Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Сувеніри та подарунки з Праги: фото, ціни, поради - які сувеніри привезти з Чехії?

Кожен раз, відправляючись в подорож, ми привозимо з нього щось дивовижне і особливе, то, що завжди буде нагадувати нам про цю поїздку. Якщо ви приїхали в Чеську Республіку, не важко здогадатися, що саме варто привезти звідси. Це повинно бути щось оригінальне, просочене духом Чехії, щось таке, що змусить вас згадати свою поїздку і посміхнутися. Так що ж саме відноситься до чеських сувенірів? Кожен раз, відправляючись в подорож, ми привозимо з нього щось дивовижне і особливе, то, що завжди буде нагадувати нам про цю поїздку

Якщо ви приїхали в Чеську Республіку, вам буде що привезти рідним в подарунок.

Богемське скло - дута скло, яке проводиться за стародавніми технологіями, одна з візитних карток Чехії. Перші згадки про богемском склі датуються тисячі сто шістьдесят-дві роком. Вже за часів середньовіччя богемське скло славилося своєю якістю і продавалося у Франції, Фландрії, Саксонії.
У Празі розташована велика кількість магазинів, де можна придбати різні сувеніри зі скла. Але дійсно якісна продукція представлена ​​в магазинах Moser і Celetna Crystal.

Скло Moser. Симпатичні вазочки. Мама зрадіє.

Компанія Moser, натхненна багаторічною традицією і сучасним стилем життя, створює якісні товари незвичайної краси. Навіть найвибагливіші покупці будуть задоволені величезним вибором оригінальних декоративних предметів і прикрас для дому. А в Карлових Варах знаходиться музей скляного заводу Moser, де проводяться цікаві екскурсії.

Celetná Crystal - магазин скла кришталю і фарфору в Празі.

Celetná Crystal - це триповерховий магазин в центрі Праги, який пропонує широкий вибір якісних і надзвичайно красивих виробів зі скла різних чеських виробників. Тут ви знайдете не тільки традиційні сувеніри з порцеляни і кришталю , А й люстри, вази , прикраси і багато іншого.
Інший асоціацією, пов'язаної з Чехією, буде, звичайно ж, чеське пиво. У країні налічується понад 120 пивоварних заводів. Щоб поділитися з друзями улюбленим сортом пива, крім самого напою, привезіть їм гуртки з логотипом фірми - вони продаються не тільки в сувенірних крамницях, а й у фірмових ресторанах.

Кружка для пива. З неї навіть «Жигулівське» смачне. Це татові.

На пивоварному заводі Krušovice можна придбати не тільки пиво, але й всю сувенірну продукцію, причому значно дешевше, ніж в магазинчиках в центрі Праги. Пізнавальна екскурсія на завод включає і дегустацію всіх сортів знаменитого пива.

Becherovka - чеський сувенір з числа обов'язкових.

Не менш популярним напоєм в Чехії вважається лікер Бехеровка. Його можна спробувати в будь-якому ресторані або барі Чехії. Його вживають як аперитив, а має він злегка гірко-солодкий смак. У Карлових Варах, де його виробляють, можна відвідати завод Becherovka і дізнатися історію цього напою. Детально почитати про нього на нашому сайті можна тут . Продається він у всіх супермаркетах і магазинах в різних обсягах.

Дерев'яні іграшки та ляльки-маріонетки - традиційні подарунки для дітей.

Може для когось це буде і сюрпризом, але Чехія славиться виробництвом дерев'яних іграшок. Вони дуже добре передають сутність цієї країни. Веселі чоловічки, звірятка, пташки, солдатики, ляльки - нехитрі, але цікаві, зроблені з любов'ю - ці іграшки сподобаються і дітям і дорослим. Не варто забувати і про головне чеському кумира дітей - знаменитому Кротика .

Мабуть, самий сувенірістий сувенір з Чехії - мультяшний Кротик.

На шляху всіх туристичних маршрутів ви зустрінете безліч сувенірних магазинів. Особливу увагу варто приділити Гавельской вулиці (Havelska ulice). Тут ви виявите справжній ярмарок, де є все, що душі завгодно: макети Праги, магнітики, маріонетки, біжутерія, картини, дрібнички з видами міста і багато іншого. На відміну від інших сувенірних крамниць, багато виробів на Гавельской ярмарку зроблені саме в Чехії.

Havelska ulice - тут найбагатший вибір сувенірів за найнижчою ціною в Празі.

Картини з видом Праги теж представляють особливу цінність. В наш час, коли у всіх туристів, є власний фотоапарат, листівки втратили колишнє значення. Але, тим не менш, звернути на них увагу все ж варто, адже на багатьох з них зображена Прага XVII або XIX століть. Якщо ж листівки вам здаються чимось банальним, купите пейзажі Праги, виконані маслом або аквареллю.

- У ті моменти, коли мені не чогось бракує і хочеться кудись, я дивлюся на цю акварель. Цей шматочок Праги висить у мене вдома.

У Чехії можна придбати косметику , Виготовлену за традиційними народними рецептами з чеських трав, а також натуральну фруктову і пивну косметику. Вона продається в магазинах Manufaktura, які без праці можна знайти не тільки на вулицях міста, а й в торгових центрах. Усі пропоновані товари і зроблені в Чехії з натуральної сировини. Тут же продаються традиційні чеські дерев'яні предмети побуту - посуд, кухонне начиння, іграшки, прикраси.

Натуральна чеська косметика «Manufaktura» - деякі їдуть в Чехію тільки за нею.

Звичайно ж, в Празі крім сувенірних крамниць і магазинів існують величезні торгові центри і вулиці, де можна купити все, що тільки побажаєте. Наприклад, зовсім недалеко від Староміської площі (Staroměstské náměstí) на Паризькій вулиці (Pařížská), яка вважається найдорожчою і модною в Празі, розстеляється алея бутиків практично всіх світових брендів: Cartier, Gucci, Christian Dior, Hugo Boss, Prada, Hermes, Louis Vuitton, Burberry. Ціни, звичайно, не відповідають можливостям рядового покупця, але все-таки вони на порядок нижче, ніж в інших європейських містах. Більш демократичні торгові вулиці, нехай вже не з такими брендовими магазинами, можна знайти і в самому центрі міста, наприклад, на Вацлавській площі (Václavské náměstí) або вулиці На Пржікопе (Na Příkopě).

У магазинах уздовж вулиці Na Příkopě легко можна повести цілий день. Ну і добре - не тримайте себе від спокуси. Зате відразу все друзі і рідні будуть з подарунками.

Якщо у вас є можливість виділити на покупки цілий день, то радимо відправитися у великий торговий центр. Тут ви знайдете все - магазини молодіжної та стильного одягу і взуття, дитячий одяг чудової якості, спортивні товари та багато іншого. А після здійснення покупок завжди можна відпочити і перекусити в численних кафе на останніх поверхах торгових центрів. Крім того, в більшості торгових центрів розташовуються і дитячі куточки, де можна залишити дитину на пару годин. Радимо відвідати мегамолли Палладіум , Новий Сміхов, Палац Флора і Котва.

На який місяць випадає ваша подорож до Праги?

Дізнайтеся, що цікавого вас чекає:
в січні ;
в лютому ;
у березні ;
у квітні ;
в травні ;
навесні, але в якому місяці - поки не знаю ;
почитайте відгуки туристів, подивіться фотографії, познайомтеся з прогнозом погоди.

Так що ж саме відноситься до чеських сувенірів?
На який місяць випадає ваша подорож до Праги?

Новости