Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Туреччина чи Греція? Порівняємо, що краще Греція або Туреччина.

  1. Туреччина чи Греція? Упередженість або правда?
  2. Стародавня історія
  3. сучасна історія
  4. Острови і пляжі
  5. Їжа в Туреччині і Греції
  6. пейзажі
  7. природа
  8. Туристичні курорти і готелі Туреччини і Греції
  9. Пам'ятки і екскурсії в Туреччині і Греції.
  10. столиці
  11. Ціни в Туреччині і Греції
  12. релігія
  13. люди
  14. Туреччина чи Греція - порівнюємо з фото.

Туреччина чи Греція? Упередженість або правда?

Отже, Греція або Туреччина? Яку країну вибрати для відвідування під час чергової відпустки? Більшість рекомендують вам Грецію. Греція - батьківщина європейської культури. Тут шикарний рівень обслуговування, дивовижна природа. Ця країна, де дотримуються права людини. У Туреччині, навпаки, деякі вважають, що «... жінки абсолютно безправні, немов тварини. Вони займаються господарством, дітьми і знову господарством. Вони змушені віддаватися чоловікам, коли б чоловік не захотів. Будинок, діти, будинок ... Бідність і безграмотність всюди. Ось справжнє обличчя Туреччини, заховане за розкішними готелями, барами і клубами популярних курортів ». Греція - так, Туреччина - немає. Таку думку стало дуже поширеним. Так чи погано відпочивати в Туреччині? Або це лише упереджене ставлення до країни? Спробуємо розібратися і дати невеличке порівняння для вибору Туреччини або Греції.

Стародавня історія

Турецька земля - ​​колиска класичної грецької культури. Руїни стародавньої Трої сьогодні знаходяться на території Туреччини. Довгий час ці землі були частиною Великої Римської імперії. Загалом, Афіни і Дельфи в Греції цілком порівнянні з турецькими Ефесом і вулканом Немрут-Даг.

сучасна історія

Греція довгий час була частиною Османської імперії, що далеко не сприяло процвітанню цієї країни. Від цього періоду тут практично нічого не збереглося - ще одне очко Туреччини.

Острови і пляжі

Якщо порівнювати острова - тут Греція, безсумнівно, залишиться переможницею. У Туреччині їх набагато менше, крім того, вони мало пристосовані для комфортного туристичного відпочинку. Кращі курорти Туреччини - курорти "великої землі", саме сюди турагентства продають гарячі тури в Туреччину на 2013 рік. У Греції інфраструктура на островах розвинена краще, правда, подекуди вона дуже вже розвинена. Я не радила б відпочивати на Корфу або острові Кос.
В обох країнах ви знайдете прекрасні пляжі. Десь узбережжі покрито піском, десь галькою. Щоб не помилитися, краще звернутися до послуг професіонала.

Їжа в Туреччині і Греції

Де їжа смачніша в Греції або Туреччині? Взагалі вважається, що Туреччина виграє в цій номінації. Однак і грецька кухня цілком собі нічого. Особливо на Криті, де практично в кожне блюдо додається оливкова олія. Місцеві страви тут подаються в невеликих тавернах. Однак саме турецька кухня вважається однією з кращих в світі. Особливо смачними кухарі готують десерти. Але це, більшою мірою, відноситься до готельної кухні. Якщо пообідаєте в Греції в місцевих кафе, то дізнаєтеся, наскільки смачні страви готують грецькі майстри гастрономії. Грецька кухня це гурманське бенкет з розмаїттям продуктів і безліччю рецептів приготування і все це в великих дозах.

пейзажі

Обидві країни можуть похвалитися природними красотами. У Греції це в першу чергу острова, легендарні монастирі - Метеори на вершинах скель, Санторіні. Завдяки різноманітності пейзажів її називають найбільшою маленькою країною. Туреччина також славиться різноманітними пейзажами. Особливо гарні гірські райони Каппадокії.

природа

У цій номінації перше місце, мабуть, дістанеться Туреччини. У цій країні екотуризм розвивається гігантськими кроками, так що це справжній рай для любителів дикої природи, хоча Греція і тут не відстає - досить орендувати машину і подивитися країну не з вікна туристичного автобуса.

Туристичні курорти і готелі Туреччини і Греції

Готелі Туреччини або Греції краще? На цей раз Греція. Рівень життя в країні вище, будівлі акуратніше, а обслуговуючий персонал приємніше. У Туреччині є просто моторошні готелі, в Греції навіть найдешевші готелі постараються обслужити туриста на найвищому рівні. Можливо справа в тому, що туризм в Греції почав розвиватися значно раніше. І хоча зараз в Туреччині будується все більше і більше прекрасних готелів, можна легко помилитися. У будь-якому випадку, щоб не помилитися при бронюванні турів до Туреччини раджу вдатися до допомоги кваліфікованого туроператора або турагентства. Тим більше що вибір тут більш ніж багатий: бізнес-готелі, готелі спеціально призначені для гри в гольф, спа курорти, готелі для молодят і т.д.

Пам'ятки і екскурсії в Туреччині і Греції.

Екскурсії та пам'ятки Греції або Туреччині краще і цікавіше? Оцінюємо по досупная, кількості і значущості. Тут безперечний лідер Греція. Це просто «Клондайк» для екскурсій, поїздок і самостійного огляду. Дуже раджу орендувати машину і самостійно досліджувати найближчі пам'ятки. Фактично через кожні 500 метрів будуть зустрічатися коричневі покажчики на стародавні руїни і розкопки, храми і монастирі, фортеці та стародавні поселення. Їздити на машині по країні абсолютно безпечно, дороги відмінні, а водії ввічливі - все-таки Євросоюз.
У Туреччині теж є, що подивитися, в тому числі грецькі руїни і фортеці, але це не те, навіщо їдуть до Туреччини, це в першу чергу пляжний відпочинок, а вже в другу екскурсійний. Та й на дорогах в Туреччині не так спокійно, як в Греції.

столиці

Тут Греція знову перемагає. Анкара - досить нудний місто. Правда, Стамбул, на мій погляд, набагато цікавіше Афін. Щоб повністю його оглянути вам буде потрібно більше тижня, в той час як в Афінах досить і трьох днів.

Ціни в Туреччині і Греції

Яка з країн, Туреччина чи Греція, дозволить більш економно відпочити? Тут відповідь очевидна - в Туреччині відпочинок коштує значно дешевше, а Греція, це зона Шенгену. У Греції, навпаки, рік від року ціни на тури тільки ростуть. На їжу та напої в Туреччині ви явно заощадите, так само як і на сувенірах, особливо якщо почнете торгуватися. А ось за відомими брендами краще їхати до Греції, тут плаття від модного дизайнера буде коштувати не так дорого. У будь-якому випадку з грошима слід звертатися акуратно, так як позбутися їх можна не тільки в модному бутіку. У Туреччині стережіться кишенькових злодіїв і таксистів, які люблять возити туристів колами, щоб підзаробити.

релігія

Досить ганебний факт - Афіни є єдиною Європейською столицею, де немає жодної мечеті, хоча в Греції проживають тисячі мусульман (1,3% від загального населення). В період османського панування мечетей в Афінах було більш ніж достатньо, проте в XIX столітті всіх їх зруйнували або перебудували під християнські храми. Можливо, виною тому, якась "помста" за поведінку османських інтервентів, поганили християнські храми. Але це не означає, що мечетей в Греції зовсім немає, наприклад у Фракії працює близько 300 мечетей.
Повна протилежність Греції Туреччина абсолютно не консервативна в релігійних питаннях. У Стамбулі, як і по всій країні, безліч християнських храмів, є навіть синагоги.

люди

У більшості росіян сьогодні є деякі упередження проти турків: "Вони дуже нав'язливі, дуже наполегливі, коли запрошують в сувенірний магазин або кафе ..." Зате лише в Туреччині у вас буде прекрасна можливість з ними поторгуватися. Та й взагалі місцеві жителі дуже доброзичливі, цікаві в обох країнах. Крім того як турки так і греки завжди раді вам допомогти. Але греки більш відкриті і доброзичливі до росіян туристам у них ближчий до нас менталітет, можливо, позначається релігія, можливо, ми з ними просто схожі ...

Туреччина чи Греція - порівнюємо з фото.

Фотографії Греції:

Фотографії Туреччини:

Одним словом, для того, щоб зрозуміти Грецію або Туреччину вибрати для себе особисто, найкраще відвідати обидві ці країни. Ви можете прилетіти до Афін, звідти вирушити на грецьке узбережжя, а вже звідти дістатися до Туреччини. Ви також можете відпочивати на одному з турецьких курортів, звідки організовуються одноденні або дводенні тури в Грецію. Причому не обов'язково продумувати все заздалегідь. Ви цілком можете визначитися з напрямком прямо на місці.

Ps також пропонуємо ознайомитися з оглядами - Туреччина чи Єгипет і Греція або Єгипет

Туреччина чи Греція?
Упередженість або правда?
Туреччина чи Греція?
Упередженість або правда?
Отже, Греція або Туреччина?
Яку країну вибрати для відвідування під час чергової відпустки?
Так чи погано відпочивати в Туреччині?
Або це лише упереджене ставлення до країни?

Новости