Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Рівень життя і ціни на продукти і нерухомість на Канарських островах в 2019 році

  1. інша Іспанія
  2. Ціни в Канарських супермаркетах
  3. Ціни в гіпермаркетах Тенеріфе
  4. Вартість проїзду
  5. Жити і працювати на Канарах
  6. Види дозволів на роботу
  7. Які професії затребувані
  8. Організація свого бізнесу
  9. Освіта та навчання на території архіпелагу
  10. Перший етап навчання
  11. Другий і третій етапи навчання
  12. Навчання в приватних школах
  13. Оформлення навчальної візи на 180 днів
  14. Оформлення навчальної візи на 90 днів
  15. Купівля нерухомості на Канарах

Канарський архіпелаг є особливою економічною зоною Іспанії. Це казкове місце, облюбоване для відпочинку багатьма заможними росіянами, нерідко приймає і іммігрантів. Нерухомість на Канарських островах дає власнику можливість отримати багаторазову візу-Шенген.

Нерухомість на Канарських островах дає власнику можливість отримати багаторазову візу-Шенген

інша Іспанія

Кожен, хто вперше опинився на Канарах, дивується, що архіпелаг юридично належить Іспанії. Життя в цьому воістину райському куточку, сильно відрізняється від іспанської. Навіть час тут тече інакше: залишаючи материкову Іспанію, необхідно не забути перевести стрілки на 60 хв. назад.

Подобається більшості росіян і дивовижний канарський діалект, який представляє собою суміш іспанської та португальської мов. Ще з глибокого середньовіччя на Канарах мирно проживають вихідці з самих різних країн світу.

Завдяки вітчизняним ЗМІ, в свідомості у росіян чітко закріпився поширений штамп: життя і відпочинок на Канарах відрізняється такий дорожнечею, що не варто і мріяти побувати там. Насправді, викласти «круглу» суму доведеться тільки за авіаквитки.

Ціни в Канарських супермаркетах

Продукти на Канарах відрізняються завидною якістю. Вибір продуктів в Канарських супер- і гіпермаркетах досить великий, а ціни порівнянні з цінами в московських великих продуктових магазинах.

В середньому ціни виглядають так:

  1. Хліб - 60 центів.
  2. Молоко - 1 - 1,5 ев.
  3. Вино - 5 - 8 їв.
  4. Ковбаса (1 палиця) - 2 їв.
  5. Картопля - 1 - 1,2 ев. / Кіло.
  6. Помідори - 1 - 1,8 ев. / Кіло.
  7. Вино (0,75) - 5 - 8 їв.

Ціни на продукти

Ціни в гіпермаркетах Тенеріфе

Продукти в гіпермаркетах на Тенеріфе можна придбати за такими цінами:

  1. Хліб - 0,4 - 1,5 ев.
  2. Риба - 6 їв / кіло.
  3. Сир - 8 ев / кіло, 2,3 ев / 400 гр.
  4. Масло (200 г) - 0,9 ев.
  5. М'ясо - 4 - 6 їв / кіло.
  6. Яйця (12 шт.) - 2,2 ев.
  7. Молоко - 0,8 ев.
  8. Помідори - 1,1 - 1,3 ев / кіло.
  9. Огірки - 1 їв / кіло.
  10. Яблука - 1,2 ев / кіло.
  11. Вода (питна. 8 л.) - 1,1 ев.

Вартість проїзду

Переміщатися по території обраного острова найкраще на машині. Дороги на Канарах відрізняється відмінною якістю. Кожна людина, який приїхав на Канари, може вільно орендувати авто. При цьому важливо відповідати певним критеріям. Основна вимога - водійський стаж не менше 24 місяців і вік від 25 років. Закордонний паспорт орендарі автомобілів вимагають не завжди.

Закордонний паспорт орендарі автомобілів вимагають не завжди

Прокат авто на Канарських островах

Ціни на оренду авто виглядають так:

  1. 4-місний Сітроен - 87,9 ев / тиждень.
  2. 5-місний Форд Фокус - 117 ев / тиждень.
  3. 4-місний Рено Меган Кабрио - 157 ев / тиждень.
  4. 7-місцевий Опель Зафіра - 180ев / тиждень.

Пересуватися по Тенеріфе дещо простіше, ніж по інших містах регіону. Культура руху на дорогах тут багато в чому схожа з європейською.

Якщо ціни за оренду авто здаються росіянам невідповідними, то їм рекомендовано скористатися послугами острівної автобусної службою. Ціни автобусних квитків досить низькі. Примітно, що водії не приймають купюри крупніше 10 євро. Тому для поїздки на автобусі бажано заздалегідь запастися дрібницею.

Карта Bono для проїзду на автобусі

Бувалі туристи рекомендують придбати спеціальну картку Bono і з її допомогою оплачувати проїзд.

Ціна картки варіюється від 15 до 25 євро. З її допомогою можна заощадити від 30 до 50 відсотків тарифу.

Жити і працювати на Канарах

Влаштуватися на роботу на Канарських островах може навіть той, хто не є іспанським резидентом. Для цього йому буде потрібно заздалегідь оформити дозвіл на працевлаштування.

Види дозволів на роботу

Всього існує 3 види дозволів на працевлаштування:

  • робота в фірмі за наймом;
  • тимчасова робота;
  • робота за свій рахунок.

У більшості випадків іноземцям видається дозвіл типу «В». Маючи на руках такий дозвіл, людина може працювати строго по конкретної спеціальності і тільки на певній території. Займатися чимось іншим і в іншому місці особа, яка не є резидентом, права не має.

Дозвіл видається на 12 місяців. При необхідності його можна продовжити ще на 24 місяці. Якщо після закінчення цього терміну іноземець вирішить продовжити свою діяльність на Канарах, то йому дозволяється працювати на території всієї країни. У цьому випадку на руки іноземцю видається дозвіл типу «С».

Отримати дозвіл «С» непросто. Для цього іноземець повинен відшукати роботодавця, який зобов'язується своєчасно подати клопотання в іспанську службу зайнятості. Отримати сертифікат, що дозволяє найняти іноземця, роботодавець може тільки в тому випадку, якщо на вакансію в його фірмі не претендує житель країни.

Є ще один варіант, актуальний для тих, хто планує працювати тільки на себе. Для цього «сам собі роботодавець» зобов'язується оформити дозвіл типу Д. Термін дії такого дозволу - 12 міс. Продовжити дозвіл можна ще на 24 місяці.

Які професії затребувані

Основою економіки Канарського архіпелагу є туризм. Тому той, хто не має можливості відкрити свою справу, але бажає працювати на одному з островів, повинен звернути увагу на вакансії в сфері обслуговування і розваги.

У 2019 канарські роботодавці потребують:

  • кваліфікованих співробітників ресепшена;
  • покоївок;
  • барменів і офіціантів;
  • аніматора;
  • екскурсоводів;
  • продавців;
  • тренерів з серфінгу;
  • фотографів.

Робота покоївки

Непогана зарплата у кваліфікованих будівельників, оскільки будівництво на Канарах ведеться дуже активно.

Організація свого бізнесу

Будь-яка людина, кого приваблює життя в цьому казковому куточку, може організувати тут власний бізнес. В отриманні ВНЖ або громадянства необхідності немає, оскільки у підприємців є можливість відкрити фірму, перебуваючи на Канарах по туристичній візі. Єдиним обов'язковим документом є місцевий ІПН. Його можна отримати за фактом придбання об'єкта нерухомості.

Для ведення своєї справи іноземець зобов'язується заснувати ТОВ (SL) і конкретно вказати засновницькі частки. Вартість відкриття ТОВ варіюється від 1,0 до 3,0 тис. Євро. Також потрібно найняти адміністратора і бухгалтера, який має право працювати на території Євросоюзу. Розмір податку на прибуток - 25 відсотків, а ПДВ становить 7 відсотків.

Розмір податку на прибуток - 25 відсотків, а ПДВ становить 7 відсотків

Освіта та навчання на території архіпелагу

Згідно з існуючим іспанським законодавством, право на отримання безкоштовної освіти є навіть у дітей іноземців. Навчання в школі починається з 3 років.

На Канарах функціонують державні та приватні школи. У державних школах на Канарах навчатися безкоштовно можна до шістнадцяти років.

Перший етап навчання

Перший етап передбачає початкове дошкільна і початкова шкільна освіта. Закінчується цей етап тоді, коли дитина досягає 12-річного віку. Кожні 24 місяці в класі змінюється наставник. Якщо дитина погано встигає з того чи іншого предмету, його можуть залишити на другий рік.

Заняття в острівних школах ведуться з ранку до обіду. За додаткову плату дитина може залишитися в школі на обід. Починається шкільний рік, що складається з 3 семестрів, з 7.09, а закінчується 22.06. Перший і останній місяць навчання передбачає проведення скорочених уроків.

Другий і третій етапи навчання

Наступним етапом є отримання базової освіти. Після закінчення 4 курсів школярі отримують на руки диплом, який свідчить про закінчення середньої школи. На основі цього документа молоді люди мають можливість перейти на 3 етап навчання.

Цей етап складається з 2 курсів. Тривалість навчання - 24 місяці. На 2 етапі хлопці мають можливість вибрати спеціальність і отримати проф. кваліфікацію. Після успішного складання іспитів випускники отримують бакалаврську ступінь. Чим успішніше випускник складе іспити, тим вище його шанс стати студентом в обраному університеті.

Університет Ла-Лагуна на Канарських островах

Четвертим етапом навчання на Канарах є отримання університетської освіти. Навчання в Канарських вузах є платним для всіх. На Канарах функціонує найстаріший університет архіпелагу, Ла- Лагуна.

Випускники цього вузу отримують диплом загальноєвропейського зразка.

Навчання в приватних школах

На Канарах функціонують і недержавні освітні установи для дітей і підлітків. Вступити туди вчитися може кожна дитина, в тому числі й іноземець. До кращих приватних шкіл на Канарах слід віднести:

  1. Wingate School (методика навчання аналогічна методиці викладання в англійських школах).
  2. Colegio Costa Adeje (школа славиться високим професіоналізмом навчального персоналу).
  3. Colegio Luther King (у дітей є можливість отримати середньо-спеціальну освіту).
  4. Colegio Echeyde.

Colegio Echeyde

Батьки, які бажають влаштувати своє чадо в одну з цих шкіл, зобов'язуються своєчасно зібрати пакет необхідних довідок. Основними документами є навчальна віза і заява, складена англійською або іспанською мовою. До заяви додається мед.страховка і прописка на Тенеріфе. Ціни на навчання в цьому році досягають 1,0 - 1,2 тис. Євро.

Оформлення навчальної візи на 180 днів

Учнівська віза на Канари оформляється терміном на 180 днів. Після закінчення цього терміну можна попросити про продовження. Кожен, хто бажає отримати навчальну візу на Канари, зобов'язується підготувати наступні довідки:

  • коректно заповнену анкету;
  • два якісних фотознімку;
  • закордонний паспорт;
  • підтвердження фінансової спроможності (розмір стипендії або спонсорську лист);
  • підтвердження факту наявності житла на території Тенеріфе;
  • нотаріальний дозвіл від батьків (видається для неповнолітніх та засвідчується Гаазьким апостилем);
  • медстраховку;
  • підтвердження зарахування на навчання;
  • зміст програми навчання.

Зразок спонсорського листа можна скачати тут , Англійський варіант тут .

Оформлення навчальної візи на 90 днів

Якщо людина бажає пройти мовні курси на Канарах, то йому необхідно оформити навчальну візу терміном на 3 місяці.

У пакет необхідних документів потрібно включити:

  • коректно заповнену заяву-анкету (бланк можна скачати тут );

Зразок заповнення анкети на візу

  • два якісних фотознімку;
  • непрострочений закордонний паспорт;
  • внутрішній паспорт (оригінал + якісні ксерокопії всіх актуальних сторінок);
  • медстраховку;
  • бронь готельного номера;
  • бронь авіаквитка;
  • свідоцтво фінансової спроможності.

Генконсульство завжди може запросити додаткові документи. Середній термін оформлення візового документа для навчання на Канарах - 7 днів. Але в деяких випадках термін очікування досягає і 14 днів.

Купівля нерухомості на Канарах

Нерухомість на Канарських островах дає власнику-іноземцю чимала кількість плюсів. Головним плюсом є отримання багаторазової візи-Шенген. Крім того, людина, що має будинок, апартаменти або віллу в цьому райському куточку, має можливість вигідно вкласти свій капітал. Ринок нерухомості активно розвивається, ціни ростуть, і з плином часу квартиру або будинок можна продати в кілька разів дорожче.

Придбати нерухомість на Канарських островах можна як готівкою, так і під іпотеку. Отримати кредит можна в будь-якому держбанку Іспанії. Вартість нерухомості на Канарах трохи вище, ніж в Мадриді або Андалуссіі, але нижче, ніж в Парижі.

Купувати краще не будинок, а невелику квартиру. Згідно з іспанськими законами, саме квартири підлягають цілорічної державну охорону. Також на Канарах можна легко придбати ділянку для будівництва будинку або підстави свого бізнесу. Вартість ділянки сьогодні щодо демократична.

Іспанське законодавство суворо контролює ріелтерськую діяльність. Тому придбати цікаве житло можна самостійно, без докучливих посередників.

Новости