Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Відпочинок на Кіпрі в міжсезоння

Кіпр вважається одним з найдешевших для відпочинку держав в міжсезоння, коли потік туристів різко знижується. У листопаді вода ще тепла, а в кінці квітня вона вже добре прогрівається і підходить для купання. Саме в цей час можна відпочити на Кіпрі максимально дешево і комфортно. Оскільки на цьому острові 340 днів в році світить тепле і яскраве сонце, ви завжди зможете позасмагати і провести свою відпустку в комфортних з точки зору погоди умовах.

Найчистіші і відомі пляжі Кіпру простяглися вздовж містечка Айя-Напа, а також сусіднього селища Протарас. Останній курорт більше підходить для спокійного сімейного відпочинку, а Айя-Напа привертає молодих туристів з-за безлічі розваг і активної програми відпочинку в нічний час доби. Вранці все мандрівники проводять вільний час тільки на пляжі. Всі зони відпочинку на Кіпрі відносяться до муніципальних, тому за шезлонг і парасолька вам доведеться заплатити. Незважаючи на досить високу ціну оренди (приблизно п'ять євро), туристам подобається тут відпочивати. Пляжі прибирають щодня, і ризик наступити на скло або побачити розкидане сміття зводиться до мінімуму. Ви можете зіграти абсолютно безкоштовно, якщо вас влаштовує відпочинок на власному килимку.
Найчистіші і   відомі пляжі Кіпру   простяглися вздовж містечка Айя-Напа, а також сусіднього селища Протарас
На Протарасе є пляж, який заслуговує на особливу увагу. Йдеться про Фіг Три Бей. Нещодавно він увійшов до списку кращих пляжів Європи. Вхід в море тут пологий, пісок світло-жовтого відтінку, а вода найчистіша! Ще один пляж Протараса, які облюбували туристи, знаходиться в бухті недалеко від готелю Коннос Бей. Над пляжем нависають високі скелі, і пейзажі навколо вражають уяву відпочиваючих. Ця бухта добре захищена від вітру, тому вода в ній залишається теплою практично цілий рік. Туристи дуже полюбили пляж Ніссі Біч. Такий блакитної води і білого дрібного піску на Середземномор'ї ви більше ніде не знайдете. Єдиний недолік пляжу - досить холодна вода в порівнянні з іншими курортами, проте, незважаючи на це, тут багато відпочиваючих з маленькими дітьми.

Готелів на Кіпрі   ви знайдете безліч, і особливо вас порадує цінова політика
Готелів на Кіпрі ви знайдете безліч, і особливо вас порадує цінова політика. Тут ви знайдете демократичні тризіркові готелі і розкішні готелі, де можна побачити навіть басейни з підігрівом. Тризіркові готелі зазвичай пропонують маленьку кухню, що істотно полегшує відпочинок і дозволяє заощадити пристойну суму грошей. Багато туристів вважають за краще харчуватися в ресторанах і кафе Кіпру. Це може бути фастфуд, традиційна середземноморська або італійська кухня. Кафе з фастфудом досвідчені мандрівники не рекомендують: гамбургери і картопля-фрі тут стоять дуже дорого, і калорійний і шкідливий обід може обійтися вам дорожче, ніж їжа в хорошому італійському кафе. Великою популярністю на Кіпрі користуються таверни. Кіпріоти славляться тим, що відмінно вміють готувати м'ясні та рибні страви, традиційну мусака з баклажанів, ніжки ягняти і знаменитий салат по-селянськи, який в нашій країні чомусь називають грецьким. У багатьох ресторанах подають до двадцяти різних страв за вечір. Мезі на двох обійдеться всього в двадцять євро. Замість десерту замовте каву з пінкою по-кипрські. Пам'ятайте, що порції в місцях громадського харчування на Кіпрі завжди дуже великі, тому ви маєте можливість замовити одну порцію на двох.

пам'ятки Кіпру вражають своєю величчю і розкошами, хоча існує думка, що на цьому курортному острові нічого дивитися. Якщо весь відпустку провести на пляжах і в барах Кіпру, то оглянути місцеві визначні пам'ятки точно не вийде. Експерти радять орендувати автомобіль і об'їхати весь острів за кілька днів. На Кіпрі ви знайдете безліч православних монастирів. Монастир Киккос славиться іконою Божої Матері, написаної за життя Діви Марії, як свідчить легенда. У церкві Святого Лазаря знаходиться гробниця людини, якого воскресив з мертвих Христос. Любителям найдавнішою архітектури цікаво буде поглянути на замок Отелло, погуляти по руїнах міста Курион, де уцілів амфітеатр.

На Кіпрі щодня організовуються екскурсії в невеликі села, де за старовинними рецептами виготовляють оливкове масло, солодощі та вино, а також плетуть чудове мереживо. У маленьких селах зберігся яскравий колорит Кіпру, його культура і традиції. Музеї Нікосії нікого не залишать байдужими. Головний курортне місто острова Пафос також славиться пам'ятками. Камінь Афродіти - найвідоміша з них. Любителям активного відпочинку рекомендується прогулятися на яхті, побачити блакитну бухту, зустріти на яхті захід і уважно розглянути мис Греко з мостом любові і численними печерами.

Любителям активного відпочинку рекомендується прогулятися на яхті, побачити блакитну бухту, зустріти на яхті захід і уважно розглянути мис Греко з мостом любові і численними печерами

Які найкраще сувеніри з Кіпру привезти додому? Звичайно, потрібно купити даний оливкова олія. На Кіпрі його розливають в бляшані банки і продають за ціною шість євро. Один євро коштує натуральне мило, кіпрське вино обійдеться в три євро. Також можна купити сир халлумі і оливки в пакетах. Кожен день ви можете подорожувати не тільки по Кіпру, а й здійснювати екскурсійні тури в сусідні Єгипет, Ізраїль, Йорданію, Туреччину і на острів Родос.

Новости