Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

спортивна риболовля

  1. Гіди по рибалці

Аландські острови відомі у всій Європі як рай для любителів рибної ловлі. Це архіпелаг, що складається з 6700 островів. Від зовнішньої берегової лінії тут близько до троллінгу у відкритому морі. А для спінінга є внутрішні шхери, що складаються із заток і проток, які при першому погляді можна прийняти за озера, так як вони глибоко врізаються в сушу.

Вода в них морська, але з малим вмістом солі, тому риба тут водиться як морська, так і прісноводна. Рельєф дна внутрішніх шхер дуже цікавий, з перепадами глибин від кам'яних гряд і мілин до глибоких ям і западин. На Аландах є все, від щуки, окуня, судака, сига, плотви, ляща, миня до морського тайменя і лосося. Чиста екологія, незаймана природа і при цьому розвинена інфраструктура роблять Аланди унікальним місцем для любителів рибної ловлі.

Гіди по рибалці

Для того, щоб ваша поїздка на риболовлю виявилася вдалою, ми рекомендуємо взяти гіда по рибалці, якщо не на весь час, то хоча б на один день. Це, безсумнівно, дуже позитивно позначиться на результатах вашої подальшої риболовлі. Гіди - це професіонали своєї справи. На власному катері вони поїдуть з вами в ті місця, де рибалка найцікавіша саме в цю пору року, і постараються, щоб ви не залишилися без улову. Вони нададуть вам свої снасті і допоможуть докупити відсутні блешні. Можна додатково замовити пікнік і висадитися десь на безлюдному острові, тому поїздка на риболовлю виявляється зазвичай і знайомством з надзвичайно гарними місцями Аландські архіпелагу. Радимо замовляти цю послугу заздалегідь при бронюванні житла, так як гідів трохи і їхні послуги користуються великим попитом. Особливо популярні найкращі з них, переможці місцевих змагань, які проводять більше 200 днів в році на рибалці.

Список компаній, що надають гідів ви можете знайти на нашому сайті

Кожна пора року дарує свою, особливу риболовлю. Осінь з початку вересня по кінець листопада по праву вважається кращим часом для лову щуки і окуня.

У листопаді починається сезон риболовлі на морського тайменя або кумжу. Він може тривати всю зиму в незамерзаючих районах і потім всю весну до початку червня.

Окремо хочеться зупинитися на підлідної риболовлі, яка просто вражає. Різноманітний рельєф морського дна з пасмами, бровками і великими перепадами глибин робить підлідний лов ітересним і багатим. Взимку тут таке ж велика кількість і різноманітність риби, як і влітку. Ловиться щука, дуже великий окунь в великих кількостях, а також сиг, судак, минь, в'язь, лящ. Можна ловити на блешню або блешню, ставити жерлиці. Крім того, зимовий лов тут дуже комфортна. Зими на Аландах зазвичай м'які, і сильних морозів не буває. Лід встає міцний і рівний, не товще 40 см. Далеко їздити і ходити не треба, ловля зазвичай починається на льоду прямо у котеджів.

Весна крім традиційної лову щуки цікава і ловом сига на спеціальні донки. Це чудове заняття для всієї сім'ї. Весна - також час троллінгу лосося у відкритому морі.

Літо - час риболовлі на щуку, окуня і судака. Але зверніть увагу, що рибалка на судака заборонена весь червень.

Новости