Бігіусскіе, Гебіусскіе) водоспади »Розташовані на кордоні Геленджикского і Туапсинському районів, в 6 км на схід від посАрхіпо-Йосипівка, біля траси Новоросійськ-Джубга.
«Водоспади в басейні річки Пшада» Річка Пшада і її бічні притоки славляться великою кількістю водоспадів.
«Водоспади в долині річки Жане» В даний час водоспади річки Жане активно відвідуються туристами і екскурсантами з усієї країни.
гори
«Гора Гебіус» Гора розташована на кордоні Геленджикского і Туапсинському районів, в 10 км від сел. Архипо-Йосипівка.
«Гора Тхабо» Довгий час вона вважалася найвищою вершиною хребта Коцехур. Однак вища точка - 921,5 м - відстоїть від Тхаба на захід. Висота ж гори Тхабо - 905 м. Розташована в 2 км на північний захід від знаменитого ансамблю скель Сірі Монастирі. На його крутих схилах зароджуються витоки Плесецької щілини (з півдня) і струмка Мірошницького (з півночі). Через вершину Тхаба проходить плановий туристський маршрут «По партизанських стежках Кубані». На вершині геодезичний пункт. «Тхабо» з адигейського мови перекладається як «многохребтовий».
«Скала Парус» Скала Парус розташована на березі Чорного моря, в 17 км на південний схід від Геленджика, у с. Прасковеевка.
«Створний маяк» Знаходиться на набережній (Лермонтовський бульвар), поруч з санаторієм ім. Ломоносова. Найстаріший з діючих маяків на всьому чорноморському узбережжі. Маяк працює без ремонту з 1897 року. Світло від нього видно в море на 9 миль.
Бази відпочинку Геленджика представлені в меню.


пропозиції
для відпочинку


Новости