Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Що можна побачити на Кіпрі, якщо ви подорожуєте на авто. |

Мандрівник зі стажем і мій сьогоднішній гість Аркадій Тівін підготував фото-звіт, історичну довідку і корисні поради для подорожуючих по Кіпру на автомобілі.

Слідуючи приказці «якщо хочеш щось зробити добре, то зроби це сам», Аркадій створив класний сайт www.14daytrip.ru , Повний практичних порад для самостійних мандрівників і оповідань про поїздки. 14 днів на відпочинок - погодьтеся, "говорить" назва для сайту про те, як швидко і недорого організувати свою відпустку.

Читайте про особистий досвід подорожі Аркадія з сім'єю на Кіпр і загляньте на його сайт за натхненням для нових поїздок!

Читайте про особистий досвід подорожі Аркадія з сім'єю на Кіпр і загляньте на його сайт за натхненням для нових поїздок

Отже, слово Аркадію:

"В цілому, подивитися на Кіпрі багато є що, особливо якщо вірити місцевим легендам, де майже« кожного куща, каменю »придумана легенда. З одного боку, замануха, а з іншого, можна похвалити кіпріотів за те, що вони так люблять свою землю, бережуть свої пам'ятки, ну і звичайно за підприємницьку вправність і вміння залучити туристів за допомогою даних легенд. А вірити в ці легенди чи ні вирішувати Вам, як, втім, і в усі інше недоведене і незрозуміле.

І так, по-перше почнемо з того, що зараз отримати візу на Кіпр для росіян простіше простого, і тут ви можете, прочитавши «керівництво» дізнатися, як це легко і швидко зробити.

По-друге ми стверджуємо, що побачити Кіпр і зрозуміти, що це за «країна», без авто, у Вас навряд чи вийде і причина цього одна - на Кіпрі немає, точніше практично немає громадського транспорту, а той що є ходить на стільки рідко і не зручно, що просто мука їм користуватися. Основний спосіб пересування у місцевого населення - це особистий транспорт і ми наполягаємо, щоб ви взяли приклад місцевих «аборигенів» і пересувалися по Кіпру на машині. До того ж, оренда авто на Кіпрі не дуже дороге задоволення (середнє по Європі) і чим на довше ви берете, тим менше буде цінник. І так, ви можете, звичайно, вибрати будь-яку компанію, яка пропонує оренду авто на Кіпрі, але ми пропонуємо вам скористатися PETSAS http://www.petsas.com.cy . Користувалися їх послугами кілька разів і завжди були задоволені. Основний їх плюс це те, що у них великий парк машин в різних частинах Кіпру, і якщо ви зламалися, то варіант що вам швидко доставлять натомість інше авто набагато вище, ніж в інших компаніях. Це не реклама, просто відгуки місцевих, інших людей і наш особистий досвід.

По-третє, ми стверджуємо, що Вам не потрібний дорогий готель, а краще для відпочинку - зняти квартиру на Кіпрі, невеликий котедж або таунхауз на узбережжі. Ціни стартують від 150-200 євро на тиждень за квартиру. Нам пощастило і ми жили в квартирі друзів в Лімассолі - це прямо посередині узбережжя, від якого є по відстані доїхати до будь-якої частини острова. Можливо Вам слід оселитися там же, а може тиждень пожити в районі Айя-напи (східна частина Кіпру) і іншу тиждень ближче до Пафосу (захід).

І так, перше, що б ми порадили вам відвідати, особливо якщо ваш приліт потрапляє на ранковий час - це невелике містечко Ларнака, який знаходиться безпосередньо біля Аеропорту. Перед в'їздом до Ларнаки, зліва, зупиніться на соляному озері, кажуть в зимовий час туди прилітають фламінго (влітку воно висушене спекою), а проїхавши ще 500 м, поверніть направо на пляж. Він краще, ніж в самому місті.

Історична довідка: Згідно з легендою, Святий Лазар перетворив в соляне озеро виноградники людини, який відмовився дати йому гроно винограду. За старих часів тут добували сіль, добувають і зараз, але в незначних кількостях.

За старих часів тут добували сіль, добувають і зараз, але в незначних кількостях

У Ларнаці приємно просто пройти по набережній, подивитися марину з яхтами, посидіти в кафе, попити фраппе (холодний вид кави), з'їсти смажену кукурудзу (шалено смачно) або з'їсти наприклад мезе. Для тих, хто не знає, мезе - це набір закусок, близько 15-20 різного типу, буває м'ясне і рибне. Загалом, якщо хочете наїстися від пуза і смачно, то сміливо замовляйте, краще звичайно в хороших ресторанах, а не в кафе.

Їздити на автомобілі, незважаючи на лівосторонній рух, по Кіпру легко, завдяки відмінним дорогах і зрозумілим розмітка. На автобанах обмеження 100 км, але поліція не буде вас зупиняти до 120 км, але якщо буде 121 км. - всe ... «впаяють» по повній. До орендованим авто (вони з червоними номерними знаками), якщо не там, наприклад, припаркувалися - теж поблажки з боку поліції, але самі знаєте краще не провокувати.

І так йдемо, а точніше їдемо далі. Ось ще, що подивитися на Кіпрі вдалося нам і вам радимо:

1) Курион, пляж і місто (близько 70-ти км від Лімассола). Просто якесь містичне місце, відчуваєш себе там так, що дійсно потрапив в стародавню Грецію. Пляж шикарний, прибій з хвилями схожий на океанський. Сам древнє місто є одним з найдавніших, відомих античних міст Кіпру. Початок будівництва датується XII століттям до нашої ери, будівельники мікенці - одні з тих, хто брав участь у легендарній Троянській війні. Місто за всю історію належав різним народам: грекам, римлянам, візантійцям, а в IV столітті він був повністю зруйнований сильним землетрусом. Незважаючи на це багато збереглося, включаючи амфітеатр, з верхніх трибун якого відкривається чудовий вид на узбережжі і околиці. Амфітеатр діючий, в ньому донині проводяться спектаклі;

2) Governor's beach. Пляж між Ларнакою і Лімассолом (ближче до Лімасолом), оточений білими красивими вапняковими скелями. Трохи вище, на березі, розташовано кілька ресторанів з прекрасним видом;

3) Святилище Храм Аполлона Хілатского в Лімассолі, покровителя лісів і, одночасно, міста Куріона, був збудований в красивому місці, і протягом століть багаторазово перебудовувався. Святилище відомо з VII ст. до н. е., а то, що можна бачити зараз, споруджувалося в I в. н. е. Простим смертним було заборонено наближатися до вівтаря, а тих, хто насмілювався порушити заборону, скидали зі скель в море. Знаходиться на виїзді з Лімассола (по узбережжю) в сторону Ларнаки;

Знаходиться на виїзді з Лімассола (по узбережжю) в сторону Ларнаки;

4) Скала Афродіти, або як його ще називають, місце народження Афродіти. За легендами, саме там прекрасна грецька богиня, народившись з морської піни, вийшла на землю. Це місце радимо відвідати по шляху в Пафос (якщо ви їдете з боку Ларнаки), тільки не забудьте з'їхати заздалегідь з автобану і їхати вздовж узбережжя;

5) Пафос. У Пафосі знаходиться портова фортеця, яка використовувалася ще за часів Олександра Македонського. У IV столітті Лузиньяни побудували тут дві сторожові вежі, які захищали гавань, але в XVI столітті прийшли на острів венеціанці їх зруйнували. У 1592 році на місці однієї з веж турки звели фортецю, яка існує донині. Нижні приміщення фортеці були призначені для утримання в'язнів, рівнем вище розміщувалися каноніри, які піднімалися сходами на верхній майданчик фортеці, для ведення спостережень або обстрілів;

Нижні приміщення фортеці були призначені для утримання в'язнів, рівнем вище розміщувалися каноніри, які піднімалися сходами на верхній майданчик фортеці, для ведення спостережень або обстрілів;

6) Ванни або купальня Афородіти. Давня легенда говорить, що саме там любила приймати водні процедури богиня любові, молодості і краси. Знаходиться купальня приблизно в 50 кілометрах на північ від міста Пафос. Потрібно переїхати через перевал. Спочатку виникає враження, що забираєте в нетрі, так як досить вузька дорога йде в гори, нехай це вас не бентежить - ви на правильному шляху. Якщо чесно, то сама купальня не вразила, але сама дорога і місцевість дуже мальовнича;

7) Мис Греко - одна з найвідоміших визначних пам'яток, знаходиться в національному парку за Айя-напій (східна частина острова). В'їзд туди, незважаючи на те, що нац.парк безкоштовний, шалено красиве місце, радимо туди з'їздити погуляти, пофотографуватися і купуватися. Трохи далі мису Грека є непоганий піщаний пляж (назва правда не запам'ятали);

У Нікосії радимо з'їздити на шопінг або просто погуляти по старому місту, по вулиці Макаріос. В кінці вулиці проходить кордон з Туреччиною, варто блок пост і пам'ятник жертвам війни між турецькою і грецькою частинами Кіпру.

Що ще хотілося б додати. Якщо не сильно стежте за фігурою, то загляньте в пекарню, одна з класних Sigma Bakery. Ми зазвичай заїжджали, замість сніданку набирали смачненького (круасанів зі шпинатом, солодощі) і їхали на пляж. Продукти в магазинах, особливо овочі, зелень (рукола) просто шикарні. Ніколи не думали, що з простих овочів можна приготувати такий смачний салат.

По регіонах: Якщо хочеться більше тусовки, барів і дискотек, то селитеся по ближче до Айа-напе. До того ж в Айа-напе відмінні «бухтові», піщані пляжі. В цілому радимо вам поїздити по різних пляжам, їх дійсно дуже багато і в кожному є своя принадність. На готельні пляжі вхід безкоштовний, єдине за що з вас візьмуть оплату, так це за використання шезлонгів і парасольок.

Впевнені, вам сподобається на Кіпрі, і пляжі Кіпру і місцеві жителі, їжа і в цілому атмосфера релаксу та краси. Сподіваємося, що даний пост буде сприйнятий вами як якийсь міні-путівник по Кіпру, а найголовніше буде корисним.

Кіпр - це те місце, куди можна і хочеться повертатися знову і знову !!! "

Аркадій Тівін

https://www.facebook.com/arkadiytivin

Новости