Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

ТОП-10 екзотичних курортів

  1. Острови гавайського архіпелагу
  2. Сейшельські острови
  3. Канарські острови
  4. острів Ібіца
  5. Індійський курорт Гоа
  6. Дивовижний острів Балі
  7. Таїланд, Пхукет
  8. Мальдивські острови
  9. Тайський місто Паттайя
  10. Тихоокеанський острів Бора-Бора

Часом під час відпустки хочеться опинитися на безлюдному острові десь далеко в океані, подалі від повсякденних турбот і переживань. Насолоджуватися невинно-чистою природою. Поплавати в найчистішої океанській воді. Медитувати під чарівний шепіт хвиль і спів екзотичних птахів. Звичайно, острови без людей складно знайти, але ось відвідати інші острови або чудові території нашої планети цілком можливо. У цій статті будуть розглянуті десять найцікавіших місць для екзотичного відпочинку.

Острови гавайського архіпелагу

Острови гавайського архіпелагу

Гавайські острови утворюють собою архіпелаг з 24 острівців в північній частині Тихого океану. Найбільші з островів архіпелагу: Гаваї, Оаху, Мауї, Молокаї, Кауаї і Ланаї. Пасатний клімат островів вабить своєю комфортністю і м'якістю. Температура на Гаваях в літню пору року коливається біля значення в +30 градусів, а взимку вона наближається до +20. Острови мають вулканічне походження і продовжують формуватися в даний час. Природа Гаваїв унікальна, оскільки формувалася ізольовано від материка. Екзотичне пишність безлічі орхідей, несподівано постають на шляху загублені в густому тропічному лісі прекрасні водоспади, ваблять лагуни з білими пляжами - все це чекає туристів на цих чарівних островах. Хвилі на узбережжі підійдуть для активного відпочинку любителів серфінгу. Відпочивати на Гаваях краще взимку, тому що влітку тут дуже жарко. А якщо хочеться заощадити на путівці, то їхати сюди варто з квітня по грудень.

Сейшельські острови

Сейшельські острови

Держава Сейшельські Острови гідно визнається найбільш красивими островами Індійського океану. Найбільшим островом є Мае, на ньому розташована столиця країни - місто Вікторія. Сейшели включають в себе безліч кам'яних і коралових островів. На кам'яних островах поширені ліси, в яких ростуть рідкісні породи пальм, зустріти їх можна тільки тут. Коралові рифи - це плоскі атоли, які підносяться над рівнем океанської води всього на 4-8 метрів. Незрівнянні пляжі, неповторний тваринний, унікальний рослинний і підводний світ, захоплююча рибалка, розважальні та інформативні екскурсії по території островів пішки, на автомобілі або велосипеді - це варіанти для вибору відпочинку на Сейшельських островах. У зв'язку з тим, що ці острови тривалий час розвивалися в ізоляції від материка, тут високий відсоток унікальних птахів, плазунів і рослин, які виявлені тільки на цьому архіпелазі. Неповторна природа Сейшел щороку притягує до себе туристів. Час подорожі на Сейшели визначають виходячи з того, як розраховують тут відпочивати. Для здійснення дайвінгу найкраще вибрати весну або осінь. Любителям серфінгу і ходіння під вітрилом рекомендується відвідати острова в травні або жовтні. Якщо ж є бажання просто розслабитися на пляжі, то відправлятися в поїздку коштує в середині зимової пори або ж в кінці літа.

Канарські острови

Канарські острови

Канари - це комплекс з семи островів вулканічного походження. Клімат на цих островах класифікується як тропічний пасатний, переважно помірно жаркий і сухий. Відпочинок на Канарських островах асоціюється у більшості людей з самим елітним і дорогим. Ціни на путівки сюди коливаються від доступних до неймовірно високих, які мають на увазі під собою відпочинок найвищого класу. Вартість відпочинку визначається високим ступенем розвитку туристичної інфраструктури, яка надає собою широку добірку готелів і територій для відпочинку. В цьому якраз і полягає основна перевага відпустки на Канарах. Доповнює комфортний відпочинок красива природа з екзотичними тваринами і рослинами, лісами і пустелями, сніговими вершинами і вулканами, чарівними пляжами і красивими берегами. П'ятизіркові готелі Канарських островів з нетерпінням чекають своїх гостей, щоб дати можливість випробувати чудові миті відпочинку і повноцінно відновити сили.

острів Ібіца

острів Ібіца

Цей острів є частиною Балеарского архіпелагу і відноситься до території Іспанії. Назва виникла від слова, що означає «острів Біса», тобто острів бога з міфології Стародавнього Єгипту Біса - покровителя еротики, розваг. Цей міжнародний курорт отримав свою широку популярність завдяки численним клубам, в яких звучить електронна музика всіляких напрямків. Як наслідок, Ібіца притягує любителів розваг з самих різних країн. Цей невеликий острів досить різноманітний, щоб не дати занудьгувати, а вже через кілька годин відпочинку його гості почуваються як вдома.

Індійський курорт Гоа

Індійський курорт Гоа

Гоа - самий маленький штат Індії і при цьому головний курорт країни. Узбережжя має протяжність в 110 км, утворюючи при цьому десятки чудових пляжів. Готелі та пансіони південній частині Гоа мають велику популярність у заможних уродженців Європи та забезпечених жителів Індії. У контраст йому виступає північна територія штату, вона славиться порівняно недорогими готелями, гучним і демократичним відпочинком.

Дивовижний острів Балі

Дивовижний острів Балі

Острів Балі, розташований в Індійському океані, відносно недавно став відомим і розвиненим туристичним курортом. Його розвиток почався з того моменту, коли в туристичному бізнесі почали акцентувати увагу на національну музику і танці, релігію, скульптуру та живопис. На острові здійснюється постійний розвиток інфраструктури: зводяться готелі екстра-та економ-класу, щоб максимально охопити весь соціальний спектр відпочиваючих. Туристів цей острів також притягує своїми різноманітними ландшафтами, рисовими плантаціями і пальмовими гаями, тропічними заростями, величними вулканами і гірськими озерами, древніми храмами і нескінченними пляжами. Цей колоритний острів відомий і діючими вулканами. У тому випадку якщо хочеться незабутніх вражень, то паруюча земля і вогнедишні кратери - це підходящий варіант.

Таїланд, Пхукет

Таїланд, Пхукет

Пхукет є представницьким курортом, пристосованим для розміреного відпочинку. Самим привітним часом для відвідування цього острова розцінюється період з листопада по лютий. На Пхукеті досить багато місць, які можна відвідати, разнообразив тим самим відпочинок на пляжі. Це перлова і зміїна ферми, національний музей і парк, сади метеликів і орхідей, тайське село і морська науково-дослідна станція. Все це свідчить про те, що нудьгувати відпочиваючим тут не доведеться.

Мальдивські острови

Мальдивські острови

Мальдівська республіка розташована на невеликих островах, які часто порівнюють з ниткою перлів. Ланцюг з двадцяти атолів в Індійському океані складається з коралових островів, число яких понад тисячу. Відпочинок на Мальдівах - називають воістину тропічним раєм. Білосніжні пляжі з чистою водою, оточені пальмами і екзотичними тваринами, не залишають сумнівів у тому, що це край нескінченного літа і відпочинку.

Тайський місто Паттайя

Тайський місто Паттайя

Паттайя має репутацію одного з найвідоміших курортів Таїланду. Величезна кількість готелів, гостьових будиночків і пляжів по всьому узбережжю роблять Паттайї зразковим курортним містом. Варто зазначити, що вода на узбережжі курортів завжди каламутна. Паттайя прекрасно підійде і для сімейного відпочинку. Недалеко за межею міста розміщені ферми: крокодиляча, тигрова, слоняча і устрична. У місті є ботанічний сад і парк орхідей. У Паттайя можна відвідати парк мініатюрних копій світових пам'яток.

Тихоокеанський острів Бора-Бора

Тихоокеанський острів Бора-Бора

Острів Бора-Бора знаходиться в казково красивою лагуні, огородженій кораловими рифами і безліччю маленьких незаселених острівців. Ідеальна можливість дізнатися про традиції острова Бора-Бора - це значить поїхати на острів в місцеве село, де розкажуть все про що тут зростають рослинах, традиційних для тубільців способи приготування їжі, а також навчать надягати традиційне парео і розбивати кокос. Під час підводного плавання тут можна розгледіти у всій красі підводний світ Бора-Бора. У цій лагуні водяться барракуди і акули, яких дозволено погодувати, але тільки під суворим контролем інструктора.

Як видно, світ дивно багатий райськими куточками. Звичайно, побувати у всіх перерахованих вище екзотичних місцях досить складно і витратно, але вибрати той острів або курорт, який заслуговує максимальної уваги, цілком можливо!

Новости