Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Wine tourism in Ukraine - Wine Fest - Exhibition of wine making and viticulture

Є й досить цікавих місць для винного туриста і в нашій країні

Є й досить цікавих місць для винного туриста і в нашій країні. Левова частка туристичних винних місць України знаходяться в Криму. Чого тільки варті багаті винні погреби «Масандри», «Коктебеля», «Лівадії», «Нового світу», інститут винограду і вина «Магарач», в якому ведуться розробки за технологіями створення вин. В урочищі Магарач, яке знаходиться поруч з Нікітським ботанічним садом, можна відвідати музей вина і дегустаційний винний комплекс. У енотеці Магарача представлено понад 20 тисяч найменувань, серед яких - вино 19 століття, вперше вироблене на території Російської імперії.
Компанія «Массандра» виробляє близько 40 сортів вина. Виробництво працює з 19 століття і ввібрало все багатовікові традиції виробництва вина.
Сонячна Долина в Криму - це місце, де клімат сприяє зростанню найунікальніших сортів винограду. Виноградники тут ростуть близько 2, 5 тисяч років, сорти яких в інших місцях відмовляються підніматися. Згідно з легендою, свого часу місцевий виноград скуповували французи і виготовляли з нього вино і видавали за своє. Побувати в Сонячній Долині і не відвідати печери Архадерессе, де знаходиться музей винограду і виноробства.

Крім Криму, в Україні варто відвідати інший виноробний регіон - Закарпаття. Тут немає великих виноробних заводів і підприємств, виноробство зосереджено в руках маленьких сімейних компаній і приватних осіб, рецепти приготування в яких передаються століттями з покоління в покоління. А ще тільки в Закарпатті щорічно проводяться фестивалі молодого вина, які проходять на початку листопада. Вони супроводжуються масовим народним гулянням, дегустаціями вина і частуваннями, а також завзятими піснями і танцями.

Новости