Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що таке корида в Іспанії

На цікавить наших читачів питання «Що таке корида в Іспанії» відповідає редакція сайту «В Отпуск.ру» Питання:

Доброго дня. Чули про кориду в Іспанії, розкажіть, будь ласка, що це таке?

25.10.2016 Tyhon


На цікавить наших читачів питання «Що таке корида в Іспанії» відповідає редакція сайту «В Отпуск

Корида - одне з найбільш видовищних традиційних розваг не тільки в середовищі любителів гострих відчуттів з Іспанії , Але і в багатьох країнах Південної Америки. Corrida походить від дієслова «бігти» (correr). Однак про кориду в Іспанії самі іспанці говорять "toros" (бики).

Для видовища вирощуються бики породи, яка близька до туру. Це звичайно не м'ясні породи худоби. Найагресивніший і сильний бик відбирається ще з теляти. По поведінці бика в загоні визначається майбутній учасник кориди. Тварині має бути 4-6 років, його вага становить не менше 400 кг.

Спочатку кориду проводили на прямокутних міських майданчиках (Мадрид - Пласа Майор). Але пізніше з XVIII століття почали зводити спеціальні круглі арени, щоб загнаний бик не зміг сховатися в кутку. Перша така площадка була споруджена в Ронде. Після цього у великих містах скрізь будували круглі арени.

Корида розділена на терції. Спочатку йде «терція пік». Бика випускають із загороди, і він біжить на тореро. Далі настає «терція бандерілій». Визначається злість бика, але його сили не віднімаються. У справу вступають тореадори і доводять справу до фінальної розв'язки.
Терція номер 3. Смерть - тварина готують до вбивства мулетою і шпагою.

Чули про кориду в Іспанії, розкажіть, будь ласка, що це таке?

Новости