Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Таїланд або В'єтнам

  1. дух країни
  2. клімат
  3. Сервіс та інфраструктура
  4. їжа
  5. Пляжі і морські розваги
  6. ціни
  7. Віза
  8. Безпека
  9. Спа-послуги

Складне питання постає перед нашими співвітчизниками: куди поїхати відпочивати - в Таїланд або В'єтнам. З одного боку - це Азія з усією її екзотикою, природою і особливим духом. З іншого боку країни настільки різні, що порівняти їх можна лише за кількома параметрами - цінами, клімату, пляжам, розваг і сервісу. Що ми з вами і спробуємо зробити.

Зміст статті

дух країни

Це має значення, тому що якщо вам хочеться бурхливих розваг і секс-послуг, то лідером буде Таїланд. В'єтнам - це країна, де головна цінність в сімейних і родових традиціях. Тут не прийнято оголюватися навіть в масажних салонах. І соціалізм тут зовсім ні при чому. Секс тут є, ввечері у вас не буде відбою від сутенерів, особливо в Нячанге. Але у В'єтнамі - це не головне. Багато туристів, порівнюючи дві країни, віддають перевагу В'єтнаму саме тому, що тут менше розбещеності. Що не кажи, тут витає рідний дух соціалізму.

Що не кажи, тут витає рідний дух соціалізму

Таїланд або В'єтнам

Ще одна обставина на користь В'єтнаму - це відношення до наших туристам. Ніщо не здатне вбити любов до росіян в душі в'єтнамця. Тайці, які будуть вам широко посміхатися завжди, насправді не надто шанують нашого брата. Хоча для когось це і не має значення. Але при переїзді з Таїланду до В'єтнаму це відчувається.

клімат

І в тій, і в іншій країні клімат тропічний мусонний. І температура коштує приблизно однакова, і сезони майже збігаються. Однак в Таїланді ви немов потрапляєте в російську парилку. Важка спека, особливо в літні місяці накриває всю країну. Це пов'язано з тим, що основні курорти знаходяться в Сіамській затоці. Крім того, на клімат впливає тепле Адаманское море.

У В'єтнамі теж жарко, але рятує те, що це берег відкритого океану, тому тут ніколи немає задушливої ​​спеки. В цьому відношенні в'єтнамські курорти набагато комфортніше і безпечніше для людей, що мають проблеми з серцем і судинами. Що стосується сезонності, то обидві країни підходять для цілорічного відпочинку.


Сервіс та інфраструктура

В'єтнам як туристична країна почав розвиватися набагато пізніше Таїланду, але вже практично наздоганяє його за якістю сервісу і навіть у чомусь перевершує. На думку бувалих туристів готелі 3 * у В'єтнамі часто аналогічні за рівнем сервісу 4 * готелях Таїланду і навіть Туреччини.

На думку бувалих туристів готелі 3 * у В'єтнамі часто аналогічні за рівнем сервісу 4 * готелях Таїланду і навіть Туреччини

Туристична інфраструктура в Таїланді більше розвинена


У В'єтнамі добре розвинена транспортна мережа, пересування по країні не представляє ніякої складності. На популярних курортах - в Нячанге, на Фукуоці і інших місцях В'єтнаму, які активно освоюються російськими, дуже швидко росте і вдосконалюється туристична інфраструктура, яка передбачає всі можливі послуги і розваги.

їжа

Якщо порівнювати азіатську кухню в різних країнах, визначити лідера неможливо. Це виключно справа смаку. Одне можна сказати точно - в Таїланді дуже гостра і дуже смачна їжа. Звичайно, тут є чим харчуватися людям, які таку їжу вживати просто не можуть. Є такі страви, заради яких хочеться повертатися в Тай знову і знову. І це не жарт, справжня тайська кухня - це окреме розвага в поїздці.

В'єтнамська кухня, за авторитетним думку журналу Forbs, багато років утримується на третьому місці в світі. І на першому місці, як сама здорова кухня. В'єтнамці віддають перевагу збалансованому поєднанню м'яса і овочів, страви набагато менш гострі. Тут використовують трави, а не пекучі соуси. Хоча є і вони, але тільки на розсуд клієнта кафе чи ресторану.

Кухні Таїланду і В'єтнаму


До речі, рибний соус, який так лають деякі туристи у В'єтнамі, обов'язково подається і до всіх страв в Таїланді.

Що стосується екзотичної їжі з крокодила, страуса, змії, щури, кішки або собаки, то тут в лідерах В'єтнам.

Пляжі і морські розваги

За їх кількістю В'єтнам програє Таїланду. А ось за красою - анітрохи. У Таїланді набагато більше островів, саме там і знаходяться всі пляжі в стилі «Баунті». А ось в частині морських розваг В'єтнам випереджає Таїланд. У Таїланді більш спокійне море, тому за вінд- і кайтсерфінгом їх любителі їдуть до В'єтнаму.

Що стосується небезпеки цунамі, в силу географічних особливостей В'єтнам абсолютно безпечний, тоді як тайські курорти Пхукет і Крабі перед цим стихійним лихом абсолютно беззахисні.


ціни

Якщо говорити про загальні витрати на поїздку, вони приблизно однакові. А якщо розписати відпускної бюджет за статтями, то виявиться, що у В'єтнамі їх можна витратити більш раціонально. Те, що ви б витратили на бурхливі розваги в Таїланді, можна використовувати у В'єтнамі на більш близьке знайомство з країною, харчування в дорогих ресторанах і т. П.

П

Пляжі В'єтнаму і Таїланду однаково гарні


В цілому, їжа в обох країнах коштує приблизно однаково, ціни на сувеніри, одяг, шкіру та інші традиційні покупки в Азії теж не дуже відрізняються. Але треба мати на увазі, що одяг і взуття у В'єтнамі значно якісніші, адже тут шиються багато дуже відомі бренди.

Вартість проживання у В'єтнамі нижче, ніж в Таїланді. Гестхаус в Таїланді можна зняти за 15 доларів, у В'єтнамі навіть у високий сезон він обійдеться не більше, ніж в 10 доларів.

Віза

І Таїланд, і В'єтнам відкриті для російських туристів без оформлення візи. Але при цьому В'єтнам пускає тільки на 15 днів, а Таїланд на 30. Якщо ви відпочиваєте самостійно і вам раптом захотілося затриматися у В'єтнамі ще на кілька днів понад відпущених 15-ти, вам доведеться оформляти візову підтримку і отримувати візу. Сама вона безкоштовна, а ось за візову підтримку доведеться заплатити.

Безпека

Обидві країни цілком безпечні в плані кримінальної обстановки. Хоча В'єтнам за цим показником тримає першість серед всіх країн Південно-Східної Азії. Дрібні злодюжки є скрізь, але злочини проти особистості - це надзвичайний випадок. Небезпеки бути пограбованим піддається тільки п'яний турист, що забрів в нетуристичні квартали. У В'єтнамі у безтурботного туриста можуть прямо з мопеда на ходу підрізати сумочку. Крім того, тут потрібно бути насторожі, якщо ви все-таки клюнули на пропозиції сутенерів відвідати місцевих повій. Це, як правило, розлучення на гроші.

Це, як правило, розлучення на гроші

Безпека туристів у В'єтнамі і Таїланді


У плані медицини однаково добре йде справа і в Таїланді, і у В'єтнамі. Медичні страховки дають можливість отримати допомогу в клініках високого рівня. Небезпека зараження екзотичними інфекціями відсутня.


Спа-послуги

Якщо врахувати спрямованість тайських масажних салонів на сеанс «з продовженням», в'єтнамські салони їм поступаються. А от різноманітні масажі - анітрохи. Треба просто знати в який салон піти.

Практично всі курорти В'єтнаму пропонують водо- і грязелікування. Тут особливі мінеральні води, які добре лікують захворювання опорно-рухового апарату. Отримавши дієву допомогу одного разу, багато хто їздить в Нячанг, як в санаторій, щоб поправити здоров'я. На найпопулярнішому курорті країни діють три величезних спа-комплексу.

СПА-комплекси в Таїланді і В'єтнамі

На думку туристів, В'єтнам вже майже наздогнав Таїланд, і йому є ще куди рухатися. А ось Таїланд, схоже, досяг свого максимуму. Хоча немає межі досконалості. Ці дві країни настільки різні за духом, що робити вибір досить важко. А найкраще відвідати і ту, і іншу і визначити свої переваги дослідним шляхом.
Якщо стаття виявилася для вас корисною, розповсюдьте посилання на неї в соціальних мережах. Цим ви допоможете розвитку сайту. Голосуйте в опитуванні нижче і оцінюйте матеріал! Виправлення і доповнення до статті залишайте в коментарях.

Новости