Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

За якими критеріями вибирати гірськолижний курорт

Якщо ви - досвідчений гірськолижник, який відвідав чимало зимових курортів, ця стаття не для вас, так як ви вже встигли порівняти переваги і недоліки різних місць і визначитися зі своїми уподобаннями. Ми ж спробуємо дати поради щодо вибору курорту тим, хто вирішив відправитися туди в перший раз і не знайомий з особливостями трас, сервісу та іншими нюансами.

Ми ж спробуємо дати поради щодо вибору курорту тим, хто вирішив відправитися туди в перший раз і не знайомий з особливостями трас, сервісу та іншими нюансами

Отже, як вибрати відповідний для ваших цілей гірськолижний комплекс?

Перш за все, ці самі цілі потрібно чітко встановити. Чого ви хочете?

  • навчитися кататися . Якщо ви новачок, складні траси вам не потрібні, достатньо навчального схилу. Звертайте увагу на ті заклади, де пропонується кілька синіх і червоних трас, і, звичайно, послуги кваліфікованих інструкторів.
  • Потренуватися і поліпшити навички. Ваш вибір - курорти з червоними і чорними трасами, офф-пистия і скі-сафарі.
  • Влаштувати веселі канікули в хорошій компанії. Шукайте готелі, що пропонують не тільки катання, а й широку розважальну програму (конкурси, концерти, квести і т.д.). Поцікавтеся класом ресторану, наявністю сауни, дізнайтеся, чи надаються гостям мангали для шашликів, рибальські приналежності.
  • Відпочити від міської суєти і «підлікувати» нерви. Якщо безпосередньо катання на лижах для вас - всього лише приємне і необтяжливе доповнення до відпочинку, їдьте в місця, де найкрасивіша природа і найвищий рівень сервісу.
  • Поїхати з дітьми. Уважно ознайомтеся з пропозиціями саме для юних лижників. Обов'язкові: спеціальні дитячі траси, інструктори з відповідною освітою, наявність ігрових кімнат і майданчиків, дитяче меню в ресторані.
  • Отримати нові враження і оглянути визначні пам'ятки. Тут необхідні близькість міста і розвинена інфраструктура, щоб ви могли без проблем доїхати і повернутися. Багато готелів пропонують екскурсії з супроводом.

Багато готелів пропонують екскурсії з супроводом

Важливі також такі фактори:

  • Сніг і діапазон висот (перше безпосередньо залежить від другого). Чим вище - тим холодніше і менше ймовірності, що через відлигу сніговий покрив буде недостатньо товстим. Зона катання повинна розташовуватися не нижче півтори тисячі метрів, при цьому сам курорт може бути розташований в долині. Але не слід «гнатися» і за великими висотами - на рівні 3000 метрів дуже низька температура і сильний вітер, до того ж там важче дихати. Найбільш комфортна висота для катання - від 1500 до 2000 метрів.
  • Відстань від готелю до підйомника. Природно, чим воно менше - тим краще. Зазвичай проживання в будиночку або готелі з трасою «від дверей» обходиться дорожче, так що слід відразу вирішити - чи хочете ви залежати від розкладу автобусів (йти в черевиках і з важким інвентарем до траси) або краще переплатити за комфорт.
  • Зручності. Практично на всіх сучасних курортах особлива увага приділяється комфорту гостей - їм пропонуються упорядковані окремі будиночки або номера з сушильними шафами, підігрівом підлоги, телевізорами, інтернетом і кухонним начинням. Тому проблем з вибором не буде.
  • Можливості підключення регіонів катання. Курорту може «приписатися» як одна гора з безліччю трас, так і кілька піків, відстань між якими буває значним. Тоді пересуватися між ними доведеться на автобусах, що займає багато часу і не дуже зручно. Віддавайте перевагу «купчастості».

на гірськолижному курорті «Золота Долина» ви виявите все, що потрібно для повноцінного і різноманітного відпочинку - траси різного ступеня складності, затишні будинки, якісний сервіс, розважальні програми для дорослих і малят, ресторани з відмінним меню, лазні і сауни.

Отже, як вибрати відповідний для ваших цілей гірськолижний комплекс?
Чого ви хочете?

Новости