Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Все про Єгипті: захоплюючу подорож в країну фараонів і дайвінгу

Що таке Єгипет? Це яскраве сонце, коралові пляжі, мальовничий підводний світ Червоного моря. Це містичні піраміди, загадковий сфінкс, заповідники з багатою природою і унікальними рослинами. Це ринки спецій і яскравих тканин. Єгипет - це море задоволення і незабутніх вражень! На перший погляд може здатися, що все вже відомо про цю унікальну країну. А ось і ні! Наша стаття допоможе Вам краще вивчити цей чарівний край і по-справжньому закохатися в нього!

Єгипет є другим найпопулярнішим пляжним курортом після Туреччини. Саме тому, сьогодні ми розповімо Вам багато цікавих і корисних фактів про цю країну, поговоримо про що, а саме про:

  1. Кліматі і сезонності;
  2. Як дістатися до Еіпта;
  3. Найцікавіших місцях Єгипту;
  4. Дайвінг і сноркелінг;
  5. Візовий режим;
  6. Готелях Єгипту.

Також, Вас чекає захоплююча подорож по основним курортам Єгипту!

Ви готові? Тоді поїхали!

КЛІМАТ І СЕЗОННІСТЬ

Єгипет розташовується в Північній частині Африки і омивається двома морями - Середземним і Червоним. Клімат дуже теплий - країна підходить для відпочинку, як влітку, так і в холодні пори року. В цілому, виділяють два «високих» сезону: з середини квітня по середину травня; з середини вересня по кінець листопада. Найхолоднішим місяцем вважається лютий - температура повітря становить + 23 ... + 25 градусів, а температура води - + 20 ... + 22 градуси.

+ 22 градуси

Зверніть увагу!

З січня по лютий в Єгипті починається «сезон вітрів», а з середини липня до початку вересня температура повітря може перевищувати +40 градусів за Цельсієм! Плануйте час свого відпочинку правильно, щоб отримати максимальну насолоду і задоволення!

Як дістатися до ЕГИПТА

Туристи з України, як правило, прилітають або в аеропорт Хургади, або в аеропорт Шарм-Ель-Шейха, в залежності від обраного місця відпочинку. По прибуттю туристів зустрічає приймаюча сторона туроператора, а спеціальні автобуси (трансфер) розвозять по готелях курортів.

Зверніть увагу!

Чим далі знаходиться обраний Вами курорт від аеропорту, тим більше додаткового часу на дорогу Ви витратите.

Вильоти в Єгипет здійснюються їх таких міст України: Вінниця, Запоріжжя, Київ, Кривий Ріг, Львів, Одеса, Харків і Херсон.

САМІ ЦІКАВІ МІСЦЯ ЕГИПТА

Існує помилкова думка, що Єгипет цікавий тільки підводним світом Червоного моря і відпочинком в хороших готелях. З метою розвіяти всі сумніви, ми підготували для Вас кілька цікавих місць і розваг в Єгипті!

  1. Культурне багатство Луксора.

Луксор по праву можна назвати історичною перлиною Єгипту. Колишня столиця в давнину, сьогодні це місто є магнітом для туристів з усього світу! Ви ніде більше не побачите таку кількість стародавніх пам'ятників. Красою цього міста захоплювалися за тисячі років до нас, так що можете бути впевнені - тут є на що подивитися!

Зверніть увагу!

Збираючись на екскурсію в Луксор, не забудьте надіти одяг і головні убори, які захистили б Вас від спеки - сонце цього краю дуже спекотне

Плануючи поїздку в Луксор краще вибирати готель в Хургаді або найближчих від неї курортах, так як добиратися звідси в Луксор буде ближче. Час поїздки буде залежати від відстані між двома містами (наприклад, з Хургади добиратися 5 годин).

Зверніть увагу!

Якщо метою Вашої подорожі є відвідування історичних місць, екскурсії тощо, найкраще зупинятися в готелях Хургади або курортах, з яких недовго буде добиратися до Луксора

Що ж цікавенького подивитися в Луксорі? В першу чергу, необхідно знати, що Луксор розділений на два береги - це «Місто мертвих» і «Місто живих».

У «Місті живих» Ви зможете побачити Канкарскій і Луксорський храми, зустріти гранітного жука-скарабея, що вважається священним. Найбільш вражаюче місце - це колонний зал фараона Мережі І; колони, висотою по 16 метрів кожна, розписані дивовижними барельєфами. Виглядає дуже загадково!

«Місто мертвих» - це, перш за все, «Долина фараонів». Це місце поховання царів стародавності: всього близько 40 гробниць. Можна відчути себе героєм фільму «Мумія»!

Також, Вам можуть сподобатися храми цариці Хатшепсут і бога Амона-Р а.

Любителі шопінгу не будуть нудьгувати в Луксорі! Тут Ви зможете знайти ряд ринків і сувенірних крамничок.

Стародавнє місто Луксор

Стародавнє місто Луксор

Долина Фараонів

  1. Перше Чудо світла - Піраміда Хеопса.

Піраміду Хеопса можна сміливо заносити в список «must see». Чудове творіння, яке крім як «дивом» інакше не назвеш! Велика піраміда була зведена для фараона Хуфу до 2580-го року до нашої ери. Складно уявити, як вона могла простояти весь цей час!

Піраміда Хеопса - це одна з пірамід Гізи, які вважаються національним надбанням Єгипту.

Піраміда Хеопса

  1. загадковий Сфінкс

Сфінкса можна назвати «візитною карткою» Єгипту. Хто з нас не чув про цю найдавнішої загадки людства? Навколо Сфінкса роїться безліч історичних теорій і таємниць, вчені багато чого не змогли розгадати за століття ... Але ми Вам можемо сказати точно - Сфінкса варто побачити на власні очі! Поринути в древню історію, спробувати розгадати загадку самостійно і зробити кілька фото на пам'ять!

Поринути в древню історію, спробувати розгадати загадку самостійно і зробити кілька фото на пам'ять

Єгипетський Сфінкс

  1. Співаючі колоси Мемнона.

Ще одна загадка стародавнього Єгипту. З співаючими велетнями Мемнона пов'язано безліч легенд. У давнину, вони прикрашали вхід до храму фараона Аменхотепа III. Вважається, що при попаданні на колоси променів світла, вони починали співати. Цю загадку вчені світу до сих пір не розгадали.

На сьогоднішній день, від храму залишилися лише зруйновані колоси, спів не чув уже більше 2 000 років, але на них варто подивитися! Може бути саме Вам посміхнеться удача, і Ви почуєте, як співають колоси Мемнона?

Зверніть увагу!

Свою назву колоси отримали помилково. Коли греки вперше побачили храм, їм примхи в образах статуй легендарний герой - Мемнон.

Легендарні колоси Мемнона

  1. Шопінг в Єгипті.

Не можна просто так взяти і не відвідати легендарні єгипетські ринки! Сувеніри, дорогі прикраси, солодкі фрукти, яскраві тканини - чого тільки не знайдеш на цих ринках! Це саме те місце, де торгівля є найголовнішим сенсом життя.

Відвідуючи ринки, не забудьте гарненько поторгуватися! Ось побачите, ціна впаде удвічі, а то і втричі!

Якщо Ви ще не бували в Єгипті, напевно виникає питання: а що ж привезти з собою з цієї барвистої країни?

Потрібно зауважити зразу, що Єгипет не потрапляє під стандартне уявлення про шопінг, так як вартість більшості товарів сильно відрізняться не буде, а ось про якість можна і посперечатися.

Найкраще в Єгипті купувати унікальні товари і сувеніри, такі як вироби з верблюжої вовни, зі шкіри та хутра, килими, пахощі і аромапалички, солодощі, прянощі, чай, сири і фрукти.

ДАЙВИНГ і сноркелінга

Одна з основних причин поїхати на відпочинок в Єгипет - це, звичайно ж, підводний світ Червоного моря. Ніби чарівна казка - відпочинок на глибинах Червоного моря нікого не залишить байдужим!

Чудові коралові сади, барвисті рифи вразять Вас своєю красою і різноманітністю. У Червоному морі зосереджено понад 200 різних видів коралів, біля яких мешкають рибки всіх кольорів веселки! Тут Ви можете зустріти дельфінів, зелених черепах і навіть акул! Багатьом туристам пощастило побачити акули-молоти! Навколо Вас буде плавати безліч риб-папуг, риб-ангелів і риб-метеликів, а риба-наполеон навіть може дозволити Вам помацати себе і зробити фото на пам'ять!

Підводний світ Червоного моря

Отже, що таке дайвінг, а що таке сноркелинг?

Дайвінг - це підводне занурення, яке потребує спеціальних навичок і спорядження. Саме тому, без спецпідготовки самостійно пірнати на глибину Вас ніхто не відпустить. Існують школи та курси дайвінгу, після якого можна сміливо відправлятися вивчати глибини. Таке навчання не займе у Вас багато часу і є загальнодоступним.

Зверніть увагу!

Самостійно займатися підводним плаванням, особливо в темний час доби дуже небезпечно! У багатьох регіонах Єгипту вночі виходять на полювання морські хижаки. Просто купатися в море також заборонено!

Просто купатися в море також заборонено

Дайвінг в Червоному морі

Сноркелинг, або снорклінг - це теж підводне занурення, тільки з маскою, трубкою і в ластах. Його особливість полягає в тому, що ніяка спецпідготовка Вам не потрібна, сноркелінгом можуть займатися навіть діти.

Любителі нерозгаданих загадок і таємниць зможуть відправиться на захоплюючі реки - пірнання в місця затонулих кораблів і човнів.

Любителі нерозгаданих загадок і таємниць зможуть відправиться на захоплюючі реки - пірнання в місця затонулих кораблів і човнів

Сноркелинг в Червоному морі

Якщо подібний вид відпочинку Вам не зовсім підходить - можна просто відправитися в захоплюючу морську подорож на яхті! Запевняю Вас, така морська прогулянка доставить Вам масу незабутнього задоволення!

Яке ж місце вибрати для занурення? До місць з найкрасивішими кораловими рифами відносяться риф Сент-Джонс, острова Великий Брат і Малий Брат, Рас-Мохаммед, Блю Хол, Каньйон, острів Тиран, безлюдний острів Гифтун і півострів Синай.

Рас-Мохаммед - це природний заповідник, де зосереджено широке розмаїття коралових рифів - понад 220 видів! У заповіднику мешкає близько тисячі різноманітних рибок, які зможуть здивувати своєю незвичайною красою навіть найдосвідченішого дайвера!

Блю-Хоул ( «Блакитна діра») знаходиться недалеко від Дахаба. Це западина глибиною близько 107 метрів вразить Вас своєю красою та унікальністю підводного світу. Це місце справедливо можна назвати найкрасивішим для дайвінгу!

Також, дуже популярним серед туристів є острів Тиран, який знаходиться недалеко від курорту Шарм-Ель-Шейх. Навколо цього острова розташовані стрімкі стіни, всіяні коралами. Тут ви можете зустріти скатів і навіть китову акулу!

Прогулянка по Червоному морю

ВІЗОВИЙ РЕЖИМ

Оформити візу для польоту в Єгипет дуже просто! Для громадян України така віза оформляється по прильоту в аеропорт і є недорогостоящіх - близько 25 $.

Якщо Ви не плануєте виїжджати за межі Синайського півострова під час свого відпочинку (тобто базіруете в Шарм-Ель-Шейху і н будете виїжджати за межі), візу можна не оформляти, після прильоту в аеропорту Шарм-Ель-Шейха в паспорт можна поставити безкоштовний Синайський штамп. Що таке «Синайський штамп» і як його отримати можна почитати в нашій окремій статті, перейшовши за цим АКТИВНОЇ ссилочку.

ГОТЕЛІ ЄГИПТУ

При плануванні відпочинку одним з важливих питань є вибір готелю. У Єгипті великий вибір готелів, які відрізняються між собою якістю і рівнем обслуговування, дизайном, розташуванням і територією, якістю харчування і т.д. Вибрати буває дійсно складно!

Саме тому, ми вирішили скласти для Вас невеликий список готелів, на які варто звернути увагу. Тут Ви знайдете і недорогі пятерочки, які зацікавлять туристів з обмеженим бюджетом, є тверді пятерочки в поєднанні ціна-якість, а також кілька більш дорогих і якісних готелів, які будуть вище за рівнем обслуговування, харчування і т.д.

Недорогі 5 *:

  • Sharm Plaza (ex.Crowne Plaza Resort) 5 *
  • Siva Sharm (Ex.Savita Resort) 5 *
  • Dreams Beach Resort 5 *
  • Grand Hotel Sharm 5 *
  • Island View Resort 5 *
  • Radisson Blu Resort 5 *
  • Royal Grand Sharm 5 *
  • Barcelo Tiran Beach Sharm
  • Regency Plaza Aqua Park & ​​Spa 5 *

Тверді 5 *:

  • Sea Club Resort 5 *
  • Concorde El Salam Front 5 *
  • Jaz Belvedere 5 *
  • Sunrise Diamond Beach 5 *
  • Reef Oasis Blue Bay Resort & Spa 5 *

Більш якісні 5 * і 5 * високого рівня (тут ми ні в якому разі не ставимо знак рівності, ці готелі відрізняються і за цінами і за рівнем, об'єднали їх в одну категорію, так як в будь-якому випадку це класні п'ятірки, а вже, яка підійде тому чи іншому клієнтові, залежить від його вимог, переваг і фінансових можливостей):

  • Renaissance Golden View Beach 5 *
  • Sultan Gardens Resort 5 *
  • Cleopatra Luxury Resort Sharm El Sheikh 5 *
  • Monte Carlo Sharm El Sheikh 5 *
  • Novotel Beach Sharm El Sheikh 5 *
  • Grand Rotana 5 *
  • Baron Resort 5 *
  • Rixos Sharm El Sheikh Resort 5 *
  • Rixos Seagate Sharm 5 *
  • Savoy Hotel 5 *
  • Sentido Reef Oasis Senses Resort 5 *
  • Stella Di Mare Beach Hotel & SPA 5 *
  • Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort 5 *

Готелів в Єгипті, звичайно ж більше, ніж представлено в даній статті. Дані готелі були обрані, як найбільш популярні серед наших туристів, багато готелів з перерахованих улюблені і перевірені особисто нами!

Ви готові відправиться в захоплюючу подорож по курортам Єгипту? Тоді сідайте зручніше і вперед!

МОРСЬКА ЦАРСТВО ШАРМ-ель-Шейху

Шарм-Ель-Шейх є найпопулярнішим курортом Єгипту. Він розташований на Півдні Синайського півострова і славиться своїми кораловими рифами, хорошими готелями і якісним відпочинком. У Шарм варто їхати, якщо Ви хочете насолодитися всією красою Червоного моря, відправиться в захоплюючу морську подорож, а також, якщо Ви чекаєте від готелів хорошого сервісу і високого рівня обслуговування

Шарм-Ель-Шейх ділиться на кілька районів. У кожного району своя особливість, від якої може залежати вид Вашого відпочинку. Всі райони розташовані вздовж узбережжя, близько основних заток. Всі вони з'єднані між собою головною вулицею Peace Road, уздовж якої розташувалися відмінні бари і ресторани.

Якщо Ви вирушаєте на відпочинок без дітей і не плануєте весь час сидіти тільки в готелі, тоді відмінною ідеєю для Вас буде взяти напрокат автомобіль або скутер (а може навіть і яхту!). Бензин недорогий, дороги хороші, дуже швидко можна дістатися до найцікавіших пам'яток (таких як Синайські гори, гора Мойсея, монастир Святої Катерини)

Шарм-Ель-Шейх відмінно підійде для всіх категорій мандрівників.

Шарм-Ель-Шейх відмінно підійде для всіх категорій мандрівників

Легендарна гора Мойсея

Якщо бути об'єктивними, можна виділити кілька переваг і недоліків цього курорту, серед них такі.

плюси:

+ Є бухти з розчищеними від коралів пляжами, для відмінного відпочинку з дітьми;

+ Величезна кількість різних пам'яток;

+ Різноманітна інфраструктура для активного відпочинку;

+ Найбільша кількість готелів в Єгипті - у кожного є шанс вибрати щось підходяще для себе!

мінуси:

- в повному обсязі готелі пропонують пляжі з піщаним входом в море, що може бути не дуже зручно для туристів, які не вміють плавати і для сімей з дітьми;

- з Шарма далеко добиратися до Луксора і екскурсійних об'єктів, які розташовані поруч з ним;

- відпочинок в Шарм-Ель-Шейху може бути дорогим.

- відпочинок в Шарм-Ель-Шейху може бути дорогим

Узбережжя Шарм-Ель-Шейх

ЧАРІВНИЙ КУРОРТ ХУРГАДА

Хургада є другим за популярністю курортним регіоном Єгипту. Він відмінно підійде для відпочинку з дітьми, так як у більшості готелів пляжі з піщаним входом в морі. Курорт розташований на відкритому вітряному просторі, за рахунок цього тут більш прохолодно в літній і в зимовий час.

Готелі в Хургаді будуть менш дорогими, ніж в Шармі, але, природно, не все! Вибір готелів великий, підібрати для себе щось підходяще зможе навіть найвибагливіший турист!

Якщо Ви не любитель весь час сидіти в готелі, то можете бути впевнені - в самому місті Вам буде на що подивитися! Хургада ділиться на два регіони: Старе місто "Ель-Дахар» і Новий місто «Саккала». Ель-Дахар - це маленькі атмосферні вулички, величезний фруктово-овочевий ринок (тут Ви зможете знайти і спробувати ті фрукти, які ще ніколи раніше не пробували, тільки не забувайте торгуватися!). У Старому місті можна відвідати мечеть Абдульхасана Ельшазі, названа на честь місцевого проповідника, або зануритися з головою в життя древнього Єгипту, відправившись на екскурсію до стоянок древніх бедуїнів.

Саккала - це сучасний центр, відмінне місце для шопінгу і тусовок. Тут розташовані бари, ресторани і величезна кількість готелів для молодіжного та сімейного відпочинку.

Відпочинок в Хургаді

До переваг цього регіону належать:

+ Прохолодні температури влітку;

+ Піщані пляжі, лагуни для відпочинку з дітьми;

+ Розваги та шопінг в Хургаді бюджетні;

+ Зручний виїзд на екскурсії на материкову частину Єгипту;

+ Є окремі райони для дайвінгу та сноркелінка.

Недолік - вітряна погода, яка ускладнює пляжний відпочинок в зимовий період, ну і підводний світ не так насичений, як в районі Шарма.

НЕЗАБУТНІЙ МАРСА-Алам

Марса-Алам - це менш популярний курорт Єгипту, але не через низьку якість, а тому туристами він був відкритий не так давно. Хороші сучасні готелі, різноманітна інфраструктура, незабутній морський відпочинок - все це і багато іншого Ви зможете знайти в цьому унікальному курортному містечку!

Марса-Алам найпівденніший і найвіддаленіший курорт Єгипту, тому будьте готові до того, що Вам доведеться провести додатковий час у дорозі. Але повірте, воно варте того! Марса-Алам підійде як для відпочинку з дітьми, так і для активного молодіжного відпочинку. Тут Вас чекають захоплюючі морські пригоди: дайвінг, сноркелінг, морські прогулянки, плавання з дельфінами. Також варто відправитися в круїз по озеру Насер!

Зверніть увагу!

Так як Марса-Алам - це курорт, який був відкритий не так давно, то більшість готелів в цьому регіоні нові

Любителі екскурсій не будуть нудьгувати в Марса-Алам! Ви можете відправиться на екскурсії до караванам в долину Ваді-Хаммамат, отримати насолоду від величчю храму Рамсеса II. А ще з Марса-Алам зручно добиратися в Луксор - історичну перлину Єгипту.

А ще з Марса-Алам зручно добиратися в Луксор - історичну перлину Єгипту

Пляжі Марса-Алам

Ель Гуна, «ЄГИПЕТСЬКА ВЕНЕЦІЯ»

Мало хто знає про такий містечку як Ель-Гуна, а даремно. Унікальність цього курорту полягає в тому, що він розташований на 22 островах, які з'єднані між собою містками або човновими переправами. Дуже красиве, мальовниче місце відмінно підійде для спокійного відпочинку, насолоди природою і релаксу.

В Ель-Гуна найчистіші пляжі Єгипту, за що їм і було присвоєно блакитний прапор - символ чистоти і екологічності узбережжя.

Якщо Ви хочете розслабитися і відмовитися від усього світу - Ель-Гуна саме для Вас!

Значним мінусом цього курорту є середній рівень обслуговування та простенький сервіс.

Значним мінусом цього курорту є середній рівень обслуговування та простенький сервіс

«Єгипетська Венеція»

ДАХАБ - РАЙ ДЛЯ дайверів

Це молодіжний курорт, спрямований на активні розваги. Ви не знайдете тут галасливих дискотек і диско-барів, зате Дахаб може запропонувати Вам щось більше!

Сюди варто їхати, якщо Ви чекаєте від свого відпочинку екстриму, драйву, нових емоцій і вражень! Дахаб розташований недалеко від Шарм-Ель-Шейха, тут зосереджена величезна кількість різноманітних коралів з дивовижним підводним світом. Ідеальне місце для дайвінгу та сноркелинга! Сміливці можуть навіть спробувати пірнути в «блакитну діру» - карстовий провал, зарослий кораловими облогами.

У Дахабі створені ідеальні умови для серфінгу. Туристи з усього світу цілий рік приїжджають покататися на дошці і підкорити навіть найбільшу хвилю!

Зверніть увагу!

Курорт не призначений для відпочинку з маленькими дітками через великої кількості гучної молоді

Відпочинок в Дахабі

Відпочинок в Дахабі

«Блакитна діра»

Більше інформації про Єгипті Ви можете дізнатися у наших менеджерів:

Tel / Viber / Telegram

(050) 166-44-72
(066) 590-37-01
(096) 012-73-31
(093) 054-40-12

Автор статті: Анастасія Литвиненко

Що таке Єгипет?
Ви готові?
Хто з нас не чув про цю найдавнішої загадки людства?
Може бути саме Вам посміхнеться удача, і Ви почуєте, як співають колоси Мемнона?
Якщо Ви ще не бували в Єгипті, напевно виникає питання: а що ж привезти з собою з цієї барвистої країни?
Яке ж місце вибрати для занурення?

Новости