Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

В'єтнам в червні - Відпочинок і погода

  1. Погода в В'єтнамі в червні
  2. Чим зайнятися в В'єтнамі в червні?
  3. Пляжний відпочинок
  4. Розваги та екскурсії
  5. Свята та фестивалі
  6. Які ціни на відпочинок в В'єтнамі в червні?

Фактично саме в червні у В'єтнамі починається справжній сезон дощів, але деяких туристів це анітрохи не лякає. Вони сміливо набувають горящі путівки і сідають на літак. Тур-Календар пропонує Вам дізнатися, чи варто переймати їхній запал і теж летіти на відпочинок або почекати з поїздкою, побоюючись несприятливих погодних умов.
Фактично саме в червні у В'єтнамі починається справжній сезон дощів, але деяких туристів це анітрохи не лякає

У червні у В'єтнамі - самий розпал сезону дощів, однак є регіони, де погода залишається цілком комфортною


Погода в В'єтнамі в червні

Отже, який же метеопрогноз обіцяють синоптики для цього азіатського напрямку? Потрібно сказати, що для кожної провінції він свій: територія країни витягнута поперек декількох кліматичних зон, тому тут в будь-який час року неважко знайти містечко для чудового відпочинку. Навіть в так званий мокрий сезон, коли дощі ллють як з відра. Вважається, що найбільш комфортною областю на початку «нашого» літа є центральний В'єтнам, до якого відносяться материкові курорти Дананг, Хойан і Хюе, а також архіпелаг Килао Чам. Тут немає сильної задушливої ​​спеки, властивої південь, і частих злив. Цю частину країни мусони «захоплюють» набагато пізніше. А в червні тут відносно сухо в порівнянні з іншими регіонами - близько 7-9 вологих днів. Зона опадів мине ці області дуже швидко: якихось півгодини, і знову світить яскраве сонце. Але парасолька на всякий випадок не завадить. Вдень повітря прогрівається в середньому до +30 .. + 33 ° C, а ближче до вечора охолоджується до +24 .. + 25 ° C. Завдяки постійно віють з боку моря бризу такі температури переносяться досить добре.
Ханой Отже, який же метеопрогноз обіцяють синоптики для цього азіатського напрямку

+33

Нячанг Нячанг

+28

+33

Фукуок Фукуок

+28

+28

+32

Фантхиет Фантхиет

+29

+29

+33

Хошимін Хошимін

+33

Хюе Хюе

+29

+29

+35



Погода дозволяє дійсно засмагнути, а не обгоріти, ризикуючи перетворитися в обвуглену головешки. Можна віддати перевагу південно-східним районам, де сконцентровані такі популярні туристичні центри, як Нячанг, Муйне і Фантхиет. В цей час сухий сезон там тільки підходить до свого кінця, тому затяжних потужних злив поки не буває. Протягом доби стовпчик термометра коливається в діапазоні +24 .. + 33 ° C, але в повній мірі відчути спека не дає освіжаючий легкий вітерець. А куди ж не слід їхати? Напевно, на улюблений багатьма туристами південь і південний захід, де не тільки душно, як у парильні, але і дуже сиро. І в цьому немає нічого дивного: влітку тут самий розпал сезону дощів. Їх тривалість здатна досягати 2 і більше годин. Додайте до цього всього нестерпну спеку, і підсумкова картина буде цілком ясною. Північ республіки відвідати, звичайно, теж можна, але тільки заради огляду визначних пам'яток. Так як щільна хмарність і майже 2 «мокрі» тижні ніяк не сприяють пляжного релаксу. Додамо, що обсяг опадів у червні поки в два рази менше, ніж в липні, так що бажаючим відвідати столицю і знамениту бухту Халонг потрібно поквапитися.

Чим зайнятися в В'єтнамі в червні?

У червні В'єтнам випромінює енергію і непорушне спокій. У цьому місяці він являє собою тихе безтурботне притулок від суєти великих міст і полону щоденних турбот. Кількість туристів влітку незрівнянно менше, ніж взимку, тому абсолютно на кожному курорті панує атмосфера спокою і усамітнення. При цьому проведення екскурсій не припиняється. Правда, тепер розробку пізнавального маршруту необхідно погоджувати з поточним прогнозом погоди.

Пляжний відпочинок

Куди ж поїхати за сонячно-водним блаженством? У червні, коли існує велика загроза зриву пляжного відпочинку, вибір не так вже й великий. Оптимальним рішенням буде зупинитися в середньому В'єтнамі - в Хойане або Дананге, де вода тримає температуру в +29 градусів за Цельсієм. Непогані умови обіцяє найближчий до них з південного боку Нячанг.

Море на перерахованих нами курортах хвилюється вкрай рідко, погода переважно суха, тому там Ви зможете і купуватися, і обзавестися шикарним загаром. Муйне і Фантхиет так само не пустують,

але тут поменше сонця, і частенько вирують хвилі. Останні цікавлять хіба тільки що кайтеров і серферів.

Розваги та екскурсії

Будьте впевнені, що в червні у В'єтнамі Вам не доведеться нудьгувати. У цій країні завжди можна знайти заняття до вподоби. Вас чекають колоритні строкаті ринки, прохолодна тінь талассоцентр, маса екзотичних розваг і захоплюючі пригоди. Якщо душа жадає прекрасного, вирушайте, не замислюючись, в бухту Халонг, включену в список самих чарівних куточків планети. З цим дивним місцем пов'язана одна легенда, згідно з якою живе високо в горах дракон одного разу перетворив мешкають під його владою звіряток в камені. І дійсно кожен острівець затоки нагадує своєю формою якась тварина. Милуються цією колекцією природних «скульптур» з води, в ході групового човнового туру. Однак потрібно бути готовим до того, що їх верхівки будуть оповиті густим туманом. Так само для споглядання захоплюючих дух пейзажів багато хто відвідує пронизаний духом Франції високогірний селище Далат. Багато мандрівники в обов'язковому порядку погоджують свої плани з Ханоєм.

Це місто дивних контрастів, що стоїть однією ногою в минулому, а інший - в сьогоденні. Сучасні хмарочоси перемежовуються зі старовинними «повітряними» пагодами і колоніальними особняками, а комуністичні мавзолеї та пам'ятники сусідять з історичними пам'ятками. Шанувальники традицій архітектурного мистецтва навідуються в древню столицю Хюе з колосальним світовою культурною спадщиною. Романтики і витончені натури отримують колосальне задоволення від спостереження за заходом сонця. У цю пору вони особливо чудові. Нагодований вологою повітря створює неперевершені за своєю красою ефекти: на заході на небі народжується щось на зразок північного сяйва. Під час відпочинку не забувайте про те, що у В'єтнамі можна скуштувати разюче смачні страви з найсвіжіших морепродуктів за цілком помірними цінами. Вони подаються як в презентабельних ресторанах, так і в простеньких кафе.

Свята та фестивалі

У червневому календарі відразу кілька знаменних дат: 1 червня - Міжнародний день захисту дітей, 28 червня - День в'єтнамської сім'ї, а так же день літнього сонцестояння Тет Доанг Нго і Фестиваль середини року (дати плаваючі). Крім того, в цьому місяці відзначається кілька локальних свят. Серед них: День народження храму Ба Чуа Ху в Чаудок з ритуальними церемоніями, а так же шоу-фестиваль в Хюе (раз на два роки), що включає в свою програму історичну регату, костюмована хода та банкет в королівському палаці.

Які ціни на відпочинок в В'єтнамі в червні?

Через тривале і витратного авіаперельоту путівки до В'єтнаму коштують недешево. Але в червні через падіння попиту на даний напрямок вони більш доступні. Додатково до всього в продажу періодично з'являються «гарячі тури» зі значними знижками.

Отже, як нам вдалося з'ясувати в рамках даної статті, нічого страшного в сезон дощів у В'єтнамі немає, якщо не промахнутися з місцем для проведення відпустки. Читачам Тур-Календаря це точно не загрожує, тому що вони вже знають, що найкращий відпочинок можливий в середній і південно-східній частині країни, де вітру лише і сірі куці хмари бувають лише зрідка, а більша частина місяця рясніє ясними сонячними днями. З дослідженням південних регіонів краще почекати, північ так само схильний «нападкам» мусонів, але в набагато меншому ступені, тому екскурсії туди цілком можливі.



А куди ж не слід їхати?
Чим зайнятися в В'єтнамі в червні?
Які ціни на відпочинок в В'єтнамі в червні?

Новости