Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Всі пам'ятки Криму

  1. Визначні пам'ятки Криму на мапі
  2. Які пам'ятки Криму відвідати на машині
  3. Що подивитися в Криму в першу чергу

зміст:

  1. Визначні пам'ятки Криму на мапі
  2. Які пам'ятки Криму відвідати на машині
  3. Що подивитися в Криму в першу чергу
  4. Наші маршрути

Визначні пам'ятки Криму на мапі

Визначні пам'ятки Криму рівномірно розосереджені по всій території півострова і щоб відвідати їх відразу все, не вистачить і цілого місяця, тому вирушаючи в подорож, потрібно ретельно спланувати маршрут.
Плануючи маршрут, варто врахувати, яким чином ви будете пересуватися - на автомобілі, на громадському транспорті або автостопом. До речі, Крим - єдине місце, з усіх, де ми були, в якому можна проїхати кілька годин по гірському серпантину на тролейбусі, від вокзалу в Сімферополі до Ялти, наприклад.

Кримський півострів, без сумніву, можна назвати «музеєм пам'яток». Такої кількості і різноманітності локацій навряд чи десь ще можна знайти: гори, палаци, фортеці, печерні міста, пляжі, музеї, церкви - пам'ятки на будь-який смак. Не залишаються без уваги і природні об'єкти: Ботанічний сад, Караларський парк, Голіцинська стежка, мис Фіолент, гора Ай-Петрі з її канатною дорогою і ще понад 300 парків.

Дуже докладна карта - 100 пам'яток Криму! Щоб збільшити, відкрийте в новій вкладці.
(Автор карти, на жаль, невідомий, але якщо з'явиться інформація - обов'язково додамо)

Так склалося, що найчастіше ми зупиняємося в Ялті. Ялта є найбільш популярним туристичним містом, звідси без проблем можна виїжджати на місця відпочинку Криму, потім повертатися назад «додому» і ввечері йти гуляти на жваву набережну (навіть в січні). Житло тут, в основному, здають місцеві жителі в прибережній лінії, щось типу гостьових будинків, побудованих в унікальному хаотичному порядку - один на одному. Іноді навіть з першого разу складно згадати, як повернутися в свій номер по петляють коридорами і вулицями.

Ялта - дуже зручне місто, для відправної точки при огляді найближчих пам'яток

Ялта - дуже зручне місто, для відправної точки при огляді найближчих пам'яток. Якщо ж ви плануєте подорожувати в «далекої» частини Криму, розгляньте варіанти розміщення в Севастополі.

Які пам'ятки Криму відвідати на машині

Подорожуючи на машині, можна встигнути відвідати набагато більше пам'яток, але варто врахувати, що дороги в Криму місцями в середньому стані (крім основних), а також заздалегідь закладіть бюджет на паркування, де вас будуть радо зустрічати «паркувальники-поборщікі». Це стосується практично всіх популярних місць.

завдяки відкриттю Керченського моста , Тепер набагато більше шансів подивитися визначні пам'ятки Криму на машині, а головне - дешевше. Проїзд по мосту безкоштовний, на відміну від порома на керченської переправи.

Проїзд по мосту безкоштовний, на відміну від порома на керченської переправи

Ширина протоки від коси Чушка до порту Крим близько 4,5 км (поромна переправа), замість 15 км з боку моста, але не дивлячись на це, навряд чи тепер комусь захочеться переправлятися на поромі.

Ширина протоки від коси Чушка до порту Крим близько 4,5 км (поромна переправа), замість 15 км з боку моста, але не дивлячись на це, навряд чи тепер комусь захочеться переправлятися на поромі

Подорож на машині дозволить вам насолодитися малодоступними для піших туристів місцями, але є нюанс. Наприклад, грунтова дорога в природний парк Караларський, часом стає труднопроходимой для міського автомобіля, та й асфальт в окрузі «на трієчку», м'яко кажучи. І інші схожі локації - не виняток. Тому перед поїздкою необхідно визначитися, чи будете ви «міським туристом» або хочете пожити в наметі, на березі моря, далеко від галасливих кафешок і стандартних екскурсійних маршрутів, в залежності від вашого бажання і прохідності автомобіля.

Що подивитися в Криму в першу чергу

Якщо їдете на півострів вперше, на кілька днів, напевно ви прийняли рішення: перейнятися історією Криму, за допомогою кращих, самих популярних пам'яток і просто відомих і дуже красивих місць. Ось список - що подивитися в Криму в першу чергу, за версією сайту югоход:

  1. Гора Ай-Петрі (Алупка)
  2. Ластівчине гніздо (Гаспра)
  3. Воронцовський палац (Алупка)
  4. Масандрівський палац (Массандра)
  5. Лівадійський палац (Лівадія)
  6. Нікітський ботанічний сад (Микита)
  7. Печерне місто Чуфут-Кале (Бахчисарай)
  8. Мис Фіолент (Севастополь)
  9. Стежка Голіцина, мис Капчик (Новий світ)
  10. Генуезька фортеця (Судак)
  11. Успенський печерний монастир (Бахчисарай)
  12. Ханський палац у Бахчисараї
  13. Балаклавська бухта
  14. Набережна в Севастополі
  15. Набережна в Ялті

Це лише деякі пам'ятки, фотографії яких ви зустрінете в кожній крамниці з магнітиками і сувенірами, докладніше про кращих місцях і що ще варто подивитися в Криму - читайте в наших статтях.

Новости