Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Зустрічаємо Новий 2015 рік в Парижі: відгуки, погода, ціни на новорічні свята, поїздка в Париж на Новий рік

  1. Летимо в Париж на Новий рік
  2. Куди сходити в Парижі на новорічних канікулах?
  3. Яка погода буває у Парижі на Новий рік?

З першими грудневими морозними днями вечірні вулиці підсвічуються яскравими лампочками гірлянд. Городян, особливо жителів мегаполісів, раптом охоплює приємне передчуття свята. Трохи призабута нереалізована ідея про відпочинок на Новий рік в казковому Парижі або іншому романтичному місці знову починає здаватися цілком реальною, досяжною.

Якщо ви зважилися святкувати Новий рік в Парижі і не хочете розчаруватися, бажано заздалегідь передбачити всі нюанси туристичної поїздки і вивчити всі тонкощі самостійного подорожі.

Якщо ви зважилися святкувати Новий рік в Парижі і не хочете розчаруватися, бажано заздалегідь передбачити всі нюанси туристичної поїздки і вивчити всі тонкощі самостійного подорожі

Святкуємо Новий 2015 рік у Парижі!

Де і як французи традиційно зустрічають Новий рік? У столиці Франції, як і у всій Європі, існує традиція відзначати Новий рік в дружній компанії, весело і шумно. Візьміть фотоапарат, щоб красиві фото з Нового року в Парижі зберегли яскраві враження надовго.

Масові гуляння проходять на Єлисейських полях, завершує їх фінальний салют над Тріумфальною аркою. Якщо ви опинилися в столиці Франції напередодні Нового року, обов'язково вирушайте на Марсове поле. Тут вас чекає захоплююче видовище: Ейфелева вежа рівно опівночі спалахує різнокольоровими вогнями. Французи вірять, що якщо в цей момент прошепотіти своє потаємне бажання, то воно здійсниться неодмінно.

Французи вірять, що якщо в цей момент прошепотіти своє потаємне бажання, то воно здійсниться неодмінно

Новорічна ялинка

Ще один вуличний новорічний варіант - відзначати НГ на Монмартрі. З майданчика біля собору Сакре Кер відкриваються панорамні види столичного міста. Вдосталь намилувавшись видами Парижа, ви зможете продовжити святкування в одному з кабаре або барів, розташованих тут же. Зігріваються французи в Новий рік шампанським, глінтвейном і сидром.

31 грудня парижани накривають шикарні столи з частуванням, веселяться, танцюють, вітають один одного, влаштовують новорічну лотерею, діти чекають подарунків від Пер Ноеля (Діда Мороза у французькій версії), виставивши у камінів свої черевички. Після бурхливих святкувань, на ранок 1 січня 2015 року, ви зможете спостерігати на вулицях людей в яскравих оригінальних костюмах - це традиційний парад ряджених.

Після бурхливих святкувань, на ранок 1 січня 2015 року, ви зможете спостерігати на вулицях людей в яскравих оригінальних костюмах - це традиційний парад ряджених

Готуємося до зустрічі НГ

У французьких сім'ях є новорічна традиція - підпалювати різдвяне поліно. Його запасають на Різдво, підпалюють напередодні Нового року, що залишилися вуглинки збирають в мішечок і зберігають цілий рік. Згідно з повір'ям, цей оберіг охороняє будинок від негараздів весь наступний рік.

Летимо в Париж на Новий рік

Авіаквиток туди-назад в період з 29 грудня 2014 по 7 січня 2015 з Челябінська з пересадкою в Москві обійдеться мінімум 631 € на одну людину, якщо купувати їх за 5 тижнів до свята. Як і квитки, готель краще бронювати заздалегідь. Наприклад, двомісний номер в в XIV окрузі Парижа стоїть 961 € (106 євро за ніч), - звідси до головних визначних пам'яток близько 20 хвилин їзди.

Наприклад, двомісний номер в в XIV окрузі Парижа стоїть 961 € (106 євро за ніч), - звідси до головних визначних пам'яток близько 20 хвилин їзди

Летимо в Париж на НГ!

Визначитися з житлом можна, почитавши відгуки туристів про зустріч Нового року в Парижі і вивчивши готелі, де вони зупинялися.

Куди сходити в Парижі на новорічних канікулах?

Якщо вам пощастило опинитися на Новорічне свято в Парижі, і ви хочете цікаво провести всі новорічні канікули, відвідайте наступні місця:

  • Символ Франції - Ейфелева вежа справить сильне враження, як в новорічну ніч, так і в будній день.
  • Прогуляйтеся по Єлисейських полях, тут проводиться багато цікавих заходів, щороку організовують різдвяні ярмарки, заливають ковзанку.
  • Нотр-Дам: площа перед Собором Паризької Богоматері прикрашають головною ялинкою країни, тут же знаходиться село Пер Ноеля - будиночки з новорічними прикрасами, подарунками, делікатесами.
  • Якщо пощастить з погодою, вирушайте на екскурсію в чудовий Лувр, тільки заздалегідь продумайте маршрут, подбайте про квитки (дітям до 18 років вхід безкоштовний, дорослим - 9 €).
  • Який же Париж без Діснейленду? Ціна дорослого квитка 65 €, дитячого - 59. В різдвяні свята тут проводяться феєричні шоу.
  • Щоб насолодитися видом мерехтливого вогнями великого міста з висоти, прокотитеся на колесі огляду, встановлюють його на площі Згоди.

Не варто обтяжувати себе шопінгом, оскільки в Парижі ціни на новий рік знижувати не прийнято, покупки можуть обійтися вам в кругленьку суму.

Яка погода буває у Парижі на Новий рік?

Зима у Франції не така сніжна, як у нас. Туристам слід запастися теплими непромокальними речами, парасолькою, тому як погода на новорічні свята в Парижі нагадує пізню російську осінь. Вдень температура піднімається вище нульової позначки на 3-5 ділень, переважають мокрі опади, вночі легкі заморозки. Це найкращий час для відвідування музеїв, кафе, соборів, але не відкритих парків.

Це найкращий час для відвідування музеїв, кафе, соборів, але не відкритих парків

З Новим 2015 роком!

Якщо вам колись самостійно займатися плануванням подорожі, можна придбати готові Новорічні тури в Париж і забути про проблеми. Нехай в цей казковий свято мрія про Париж стане реальністю!

Ще по темі Париж

Яка погода буває у Парижі на Новий рік?
Де і як французи традиційно зустрічають Новий рік?
Куди сходити в Парижі на новорічних канікулах?
Який же Париж без Діснейленду?
Яка погода буває у Парижі на Новий рік?

Новости