Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Як я добирався + порадьте, що подивитися від Сочі до Геленджика

  1. Як добирався до Червоної Поляни
  2. Мій зворотний маршрут

Оновлене: 2015-12-4

Олег Лажечников

35

Вітаю читачів. Зараз я перебуваю в Червоній Поляні, де зустрівся з хлопцями 4vtae , Що вплинули свого часу на наше бажання отзімовать в Таїланді. Бачилися ми з ними один раз за все в Бангкоку в далекому 2011 році. Зараз ось шляхи знову перетнулися через стільки років, та в Сочинському районі. Про те, як виглядає Червона Поляна, які тут гарні гірські види, я розповім іншим разом, по ходу буде цілий путівник. Тут прям європейський курорт ...

А зараз трохи про те, як я добирався до Червоної Поляни. І ще у мене до вас пара питань. Буквально через кілька днів я подамся звідси в сторону Анапи забирати свій сімейство. Припускаю їхати туди близько тижня, звідси два питання: чи не хоче хто зустрінеться на шляху і що порадите подивитися.

Як добирався до Червоної Поляни

Не всі стежать за мною в соц мережах, тому продублюють трохи фотографій і розповім, як добирався.

Виїхати я повинен був відразу після того, як ми переїхали з нашої квартири в Витязево (По суті таунхаус) в гостьовий будинок при реабілітаційному центрі. Але, по-перше, Єгор знову захворів і потрібно було мотатися по Анапі здавати йому аналізи і робити рентген, так я ще й відклав фотографування Витязево, Анапи і Велопокатушки до куль ППО на самий останній день. В результаті чого виїхав на 2 дні пізніше і під вечір.

Оновлене: 2015-12-4   Олег Лажечников   35   Вітаю читачів

Перед від'їздом збігав на Лису гору в Анапі

Перед від'їздом збігав на Лису гору в Анапі

Новоросійськ проїжджав вже вночі

Добрався до Криниці, де хотів переночувати на стоянці прям поруч з морем. Романтику смакував. Але в прибережному кафе (був майже годину ночі) ніяк не хотіли вгамуватися двійник Юрія Шатунова і його шанувальники. Тому примусово прослухавши пісню «Сива ніч» у виконанні хору голосів і зробивши пару нічних фото, я ретирувався в глиб Криниці, де благополучно заночував в машині.

Нічні фото в Криниці

Вранці вибрався на пляж випити молочного улуна в гордій самоті, заїдаючи халвою (тимчасово я не їм нічого мучного, тому з магазинного солодкого залишилася тільки халва). Благо чай був заготовлений заздалегідь у термосі, правда, він встиг перетворитися на пійло.

Ранній ранок в Криниці та чай

Ранній ранок в Криниці та чай

Мій сніданок

Знаєте, з якими думками я прокинувся? Що поодинокі подорожі, так на машині - це верх легкого! Зараз я розумію, наскільки ж легко їздити без дітей, можливо тому я перестав читати інші блоги одиночних мандрівників, не надихають. Ну правда. Їдеш собі, їдеш, в будь-якому місці впав спати, коли хочеш встав, що завгодно поїв по шляху, ніяких графіків, режимів та іншого.

Шлях на Червону Поляну з Криниці зайняв близько 6 годин, середня швидкість 40-50 км / ч. Після Туапсе зарядили серпантини, добре, що був за кермом, інакше б знудило. Начебто здавалося зовсім недалеко по кілометражу, а звичний час шляху треба множити на 2-3. Зате дорогу скрашують види, спочатку невисокі гори з одного боку і море з іншого, а потім вже справжнісінький Кавказ (ближче до Червоної Поляни).

Зате дорогу скрашують види, спочатку невисокі гори з одного боку і море з іншого, а потім вже справжнісінький Кавказ (ближче до Червоної Поляни)

По дорозі до Туапсе періодично видно море

По дорозі до Туапсе періодично видно море

На паркінгах традиційний сміття

На паркінгах традиційний сміття

Багато ремонтів з одностороннім рухом

Багато ремонтів з одностороннім рухом

Відмінна траса - об'їзна навколо Сочі

Відмінна траса - об'їзна навколо Сочі

Ближче до Червоної Поляни починаються краси

Ближче до Червоної Поляни починаються краси

Червона Поляна - заселився до друзів

Червона Поляна - заселився до друзів

Ось ми в 2011 році, Бангкок

Ось ми в 2011 році, Бангкок

А це 2015 рік, в розважальному комплексі Галактика

А це 2015 рік, в розважальному комплексі Галактика

Вид з Роза Пік

Вид з Роза Пік

Підйомник в кам'яний стовп

Підйомник в кам'яний стовп

Вид з гори Кам'яний Стовп

Мій зворотний маршрут

Поки у мене план зовсім невеликий, буду рухатися уздовж узбережжя з зупинок. Запланував прогулятися по Сочі і відвідати дендропарк , З'їздити на 33 водоспаду , на Волконський дольмен . У цих місцях вже був, але дуже давно і без фотоапарата, так що треба знову, щоб пости потім написати. Також думаю зайти на Агурскіе водоспади в районі Хости (може на гору Ахун), на Плесецьк водоспади в районі Геленджика, заїхати до хлопців в кемпінг Сосновий рай в Архипо-Йосипівка, подивитися як і чого у них змінилося, і у військовий музей в Темрюк.

Буду радий компанії і порад, що ще варто подивитися по шляху.

До речі, сьогодні мені стукнуло 34 :)

PS У соц мережах я пожартував, що відлетів до Таїланду, але насправді фотографія була зроблена в Червоній Поляні. Зараз поки мені треба займатися російським напрямком, в зв'язку з кризою це більш актуально. Сьогодні замість святкування ДР, цілий день пропрацював. Ось я дивний! ))

Новости