Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Шопінг та покупки в Норвегії. Що купити, привезти з Норвегії?

  1. Одяг, прикраси, сувеніри
  2. Фотографії норвезьких товарів, магазинів і ринків


Подорожуючи по норвезьких фіордах, милуючись чудовою природою, відвідуючи міста, ви будете заходити і в магазини. Норвегія - країна з високим рівнем доходу і шопінг тут дорогою по визначенню. Але туристи все одно купують щось на пам'ять.

Одяг, прикраси, сувеніри

  • Кращими подарунками з Норвегії вважаються в'язані речі - светри, рукавиці, шкарпетки, об'ємні довгі шарфи. Продаються вони в сувенірних магазинах Dale of Norway або Oslo Sweater shop, вартість - близько 200 доларів, якщо светр дешевше - значить він не норвезький, а китайський. Можна купити справжньою норвезької вовни в мотках в магазині "Nille" і зв'язати светр самостійно. Привозять також тапочки, рукавиці зі шкіри нерпи, лося і тюленя - досить екзотичні, дуже теплі і довговічні.
  • У Норвегії хороша, але дорога, спортивна продувається і непромокаємий одяг, найвища ціна на марку Вergans, дешевша, але теж хороша - Stоrmberg. У будь-якому місті ви знайдете спортивні магазини, де зможете підібрати те, що вам потрібно. У відділах спортивного інвентарю можна купити відмінні дорогі вудки.
  • Багато хто вважає, що в Норвегії варто купувати годинники і ювелірні вироби. Дівчатам сподобаються прикраси зі срібла, зроблені за старовинними малюнками часів вікінгів.
  • Для дітей можна купити м'які іграшки - лосів в светрах, рогаті шоломи і мечі, ляльок в національних костюмах.

Спиртні напої і делікатеси

  • Якщо вам потрібен норвезький алкоголь, то можна придбати міцне пиво, лікер з морошки, слабоалкогольний яблучний сидр або аквавіт - горілку з картопляного спирту, настояну на кропі, кмину, коріандр, аніс. Спиртне продається тільки в магазинах Vinmonopolet або в дьюті-фрі.
  • Купуйте обов'язково коричневий сир «бруност» з суміші козячого, коров'ячого молока і сироватки, смак у нього - як у несолодкої вареного згущеного молока. Є ще особливі сорти сиру Gamalost Pultost, їх треба пробувати, перш ніж купити, не беріть їх за яскраві упаковки з печатками, медалями - вони дуже своєрідні. Продаються всі сири в супермаркетах. Тут же можна купити ніж для нарізання сиру - лопатку з поздовжньою прорізом, норвезьке винахід, або ковані ножі з норвезької стали з ручкою з оленячого рогу.
  • Також в супермаркетах купите м'ясних делікатесів, незвичних для нас - з оленини, лося і обов'язково візьміть лосось - він навіть у звичній вакуумній упаковці відрізняється від того, що продають будинки.

Роблячи покупки, зберігайте чеки на суму понад 300 крон, і оформляйте такс-фрі в аеропорту.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 19.06.2014


Фотографії норвезьких товарів, магазинів і ринків

Популярні статті


Відео


Путівник по Норвегії Інша відео про Норвегію

Новости