Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як дістатися поїздом і автобусом на зліт любителів астрономії «Південні ночі», Крим

Залізничний транспорт

Доїхати потягом до Криму можна оформивши «єдиний квиток». Безпосередньо на сам півострів потяги з Москви, Петербурга та інших російських міст не ходять, тому кінцевою точкою для всіх, хто їде на відпочинок до Криму поїздом, буде ж / д вокзал Краснодара, Новоросійська або Анапи. Далі потрібно буде подолати залишився до півострова шлях або на автобусі, або на водному транспорті. «Єдиний квиток» до Криму - це комбінований талон, який поширюється як на наземний, так і на водний транспорт. Попросту кажучи, вам забезпечений проїзд і на поїзді, і на поромі, і на автобусі. Ви купуєте квиток на поїзд далекого прямування з будь-якої станції до Краснодара або Анапи, а звідти вас на автобусі організовано довозять до порту «Кавказ». Далі - переправа на поромі і знову посадка на автобус до кінцевого пункту. За «єдиним квитком» можна доїхати до будь-якого великого міста або курорту Криму - Феодосії, Сімферополя, Севастополя, Євпаторії, Ялти, Судака і Керчі. Перевага «єдиного квитка»: всі рейси зістиковано, і навіть якщо щось трапиться, наприклад, затримається паром, вас гарантовано посадять на наступний автобус / поїзд. Крім того, у вартість квитка входять всі проїзди і багаж. На маршрутах працюють координатори, які все роз'яснять-покажуть.

автобус

Доїхати до Криму на автобусі можна з Москви і південних міст Росії - Ростова, Краснодара, Геленджика, Анапи, Новоросійська, Кримська і так далі. Проїзд здійснюється за вищеописаною схемою «автобус - паром - автобус», тобто переправа на поромі включена у вартість. Вас організовано посадять на паром і пересадять на кримській стороні на інший автобус. Вартість проїзду варіюється від дальності маршруту. З Ростова до Криму йдуть великі комфортабельні автобуси, які часто переправляють на поромах разом з пасажирами, а не пересаджують їх на інший автобус. Якщо вам потрібен місто / селище, що стоїть в стороні від основної траси, варто вийти в якомусь великому місті і доїхати до свого пункту призначення на місцевих автобусах. Розклад автобусів в Крим можна дізнатися на сайті «Яндекс.Распісанія».

Распісанія»

«Морська» частина

Тим учасникам, хто збирається почати своє перебування в Криму з «Морський» частини, доведеться скористатися наступними видами транспорту, щоб дістатися до місця проведення зльоту на Південному березі.

Таксі - найбільш швидкий і зручний, але, при цьому і найдорожчий вид транспорту. Запропонована вартість поїздки може коливатися в дуже широких межах. Не варто погоджуватися на першу ж пропозицію. Поторгувавшись з «начальниками посадки» (керують процесом вони, а не водії), можна значно збити ціну, аж до 30-40%. Важливо мати на увазі, що вартість поїздки розраховується від вартості рейсу автомашини. Тобто поїздка на таксі вдвох обійдеться в сумі трохи дешевше, ніж та поїздка вчотирьох в тій же машині. Проте, різниця є і таксисти вважають за краще почекати і знайти пасажирів для заповнення машини повністю. Це може привести до вимушеного очікування тривалістю, іноді до півгодини, тому це питання з таксистами слід домовлятися відразу.
Час у дорозі від ж / д вокзалу до Сімеїзу / Кацивелі коливається від 1 години до 1 год. 20 хв.

Громадський транспорт більш доступний за ціною, причому за часом і комфорту поїздка в маршрутному таксі не надто відрізняється від подорожі в таксі.

Маршрутне таксі - найбільш мобільний вид громадського транспорту Маршрутне таксі - найбільш мобільний вид громадського транспорту.
Місце відправлення - площа біля ж / д вокзалу, аеропорт або площа у поромної переправи.

Автобус помітно повільніше, але цілком прийнятний за вартістю.
Місце відправлення - площа біля ж / д вокзалу. в дорозі коливається від 1 ч. 20 хв. До 1ч.40 хв. Від автовокзалу (на площі ж / д вокзалу) автобуси їдуть до Семеіза. Далі можна від Семеіза до Кацивелі проїхати на маршрутному таксі.

Тролейбус. Найповільніший вид транспорту, але при цьому найдешевший, самий екзотичний і романтичний. Гірська траса Сімферополь-Ялта - найдовша (86 км) і єдина в своєму роді в Європі.
Місце відправлення - площа біля ж / д вокзалу. Тролейбуси йдуть до автовокзалів Алушти або Ялти, звідки доведеться добиратися до Кацивелі додатковим транспортом. Найменш бажаний варіант з огляду на те, що автобуси і маршрутні таксі до Кацивелі ходять з Ялти і Алушти досить рідко, не частіше 1 разу на годину. Можливий варіант з проїздом від Ялти до Сімеїзу, а звідти маршруткою або таксі - до Кацивелі (5-10 хв їзди).

«Гірська» частина

Тим, хто збирається прибути відразу в КрАО, для участі в «Гірській» частини зльоту, існує два способи дістатися до місця.
Перший спосіб - таксі.

Другий спосіб - громадським транспортом.
Автобуси і маршрутні таксі до Обсерваторії відправляються від Західного автовокзалу. Час в дорозі - від 50 хв до 1 години. Від ж / д вокзалу до Західного автовокзалу можна дістатися на тролейбусі №5, який зупиняється на площі ж / д вокзалу ( «Західний автовокзал» - його кінцева зупинка), а також на маршрутках.

Новости