Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Тури до Єгипту: чим Хургада відрізняється від Шарм-ель-Шейха?

Всі курорти Єгипту можна розділити на дві групи: курорти Червоного і Середземного моря. Найбільшою популярністю серед туристів користуються курорти, розташовані неподалік від Червоного моря - це Хургада і Шарм-ель-Шейх. У цій статті ви дізнаєтеся, чим вони відрізняються, і зможете зробити вибір на користь одного з них.

У цій статті ви дізнаєтеся, чим вони відрізняються, і зможете зробити вибір на користь одного з них

ОСОБЛИВОСТІ ЧЕРВОНОГО МОРЯ

Червоне море - внутрішнє море Індійського океану. Вважається найбезпечнішим для купання і самим солоним з входять до складу Світового океану (в 1 літрі води - 41 м солей). Вода в Червоному морі кристально чиста, так як в неї не впадає жодна річка.

  • Площа: 450 тис. Км?
  • Обсяг води: 251 тис. Км?
  • Розташування: між Аравійським по-вом і Африкою, на півночі примикає до Суецького перешийку.
  • Омиває береги: Єгипту, Судану, Джібуті, Еритреї, Саудівської Аравії, Ємену, Ізраїлю та Йорданії.

Температура води Червоного моря

МісяцьСічень.Февр.Березняквіт.ТравеньЧервеньЛипеньсерп.Сент.Окт.Але я.Груд.Шарм

23 до 25 ° C 23 до 24 ° C 22 до 23 ° C 22 до 23 ° C 23 до 24 ° C 25 до 26 ° C 26 до 29 ° C 28 до 30 ° C 27 до 29 ° C 28 до 29 ° C 27 до 28 ° C 25 до 26 ° C Хургада 23 до 24 ° C 22 до 23 ° C 22 до 23 ° C 22 до 23 ° C 23 до 24 ° C 24 до 26 ° C 26 до 28 ° C 28 до 29 ° C 27 до 28 ° C 27 до 28 ° C 27 до 28 ° C 24 до 27 ° C

Вибрати тур на море!

ХУРГАДА

Хургада - відносно молоде місто-курорт Єгипту, який найбільш часто відвідують туристи (виник на початку XX ст.). Є адміністративним центром провінції Червоного моря (однієї з 26 провінцій Єгипту). Деякий час місто було військовим, а курортним він став після підписання договору між Ізраїлем і Єгиптом (по Кемп-Девідської угоду). Тут дуже популярні водні види спорту, тому на Хургаді ви можете зробити морську прогулянку під вітрилами, зайнятися дайвінгом, віндсерфінгом, кайтингом або підводною риболовлею.

  • Вхід в море: в основному піщаний без коралів
  • Найбільш підійде: сім'ям з дітьми та «непрофесійним» плавців
  • Населення: велика кількість місцевих (вони працюють тут і живуть)
  • Готелі: більшість розташовані на першій береговій лінії
  • Дозвілля: в центрі міста клуби, але менше, ніж на Шарм-ель-шейха

Погода в Хургаді

ШАРМ ЕЛЬ ШЕЙХ

Шарм-ель-Шейх - ще один курорт Єгипту, який також дуже часто користується успіхом серед туристів. Закрите місто і безпечніший, ніж Хургада. Місто правильно називати - Шарм-еш-Шейх, але його також називають Шарм-ель-Шейхом, Шарм-елі-Шейхом і Шарм-аш-Шейхом. З арабської мови назва міста перекладається як «бухта шейха» або «затока шейха». А ось місцеві екскурсоводи часто називають місто «узбережжям шейха». Територія міста забудовувалася поступово, тому тут зустрічаються квартали, побудовані в різних архітектурних стилях.

  • Вхід в море: в основному, з кораловим входом
  • Найбільш підійде: для молоді, любителів плавати
  • Населення: мало місцевого населення (єгиптяни тільки працівники готелів, кафе та ін.), Тому з цього курорту гуляти безпечніше, ніж в Хургаді
  • Готелі: не перша берегова лінія, але рівень готелів вище, ніж в Хургаді
  • Дозвілля: популярні туристичні райони Наама Бей, Старе Місто, площа Сохо (в цих місцях багато клубів, кафе, магазинів, де можна придбати сувеніри та ін.)

Погода в Шарм-ель-Шейху

ПАМ'ЯТКИ

На курортах Хургада і Шарм-ель-Шейх туристів крім моря приваблюють безліч пам'яток Єгипту. Ми розповімо про найвідоміші.

Морський національний парк Рас-Мухаммед (25 км від Шарм-ель-Шейха). Ви можете тут покататися на катері і помилуватися красивим підводним світом, занурившись у воду з трубкою.

Гора Мойсея (Шарм-ель-Шейх). До вершини гори проводять 3 400 ступенів з граніту, ніж та приваблює туристів і любителів історії.

Гарячі джерела (неподалік від Шарм-ель-Шейха). Про виникнення джерел ходить легенда про те, що втік з дітьми з полону пророк Мойсей, перейшовши Червоне море, вдарив своєю «палицею» про землю п'ять разів, після чого з'явилися джерела з чистою водою.

Парк Набк (35 км від Шарм-ель-Шейх). Тут ви побачите більше 130 видів рослин, серед яких переважають мангові дерева.

Палац «Тисяча і одна ніч» (Хургада). Часто вечорами тут танцюють східні танці, «танці живота» і чоловічі національні танці. А ще тут можна побачити верблюдів і дізнатися від екскурсоводів про історію Єгипту.

Монастир Святого Павла (15 км від Хургади). Побудований в IV столітті на честь одного з перших християнських самітників Святого Павла (жив в 228-343 рр.). Монастир складається з комплексу церков, головна з яких знаходиться в печері Святого Павла.

Монастир Святого Антонія (Хургада). Вважається прабатьком християнських ченців і розташовується в печері (знаходиться на висоті 700 м вище рівня моря). Тут зберігаються деякі історичні листи, написані рукою самого Святого Антонія. Є бібліотека і картинна галерея.

Аквапарк «Титанік» (17 км від Хургади). Найбільший аквапарк в Єгипті. Тут ви можете весело провести час, як з друзями, так і з сім'єю. Для самих маленьких вхід сюди безкоштовний.

Одними з найголовніших визначних пам'яток Єгипту є Єгипетські піраміди (гробниці для фараонів Давнього Єгипту, з грец. «Піраміда» - багатогранник). Всього в Єгипті було виявлено близько 118 пірамід.

Комплекс пірамід у Гізі. Цей комплекс стародавніх пам'ятників знаходиться на відстані близько 8 км у напрямку до центру пустелі від старого міста Гіза на річці Ніл, приблизно в 25 км на північний захід від центру Каїра.

Цей комплекс стародавніх пам'ятників знаходиться на відстані близько 8 км у напрямку до центру пустелі від старого міста Гіза на річці Ніл, приблизно в 25 км на північний захід від центру Каїра

Піраміда Хеопса (Хуфу). Велика піраміда Гізи, найбільша з єгипетських пірамід і єдина з Семи чудес світу, що збереглася до наших днів.

Велика піраміда Гізи, найбільша з єгипетських пірамід і єдина з Семи чудес світу, що збереглася до наших днів

Ламана піраміда. Єгипетська піраміда в Дахшуре, зведення якої приписується фараону Снофру (XXVI ст. До н. Е.).

)

Рожева піраміда. Північна піраміда фараона Снофру в Дахшуре, на момент свого будівництва в XXVI ст. до н. е. що була найвищою спорудою на Землі. За розмірами поступається лише двом єгипетським пірамідам в Гізі - Хуфу і Хафра.

За розмірами поступається лише двом єгипетським пірамідам в Гізі - Хуфу і Хафра

Для того, щоб подивитися на ці та інші пам'ятки Єгипту, ви можете вибрати тур до Єгипту на курорти Хургада або Шарм-ель-Шейх і ін.

ТУРИ В ЄГИПЕТ

Вирішили відправитися на відпочинок в Єгипет? Компанія «ТревелХаус» пропонує тури в Єгипет, в тому числі на найпопулярніші курорти: Шарм-ель-Шейх і Хургаду. А тепер придбати тур до Єгипту можна зі знижкою!

Коментар фахівця

Спеціаліст по туризму Катерина (компанія «ТревелХаус»):

- Хургада і Шарм-ель-Шейх - найпопулярніші курорти Єгипту. Найкраще в Єгипет їхати в період з середини жовтня по середину листопада. В цей час в тут дозрівають манго і більшість інших фруктів, вода в морі приємна, клімат не жаркий. З документів для візи потрібен паспорт і гроші, вона оформляється по приїзду в країну. Паспорт по поверненню не повинен бути менше трьох місяців терміном дії.

Головне, навіщо потрібно їхати в Єгипет - це море! Шарм-ель-Шейх більше підійде для молоді та сімей без дітей і тих, хто добре плаває. Підійде цей курорт Єгипту і для активного відпочинку, наприклад, для дайвингистов. Хургада - більше підійде для сімей з дітьми, пенсіонерів та людей, що люблять спокійний відпочинок.

Пляж в Шарм-ель-Шейху піщаний. Вхід в воду - з понтона, тому потрібно вміти добре плавати. Більшість готелів на другий берегової лінії. Немає пологого входу в воду.

Пляж в Хургаді ідеальний, теж піщаний, з пологим входом в воду. Більшість готелів на другий берегової лінії.

Компанія «ТревелХаус» пропонує тури в хороших і перевірених готелях, серед яких Nubian Island 5 * , Laguna Vista Garden Resort 4 * , Faraana Heights 4 * та ін.

Крім відомих Єгипетських пірамід, в Єгипті можна відвідати безліч визначних пам'яток, а також провести весело час в аквапарку «Титанік».

Приємного відпочинку і веселих пригод!

Туристична компанія «ТревелХаус» організовує тури в Єгипет , Болгарію , Іспанію , Грецію , Туніс , а також Туреччину і інші країни! Щоб отримати консультацію нашого фахівця, просто зв'яжіться з нами будь-яким зручним для вас способом!

Підготувала Дарина Шевцова

Км?
Км?

Новости