Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Вибирайте район для відпочинку виходячи зі своїх інтересів!

  1. Рекомендації по різних районах Балі в залежності від формату відпочинку:
  2. кута
  3. Семіньяк
  4. Чангу.
  5. Півострів Букіт: від Джимбаран до Улувату.
  6. Убуд.

Ви збираєтеся на Балі , Ви чули багато різних назв місць, пов'язаних з Балі - Денпасар, Кута, Санур, Улувату - але не дуже уявляєте, ніж одне місце відрізняється від іншого, і яке вам вибрати для свого відпочинку. БаліБлоггер чесно розповість, в якій частині Балі найкраще відпочивати, і чим різні райони Балі відрізняються один від одного.

У двох словах: головний центр туристичної життя на Балі - це райони кута і Семіньяк. Більшість готелів сфокусовано саме там. Крім готелів в Семіньяк також можна зняти віллу: такий формат відпочинку на Балі дуже популярний.

Крім Кути і Семіньяк, популярними в курортній південній частині Балі є райони Чангу і його околиці (Керобокан, Умалас), Джимбаран і різні райони півострова Букіт (Унгасан, Баланган, Дрімленд, печаток, Паданг-Паданг, Улувату), а також райони Нуса Дуа , Санур. Це ті райони, де можливий пляжний відпочинок і серфінг. Ще один популярний район - містечко Убуд - знаходиться в центрі острова і до пляжів годину-півтори їзди.

У всіх перерахованих вище районах є і готелі і будинки в оренду. Залежно від того, який формат відпочинку вам цікавий, плануєте ви пересуватися в основному пішки або на таксі / машині / скутері, чи важлива вам близькість пляжу або спитав для серфінгу, вам краще підійде той чи інший район. Різні райони відрізняються цінами, ступенем інтенсивності турістопотока, самітністю, близькістю до туристичних розваг, пішої доступності до пляжу і тп.

Качайте додаток по Балі для iphone, щоб знати про всі актуальних кафе, ресторанах, барах і визначні пам'ятки Балі

Рекомендації по різних районах Балі в залежності від формату відпочинку:

Ви збираєтеся на   Балі   , Ви чули багато різних назв місць, пов'язаних з Балі - Денпасар, Кута, Санур, Улувату - але не дуже уявляєте, ніж одне місце відрізняється від іншого, і яке вам вибрати для свого відпочинку

Пляж в Куті

Якщо ваша мета не усамітнення на віллі з книжкою біля басейну і вечорами ви не любите лягати рано і хочете постійного руху, якщо вам потрібна тусовка кожен день, якщо ви хочете снідати-вечеряти-обідати в ресторанах, то вам підійдуть тільки два місця на Балі - або дешева бекпекерская Кута, або її більш дорогою сусід - Семіньяк.

Повірте мені, якщо ви хочете активного нічного життя, постійних тусовок і нових знайомств, вам підійдуть тільки ці два райони. Чи не мрійте оселитися в іншому районі і їздити кожен день в Куту або Семіньяк: втомитеся стояти в пробках.

Дуже важливо уважно вибирати між Кутой і Семіньяк: якщо ви вибираєте Куту, то опиняєтеся серед серферів і бекпекеров, місцевих кав'ярень, молоді та гучних тусовок і happy hours; якщо ви віддасте перевагу Семіньяк, то вас чекають пристойні ресторани (одні з кращих на Балі), модні бари і клуби, вілли і більш забезпечена публик. У цих районах на кожному куті є кафе, ресторани, бари і всі необхідні вам магазини, а головне там вам точно не буде нудно.

Ще одна причина оселитися в Куті або Семіньяк: якщо ви не плануєте брати в оренду мотобайк або машину , То в цих районах все розташовано компактно поруч один з одним і там можна хоч якось пересуватися пішки. В інших районах без особистого транспорту може бути проблематично.

До речі, якщо ви вирішили спробувати освоїти серфінг, то навчання серфінгу новачків зазвичай проходить на пляжі в Куті, там же знаходяться всі Серфові школи.

З мінусів: в цих районах шумно і майже немає природи і зелені. Пляжі погано підходять для купання і вони не наймальовничіші на Балі.

кута

Вибір Кута або Семіньяк - простий. Якщо ви любите Азію за її демократичність і дешевизну, якщо у вас немає особливих претензій до зовнішньої обстановці і лиску, якщо ви хочете бути в центрі серфовой тусовки, то вам - в Куту. Якщо ви хочете, пройшовши по вулиці, запросто познайомитися з австралійським або бразильським серфером, то вам - в Куту. Якщо ви хочете божевільних вечірок щоночі, happy hours в барах з супер-дешевим алкоголем, то вам - в Куту. Якщо ви не розумієте навіщо переплачувати за їжу тільки тому, що в ресторані є скатертину, то вам точно в Куту. Якщо ви хочете оселитися в готелі за 10-20 $ за номер або 250 $ за місяць, то таке ви знайдете тільки в Куті. Кута - це серце серфового Балі.

Подробрий гід по району + відео про Куті

Семіньяк

Якщо ж ви схиляєтеся до пристойним ресторанам, до білих диванах або європейським інтер'єром, до панів у стилі лаунж, то вам - в Семіньяк. Якщо ви хочете, щоб все було «пристойно і чисто», то у вас тільки один шлях - Семіньяк. Там вас чекають: вулиця Jalan Raya Seminyak з дизайнерськими бутиками, вулиці DoubleSix і Dhyana Pure, Oberoi і Petitenget, а також Kunti I з численними барами, клубами та ресторанами. Там трохи дорожче, ніж в Куті, зате ви отримаєте гідний рівень і комфорт. (До речі, навіть там все одно ресторани дешевше, ніж в Росії :) Саме в Семіньяк знаходяться більшість готелів знаходяться в пішій доступності від пляжу, саме в Семіньяк багато затишних вілл і будинків в оренду.

У Семіньяк можна оселитися в готелі (60-150 $ за номер) або зняти віллу (від 180-250 $). Ціни на житло і ресторани набагато тут дорожче, ніж в деяких інших районах Балі, але зате ви будете в центрі всього.

Тільки пам'ятайте, проживання в Семіньяк або в Кути - це не для тих, хто шукає усамітнення. Ніяких рисових полів або скелястих берегів як вид з вікна. Ніякої вілли на березі моря з приватним пляжем - тут такого немає. Вузькі вулиці повні мотобайкерів, машин і тиняються туристів - це те, що вас чекає. Зате тут ніколи не буває нудно! Мені навіть здається, що першу поїздку на Балі краще зробити саме в Куту або в Семіньяк, щоб відчути справжній Балі. Всі свої відпускні поїздки на Балі я проводила саме тут.

Про вілли в Семіньяк: ціни на вілли тут досить високі, плюс території більшості вілл не дуже великі через щільну забудову, в цілому, за ці ж гроші можна отримати більш цікавий варіант в Чангу або на Букіте. Так що вибирайте, що для вас важливіше - простора вілла і дешева ціна або близькість до туристичного центру.

Пляжні кафе в Семіньяк

Чуть-чуть заощадити можна, якщо знайти віллу не в самому Семіньяк, а в його околицях. Наприклад, в Керобокане (трохи західніше Семіньяк), в районі Умалас, на вулиці Бату Беліг або між Легіане і Сансет роад. До Семіньяк буде 5-10 хвилин їзди на транспорті, а різниця в ціні може бути значною. Але знову ж таки ви втрачаєте пішої доступності до вулиць з ресторанами і кафе, хіба що трохи економите на таксі в порівнянні з більш віддаленими районами Балі.

Якщо основна мета вашої поїздки - серфінг, якщо ви не плануєте тусити кожен день до ранку, а шукайте саме близькість до серф спотів, якщо вам хочеться трохи більше балийского колориту, якщо ви вже вмієте кататися або плануєте навчитися протягом вашої поїздки, і якщо ви не бачите складності в тому, щоб пересуватися по острову на мотобайк або на машині, то найкращий варіант - це зняти віллу або знайти готель в Чангу, або на півострові Букіт - на південній точці Балі (це райони Джімбаран, Унгасан, Дрімленд, печаток, Паданг-Паданг, Улувату).

Якщо основна мета вашої поїздки - серфінг, якщо ви не плануєте тусити кожен день до ранку, а шукайте саме близькість до серф спотів, якщо вам хочеться трохи більше балийского колориту, якщо ви вже вмієте кататися або плануєте навчитися протягом вашої поїздки, і якщо ви не бачите складності в тому, щоб пересуватися по острову на мотобайк або на машині, то найкращий варіант - це зняти віллу або знайти готель в Чангу, або на півострові Букіт - на південній точці Балі (це райони Джімбаран, Унгасан, Дрімленд, печаток, Паданг-Паданг, Улувату)

Кафе на пляжі в Чангу / Echo Beach

Чангу.

У Чангу є ідеальні споти, як для лонбордеров так і для прогресуючих серферів, а також і для досить досвідчених серферів. Відомі споти і вони ж пляжі - Brawa beach, Batu Bolong, Old Man, Echo Beach, Pererenan і так далі. Чангу - це живописна зелена місцевість зі справжньою балийской селом, зеленими рисовими полями і пляжами з чорним піском. Крім цього Чангу самий трендовий на даний момент район, тут повно хіпстера, всяких творчих людей, модних серферів і різної іншої просунутої молоді. У Чангу багато європейських ресторанчиків і кафе, так що ви завжди знайдете де пообідати чи повечеряти.

Чангу розташовується на захід від по узбережжю від Кути і Семіньяк. Від пляжу Семіньяк до пляжу в Чангу близько 5 кілометрів. По дорозі від Чангу до Семіньяк і Кути - близько 10-12км. Більшість пляжів в цьому районі безлюдні, практично дикі, крім серферів, так майже нікого немає, хіба що місцеві іноді виходять на заході, або під час церемоній, або у вихідні. У Чангу немає «організованих» пляжів: тобто майже немає ніяких лежаків, парасольок і пляжних кафе, але хіба все це потрібно справжнім серферів? Самі серф-споти обладнані парковками, кафе, де можна залишити речі і перекусити. А ось купатися в Чангу особливо не вийде з-за сильного прибою і хвиль.

У Чангу не така насичена нічне життя, як в Семіньяк, але вечірки тут теж регулярно бувають. Та й до Семіньяк від Чангу рукою подати, якщо ви пересуваєтеся на скутері і дізналися всі короткі шляхи через рисові поля. Я дуже люблю Чангу за те, що тут красиво, зелено, свіжо, тут відмінні споти для серфінгу на різні рівні і купа місць зі смачною їжею. Якщо ви плануєте часто вибиратися в Куту та Семіньяк, просто шукайте віллу ближче до Семіньяк, наприклад, в таких районах як Керобокан, Умалас, Бату Беліг, Брава.

Сезон з серфінгу в Чангу триває з квітня по листопад, в інший час в цій частині Балі не надто ідеальні, але все одно підійде для новачків. До речі, тут же в Чангу в літні місяці (червень-серпень) буває хороший вітер для кайтсерфінгу.

Околиці Чангу - це хороший варіант для спокійного відпочинку з сім'єю, але для пересування вам обов'язково знадобиться машина або скутер.

Подробрий гід по району Чангу + відео

Півострів Букіт: від Джимбаран до Улувату.

Другий варіант проживання - це півострів Букіт і найвідоміші серфспоти для просунутих серферів - Uluwatu, Padang Padang, Balangan, Dreamland, Green Bowl, Bingin і так далі. На півострові Букіт свій мікроклімат, тут трохи більше сухо і більш спекотно, ніж в Чангу, немає зелених рисових терас, зате є чудові звивисті польові дороги, що потопають у зелені місцевих дерев, і високі скелясті береги з красивими відокремленими пляжами, до яких найчастіше доводиться спускатися вниз по нескінченних кам'яних сходах.

На Букіте найкрасивіші (і найдорожчі) вілли з, так званим, cliff view - вілли на пагорбі або на краю високих скель, з видом на океан і йдуть вдалину горизонти. Правда, за таку віллу доведеться викласти по 250-500 і більше доларів за ніч.

Букіт відрізняється від решти Балі - в плані природи і атмосфери. Він заселений в основному серферами, тут досить самотньо і мало що відбувається. Якщо ви живете на Букіте, то за гламуром і шиком доведеться все-таки вибиратися в Семіньяк. До Кути 25км, до Семіньяк 20км. Букіт - це серце серфового Балі, точніше тій її частині, яка приїжджає за справжніми великими хвилями, а не за тусовками в Куті. Але тут не так багато серфспотов для початківців серферів, без інструктора краще тут не кататися зовсім.

На Букіте не так багато движуху і не так багато хороших ресторанів, як в Чангу або Семіньяк, тому треба знати куди ходити. Та й взагалі багатьом туристам тут буває нудно. Якщо ви не любитель усамітнення, то можливо Букіт не для вас. Без особистого транспорту на Букіте робити нічого.

Подробрий гід по кафе Букіт

Подробрий гід по кафе Букіт

Чангу або Букіт ?!

Вибираючи Чангу або Букіт заради серфінгу, не забувайте звіритися з сезонністю хвиль - наприклад з листопада по березень хвиль на багатьох спотах Чангу майже немає. У цей час працюють споти в Нуса Дуа (східна частина Букіт) і на східному узбережжі в районі Санур.

А взагалі, якщо ви справжній серфер, то заради хвиль ви завжди будете готові занурити дошку на мотобайк і промчати майже на інший кінець острова, так що по суті - не важливо, в якій частині ви оселитеся. Можна, наприклад, оселитися в Куті, тоді до всіх спотів буде приблизно однаково по часу, плюс можна буде серфить в Куті.

Ну і остання порада - якщо ви початківець серфер (але вже катається самостійно), то краще вам все-таки вибрати Чангу: там серфспоти набагато простіше, ніж на Букіте, а спот Бату Болонг взагалі практично навчальний спот, куди привозять своїх учнів серф-школи . Якщо ви катаєтеся на дуже впевнено, або майже не катаєтеся, то споти Букіт вам швидше за все виявляться не під силу. Ще можете орієнтуватися на пляж Кути, це головний навчальний спот Балі, всі школи знаходяться там і заняття зовсім для нульових учнів проводять саме там. Важлива деталь: деякі школи серфінгу пропонують своїм учням безкоштовний трансфер від місця проживання до школи і до місця проведення уроків серфінгу. Ще одна причина оселитися в будь-якому сподобався районі і користуватися шкільним трансфером.

Тим, хто більшу частину часу планує проводити на пляжі, хто їде з сім'єю і не хочеться опинитися в галасливому туристичному Семіньяк, швидше за все підійде готель або вілла в Джімбаране, Санур або Нуса Дуа.

Але взагалі, поїхати на Балі заради пляжного відпочинку - це дуже погана затія. Якщо ви ще можете передумати, то краще вирушайте, наприклад, в Таїланд, бо приїхав на Балі виключно заради пляжного відпочинку, ви сильно розчаруєтеся. По-перше, тут океан, а значить сильні хвилі, в деяких місцях настільки сильні, що ви не зможете не те що поплавати, але навіть зайти в воду, не втративши купальник (наприклад, В Чангу); а в деяких місцях дно кам'янисте або рифове і теж особливо не купуєшся (Букіт). Виняток становлять тільки Нуса Дуа, Джимбаран і Санур - там немає хвиль і можна купатися і засмагати на пляжі.

По-друге, Балі - це зовсім не Баунті-пляжі з білим піском, пальмами і бамбуковими бунгало на березі. Балі - це острів-вулкан і на багатьох пляжах чорний (або як мінімум темний) вулканічний пісок. Виняток становить тільки півострів Букіт, там дійсно гарний білий пісок, але до пляжів доведеться добиратися на транспорті і не всі пляжі придатні для плавання через хвилі. Крім того, дещо де в воді є корали і каміння, а океан має таку властивість як відливи і припливи, тому на час відпливу камені і корали оголюються, так що дістатися до води можна тільки в спеціальному взутті.

І останнє: на Балі величезна кількість безлюдних пляжів, але вони не обладнані лежаками, парасольками та іншої пляжної інфраструктурою. Ті ж пляжі, на яких ця пляжна інфраструктура присутній (на кшталт пляжу в Куті або Семіньяк) можуть розчарувати вас величезною кількістю народу, як серферів, так і всіх інших, плюс вас ні на хвилину не залишать в спокої продавці сувенірів. Крім того взимку, пляжі Кути взагалі відрізняється тим, що туди бояться приходити навіть серфери - океан викидає величезну кількість сміття прямо на пляж. Змиритися з цим сміттям можна тільки якщо ви відчайдушний серфер і вами рухає жага хвиль. Про відмінності цих місць читайте нижче.

До речі, якщо ви вже справжній цінитель красивого пляжного відпочинку, то не пропустіть поїздку на острова Гілі , Ось уже де дійсно красиві пляжі і жити можна прямо в бунгало на березі.

Докладний гід по пляжам Балі Докладний гід по пляжам Балі

Пляж біля одного з готелів в Нуса Дуа

Важлива деталь: на Балі пляж не належить нікому, крім балийских сіл, тому приватних і закритих пляжів на Балі майже немає. Максимум, що можна отримати - це вілла або готель, що знаходяться близько до пляжу або коли пляж в пішої доступності. Вілли поруч з пляжем зазвичай сильно дорожче, тому вирішуйте виходячи зі свого бюджету. У Нуса Дуа, Санур, Семіньяк і Джімбаране є готелі, що знаходяться на першій лінії від моря, але пляжі все одно відкриті для всіх бажаючих.

Ще раз про хвилі: всюди, в Куті, в Семіньяк, в Чангу, на Букіте - хвилі розбиваються прямо біля берега і поплавати в спокійній воді не вийде, крім того майже всі пляжі на Балі - це пляжі з чорним або сірим піском (виняток - півострів Букіт). На Букіте пляж з білим піском, але сам берег скелястий, щоб дістатися до пляжу часто доводиться спускатися велика кількість сходів. І всюди хвилі.

Виняток становить Санур і район Нуса Дуа, там хвилі б'ються далеко від берега і тому біля берега більш менш спокійна вода. На Нуса Дуа - це пляжі Geger, Nico Beach, Sri Lanka, Mushroom Rock і так далі. У Джімбаране хвилі переважного не надто сильні, тому там можливо скупатися.

Семіньяк. У Семіньяк є хороші готелі прям поруч з пляжем, а в самому районі величезна кількість ресторанів, кафе, барів і дизайнерських магазинчиків. Тут не буде нудно вечорами і від Семіньяк однаково близько до більшості цікавих місць на Балі. Я вже писала вище - що Семіньяк для тих, хто не хоче сидіти цілодобово на території готелю, а хоче активної вечірньої та нічного життя. Плюс Семіньяк - активна туристична інфраструктура, а мінуси - прибійні хвилі і не такі мальовничі пляжі як в інших місцях. І не забувайте, що пляжі Кути і Семіньяк - це місця для навчання серфінгом, спокою в воді не чекайте, навколо будуть люди з дошками.

Джимбаран. Альтернативою Семіньяк можна розглядати Джімбаран, який знаходиться на півострові Букіт, там більш чи менш організованих пляжі, на яких набагато рідше, ніж в інших місцях на Балі бувають хвилі. Хоча в Джімбаране досить багато великих готелів з цілих комплексом розваг, мені здається Джімбаран ідеальний, щоб зняти віллу недалеко від пляжу. Тут трохи більше спокійні пляжі ніж в Семіньяк, менше ресторанів і кафе, але в цілому недалеко від Кути і Семіньяк. Особливих переваг у Джимбаран я не бачу, хіба що, якщо зняти там віллу, то більше шансів знайти віллу з видом на океан і трохи більшу за розміром, ніж за ці ж гроші в Семіньяк, так як Семіньяк досить густо населений.

Нуса Дуа . Це частина півострова Букіт з Мальовнича пляжами з Білим піском и не дуже великою кількістю народу. Люди, які приїжджають на Балі діляться на тих, хто приїжджає в Нуса Дуа, і всіх інших, хто приїжджає на Балі. У Нуса Дуа своя слава: це місце - справжня туристична резервація пакетних туристів, це місце величезних готельних комплексів з пляжами, настільки полюбилися російським туристам, що іноді Нуса Дуа нагадує Туреччину або Єгипет. Плюс до всього всі кафе і ресторани там сильно дорожче, ніж в будь-якому іншому місці на Балі. Багато живуть на Балі уникають Нуса Дуа і рідко там бувають, хіба що приїжджають покататися взимку на місцевих спотах або позасмагати і поплавати на місцевих пляжах. Так що, я б не рекомендувала б їхати в Нуса Дуа в готель. Краще зняти віллу неподалік і приїжджати на пляж кожен день на машині або на мотобайк. Взагалі у Нуса Дуа тільки один плюс в порівнянні з іншими місцями - красиві пляжі. Більше плюсів немає, а скоріше одні мінуси, описані вище.

Санур . Це ще одне пляжно-курортне місце, характерне тим, що в тамтешніх величезних готельних комплексах прямо на місці можна отримати всі розваги - масажі, спа, тенісні корти, кафе і ресторани, так що можна готель взагалі не залишати. На пляжі спокійна вода і немає хвиль, так як пляжі обгороджені спецмулистих бухтами і хвилерізами. Санур дуже люблять європейські і австралійські забезпечені пенсіонери, тому в цілому там панує дуже розслаблена відпускна атмосфера. На мій погляд там занадто нудно для тих, хто не шукає виключно готельно-пляжного відпочинку. Але у Санур є значний плюс у порівнянні з Нуса Дуа - там ще майже немає російських і Санур поки ще не перетворився в Туреччину або Єгипет по типу й розміру відпочиваючих.

Гілі . І наостанок: для супер красивого пляжного відпочинку відправляйтеся краще на три-чотири дні на острови Гілі. Квиток на швидкохідному човні до Гілі і назад коштує в районі 35-55 $. Де-не-де, а на Гілі справжній баунті: белейший пісок, прозора блакитна вода, маленькі острови, які можна обійти вздовж і поперек за один день, ніяких машин і мотобайків. Головне, не забудьте взяти книжку, фільми або бойфренда, через два дні ви зрозумієте, що зайнятися на островах абсолютно нічим, а всі можливі рибки і мешканці підводного світу вже вітаються з вами при зустрічі Гілі

Виходите з того, наскільки ви хочете піти від туристичної тусовки в зелені хащі, або навпаки хочете бути ближче до основної «двіжуха». Тим, хто шукає усамітнення підійде Чангу, Букіт або навіть Убуд (про нього окремо читайте далі). Якщо ви хочете перебувати десь посередині, то між Семіньяк і Чангу можна подивитися на такі місця як Керобокан і Умалас, а між Семіньяк і Букіт - на Джимбаран. Різницю між Букіт і Чангу я вже описувала вище. Крім того Чангу зазвичай сильно дешевше, ніж Букіт.

Якщо ви хочете вілли з незвичайним красивим видом, то подивіться вілли на пагорбах Джимбаран - це район Унгасан, дуже красиві (але недешеві вілли) на скелястих берегах і пагорбах в районі друку, Улувату, Паданг-Паданг.

Якщо хочете красиві види на балийские села, зелень рисових терас тощо, то ваш варіант - забратися подалі в Чангу. З видом на ще більш красиву тропічну зелень і джунглі - це Убуд.

Убуд.

Якщо ви в пошуку спокійного відпочинку далеко від туристичних районів, хочете справжньої балийской села і свіжої зелені навколо вас, якщо вам не потрібен океан, ну або якщо ви заінтриговані книжкою «Є-молитися-любити», то можливо вам потрібно зняти будинок в Убуде?

Убуд - це ще один «центр життя» на Балі, але абсолютно відрізняється від Кути і Семіньяк. У оспорюваних величезна кількість ресторанів, кафе, магазинів і галерей, але при це в Убуде абсолютно своє якийсь спокій. Навколо Убуда справжні балийские села, з йдуть в нескінченність рисовими терасами, зеленими лісами та звивистими, схожими на гірські, річками. Крім того Убуд - це місце, яке просякнуте творчістю - тут величезна кількість галерей, арт-шопів, тут живе величезна кількість художників, скульпторів і дизайнерів, як місцевих, так і іноземних. Тут кожне село навколо Убуда славиться якимось ремеслом: в Челук роблять срібні прикраси, в Масі - дерев'яні вироби, а в Сінгакерте з каменю витісують кам'яні статуї Будди, Ганеші або кого-небудь ще.

Ще, на мою думку, Убуд ідеальне місце для гастро-релакс-туру, тут величезна кількість ресторанів, дуже різних і дуже смачних, тут відмінні спа, деякі з яких, як Maya Spa Ubud, відомі на весь світ. Тут можна зайнятися творчістю, йогою або просто побути наодинці з собою.

У оспорюваних большоу кількість різних готелів від дешевих до дорогих, які перебувають або в мальовничих зелених балийских джунглях або на симпатичних вуличках Убуда. На Балі так само можна зняти будинок або віллу.

Місця, в тому числі з тих, що описані вище, а так само райони Балі, про які ви напевно чули, але в яких ми не рекомендуємо вам проводити весь відпочинок, якщо у вас немає на це немає вагомих причин. Про ці районах і про причини читайте нижче:

Амед і Чандідас - східне узбережжя острова, супер відокремлені готелі і пляжі з чорним піском. Сюди зазвичай приїжджають тільки дайвери, так як на східному узбережжі є цікаві місця для пірнання і дайвінг-центри. Якщо ви не плануєте пірнати - там вам буде нудно. Максимум, що стоїть там провести: 2-3 дня.

Ловіна - північне узбережжя і Балійском море. Місце для ще більш тихих іноземних пенсіонерів, яке іноді нагадує російські південні курорти в квітні, до початку сезону. Тихо, безлюдно і життя ніби завмерла. Туди можна з'їздити на один або два дні, але більше часу там буде просто нудно.

Готелі, рекомендовані БаліБлоггер

Готелі, рекомендовані БаліБлоггер

У Чангу немає «організованих» пляжів: тобто майже немає ніяких лежаків, парасольок і пляжних кафе, але хіба все це потрібно справжнім серферів?

Новости