Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок в Карпатах з дітьми: букет з м'яти і суниці

Живемо ми в великому веселому південному місті, тому іноді хочеться спокою і тиші. Вибираємо для відпочинку завжди тихе затишне містечко - подалі від доріг, ближче до природи.

Вибираємо для відпочинку завжди тихе затишне містечко - подалі від доріг, ближче до природи

Цього літа були на відпочинку на Україні, в Карпатах - селище міського типу Славське, готель "Наталі". Номер зарезервували на сайті "Карпати. Незабаром" - там пропонується знижка.

Незабаром - там пропонується знижка

Їхали поїздом - так швидше і зручніше. Поїзд приїжджає вранці, від вокзалу до готелю хвилин десять. Номер взяли трикімнатний, з балконом, з огляду на, що сім'я наша складається з двох дорослих і сина з донькою шкільного віку.

Номер взяли трикімнатний, з балконом, з огляду на, що сім'я наша складається з двох дорослих і сина з донькою шкільного віку

Перше, що вражає: кришталево чисте повітря і спів птахів, а також відсутність машин. Всі ходять пішки, неквапливо і розмірено, та й все містечко можна обійти за півгодини.

Всі ходять пішки, неквапливо і розмірено, та й все містечко можна обійти за півгодини

Сам готель знаходиться в 2 км від Славського, в лісі. Чути шум річки Рожанки - вона буквально в 20 метрах. Існує повір'я: якщо жінка хоче дитину, потрібно в ній скупатися, результат - 100%. Перевіримо. Вода - кристально чиста, влітку настільки прогрівається, що можна перебувати в ній годинами. Хлюпається рибка, форель. Можна самим половити, постояти з вудкою, а можна з'їздити на ферму, де пригостять свіжозловленої запеченої рибкою.

Можна самим половити, постояти з вудкою, а можна з'їздити на ферму, де пригостять свіжозловленої запеченої рибкою

Якщо хочете активного відпочинку, можна поїздити по різних пам'яток. Наприклад, Мертве озеро. Чому Мертве? Тому що в воді ніхто не живе. Вигядіт просто "космічно", як висловився мій син. Темна вода і тиша ... Відвідайте також скелі Довбуша, карпатський заповідник, гору Беркут, мінеральне джерело.

Відвідайте також скелі Довбуша, карпатський заповідник, гору Беркут, мінеральне джерело

А краще просто побродити по лісі, вдихаючи запахи грибів та малини. Ягід назбирали величезну кількість в перші ж дні - об'їлися і заспокоїлися, потім тільки просто милувалися. Зростає там малина, ожина, чорниця, лохина, суниця. З грибів - лисички, білі, сироїжки. У серпні гриби вже були. Вразило також різнотрав'я: назбирали і насушили м'яти, звіробою, лікувальної ромашки, шавлії, материнки.

Вразило також різнотрав'я: назбирали і насушили м'яти, звіробою, лікувальної ромашки, шавлії, материнки

Навколо дуже небагато людей, м'яко кажучи. Відпочивати можна навіть не виходячи за межі готелю. Є дитячий майданчик з пісочницею та гойдалками, альтанки з мангалами, купа шезлонгів, два басейна (літній і зимовий), сауна, більярд і теніс. У номері - чайник, телевізор, холодильник, два санвузли.

У номері - чайник, телевізор, холодильник, два санвузли

Харчування сподобалося. Улюблена страва сина - сирники, грибна юшка, курячі крильця. Доччині переваги - млинці з ягодами, молочний коктейль, крученики з грибами. А яблучний струдель отримав від нас вищий бал! Середня вартість страви - 25 гривень. Кожен день на мангалі ми смажили форель і шашлик.

Погода стояла чудова, навіть трохи обгоріли на сонці. Хоча ми - бувалі мандрівники - взяли з собою і плащі, і чоботи гумові.

З великим жалем покидали ми це місце через два тижні, супроводжувані голосом малинівки і шумом річки, залишаючи за спиною лісову казку.

Автор

Наталя Запольська

Особистий досвід

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Обговорення

Як здорово це читати! Дуже люблю Карпати !!!

Цього року їздили в Пилипець в гори, в лютому. Покататися на сноуборді толком не вийшло -снега було мало, але зате прогулянки в горах, та ще коли пішов сніжок - просто казка! Спасибі Вам велике за статтю, тепер ще треба в Славське поїхати, тільки краще влітку))

спасибі автору відкликання - зараз збираюся їхати на відпочинок, і як варіант розглядала саме Славське, за рекомендаціями знайомих - там оптимальне поєднання ціни та якості в порівнянні з іншими місцями. У вас є фото басейну -

Чому Мертве?

Новости