Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Українські Карпати: ТОП-10 місць, де треба побувати

  1. Східниця
  2. Сколе
  3. Верховина
  4. Ворохта
  5. Косів
  6. Пилипець
  7. Солотвино
  8. Шаян
  9. Синяк
  10. Путила

Читай також: Шенген: 9 країн, куди українцю легко отримати візу

А ще одна перевага українських Карпат - ціни. Як правило, з приходом тепла вартість відпочинку там знижується. Орієнтовно, приватний будиночок в передгір'ї Карпат можна зняти за 50-100 гривень на добу, номер в готелі - на порядок дорожче. Все інше - справа смаку.

Східниця

Це невелике селище і курорт на Львівщині, де лікує сама природа. Розташований в долині річки Східничанка на висоті 600 м над рівнем моря. Навколо - лісисті гори, вершини яких досягають тисячі метрів. Повітря цієї гірської місцевості - з пониженим вмістом кисню, насичений ароматом хвої і безлічі лікарських трав, що благотворно впливає на кровотворний процес.

Унікальність Східниці і в тому, що це єдине місце в Європі, де на одній території знаходиться близько 40 джерел з різним типом лікувальних мінеральних вод. Також тут є поклади лікувальних грязей.

Також тут є поклади лікувальних грязей

Джерело: sanatoriitruskavca.com.ua

Сколе

Це районний центр на Львівщині, який розмістився на берегах річки Опір. Тутешні гори вкриті реліктовими ялицево-буковими лісами, які насичують повітря фітонцидами, що знищують бактерії.

Чого тільки варті піші прогулянки Національним природним парком "Сколівські Бескиди", сходження на гору Парашка, екскурсії до водоспадів Кам'янка та Гуркало, збирання там зростаючих грибів та ягід, купання або рафтинг в річці Опір, цілющі властивості оточуючих мінеральних джерел.

Чого тільки варті піші прогулянки Національним природним парком Сколівські Бескиди, сходження на гору Парашка, екскурсії до водоспадів Кам'янка та Гуркало, збирання там зростаючих грибів та ягід, купання або рафтинг в річці Опір, цілющі властивості оточуючих мінеральних джерел

Джерело: patrioty.org.ua

Верховина

Читай також: Райські глибинки: ТОП-7 незвичайних підводних готелів

Це найвищі гори Карпат. А ще там живе самий колоритний народ - гуцули. Селище лежить на висоті 620 метрів над рівнем моря, в межах гірського масиву Чорногора, який об'єднує Говерлу, Петрос і Піп Іван, висота яких - не менше 2 км.

Через Верховину протікає одна з найкрутіших річок - Чорний Черемош. Тому в літній час тут обов'язково потрібно спробувати спуск по річці на байдарках або надувних човнах.

Крім того, туристи можуть відпочити і з вудкою, і з кошиком для грибів і ягід. Але головне - не забути піднятися хоча б на одну з відомих гірських вершин. Невимовне задоволення, коли ти, захеканий і весь в поту, ковтаєш прохолодне повітря на самій вершині, оповитою густим туманом. А ще добре на березі річки засмажити на рожні цілого баранчика, як це роблять місцеві жителі.

А ще добре на березі річки засмажити на рожні цілого баранчика, як це роблять місцеві жителі

Джерело: foto.ua

Ворохта

Читай також: Літній відпочинок: 5 чоловічих кроків до відпустки

Цей відомий кліматичний курорт знаходиться в верхів'ях річки Прут, на північних схилах лісистих Карпат. Літо в Ворохті - це тривалі піші прогулянки, купання і сплав по гірській річці, карабканье по скелях, збір цілющих рослин.

У селищі знаходиться пам'ятка дерев'яної гуцульської архітектури XVII століття - церква Різдва Богородиці. Цікавим об'єктом є і арочні залізничні мости (віадуки), зведені тут в XIX столітті.

Джерело: vorohta.com.ua

Косів

Читай також: Рай на воді: ТОП-5 екзотичних місць для відпустки

Найвідоміший з карпатських курортів, розмістився біля підніжжя буковинських Карпат. Сприятливий клімат Косова, невелика і чиста річка Рибниця і відсутність промисловості - ідеальні для зеленого туризму.

Особливою популярністю курорту користується Косівський базар, знаменитий далеко за межами Гуцульщини. Тут можна знайти багатий вибір керамічного посуду, килимів, вишиванок, виробів із заліза, шкіри та хутра. У місті та його околицях туристам пропонується великий вибір житла: готелі, бази відпочинку, пансіонати, приватний сектор на будь-який смак.

Джерело: visittoukraine.com

Пилипець

Йдеться про населений пункт, що в Закарпатській області. Він більш відомий як гірськолижний курорт, але і влітку там є чим зайнятися. Через село протікає річка Плошанка, поруч з якою знаходиться один з найбільших і мальовничих водоспадів в Карпатах - Шипіт.

А в 7-ми км від Пилипця, в с. Келичин, знаходиться унікальне джерело природньо газованої мінеральної води, яка майже не зустрічається в природі. Ця вода може застосовуватися для питного лікування і ванн при захворюваннях органів травлення, серцево - судинної системи, а також недокрів'ї та гінекологічних проблемах.

А ще в селі є багато готелів, кафе, спа-салонів, що гарантують цілком цивілізований відпочинок.

Джерело: grandhotelpylypets.com

Солотвино

Читай також: Там ти ще не був: 10 екзотичних місць для відпустки

Селище на правому березі річки Тиса, більш відомий як лікувально-оздоровчий курорт. Основне його багатство - величезне родовище солі - приблизно 3,5 млрд. Тон.

Родзинка Солотвино - унікальні соляні озера. Вода в них дуже солона і корисна для лікування захворювань нервової системи, радикулітів, плевритів, артритів, захворювань шкіри. Тому, сюди приїжджає багато туристів, щоб просто полежати в цій "ропе".

Крім озер, в Солотвино є не менш знамениті соляні шахти, куди приїжджають лікувати різні захворювання дихальних шляхів. Тут багато готелів, баз відпочинку, санаторіїв.

Тут багато готелів, баз відпочинку, санаторіїв

Джерело: solotvino.in.ua

Шаян

Це невеликий курорт в Хустському районі на Закарпатті. Село лежить на лівобережжі річки Тиси. Завдяки м'якому клімату і лісистих гір це селище називають "Українською Швейцарією".

Але основною фішкою курортного селища є мінеральні води, що за складом дуже схожі з "Єсентуки", "Нарзан" і "Боржомі". Вживання тутешньої "мінералки" з великим вмістом кремнію незамінне при хворобах печінки, кишково-шлункового тракту, жовчних шляхів. А що робити здоровим - купання, рибна ловля, човнові катання на озерах під назвою "Сіаламскіе купальні".

А що робити здоровим - купання, рибна ловля, човнові катання на озерах під назвою Сіаламскіе купальні

Джерело: ready-rest.com

Синяк

Читай також: Туди не їдемо: країни, де не п'ють

Село в Мукачівському районі Закарпатської області. Отримало таку назву через колір мінеральної сірководневої води, яка б'є з тутешньої землі майже на кожному кроці. Ванни з кислуватою на смак "синьки" - найкращі ліки при захворюваннях опорно-рухового апарату, кістково-м'язової та нервової систем.

Синяк з усіх боків оточений лісистими Карпатами, де ростуть бук, ялина, ялиця і водиться багато живності. Тому, між прийомами оздоровляючих ванн можна відправитися в ліс за грибами і ягодами, або половити форель на гірській річці Синявці.

Джерело: segodnya.ua

Путила

Читай також: Пора у відпустку: 10 місць для активного відпочинку

Районний центр на південному сході Чернівецької області - самої мальовничій частині Буковини, яку називають Путильщині. Це благодатне місце як для ледачого, так і активного туриста. Якщо перші обмежаться прийомом кисневих ванн (в районі - жодного шкідливого промпідприємства), то другим сам Бог велів зайнятися верховою їздою, скелелазінням, відправитися на рафтах або байдарках вниз по річці Путилі або Черемошу.

Але найцікавіше - піший похід з чабанами, які з травня по вересень залишаються високо в горах для випасу овець. Там же чоловіки-вівчарі готують справжню бринзу.

Любителям "терапії для очей" бажано побувати біля озера "Гірське око" або з'їздити на перевал Німчич, що відкриває шикарний вид на гірську долину Черемоша. Також цікаво поблукати в ЧЕРЕМОШСЬКЕ ландшафтному парку серед трьохсотрічних ялин висотою в 50-м або пошукати квітка щастя - едельвейс.

Також цікаво поблукати в ЧЕРЕМОШСЬКЕ ландшафтному парку серед трьохсотрічних ялин висотою в 50-м або пошукати квітка щастя - едельвейс

Джерело: ukrainaincognita.com

А ось так виглядає Синевир - найвідоміше і найбільше озеро в Українських Карпатах:

Новости