Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Прихований пляж Мексика - пляж острова Марієта в Пуерто Вальярта, як туди потрапити

  1. Незвичайний пляж в Мексиці
  2. Замовлення недорого трансферу - таксі на Пуерто Вальярта
  3. особливості відпочинку
  4. Оренда автомобіля на Пуерто Вальярта
  5. Найдешевші квитки з Москви в Пуерто-Вальярта і назад

Прихований пляж в Мексиці розташовується в 35 км від курортного містечка Пуерто-Вальярта, на архіпелазі островів Маріетас.

Прихований пляж в Мексиці розташовується в 35 км від курортного містечка Пуерто-Вальярта, на архіпелазі островів Маріетас

Незвичайний пляж в Мексиці

Незвичайним пляж робить його місце розташування, прихованість від очей людини. Повністю його видно тільки з повітря, з інших сторін пляж закритий лісовим масивом і скелями. Завдяки отвору в воронці, що має овальну форму, на пляж проникає сонце. Решта території знаходиться в тіні.

Така нетипова розташування вельми важливо, враховуючи температурні умови Мексики, що знаходиться поблизу від екватора. Середня температура влітку досягає 35-40 градусів. Маючи зовнішню захищеність від вітру і частково від сонця, води і повітря пляжу не так сильно нагріваються. Острови Маріетас називають також біологічним резервом планети, тому що вони володіють багатою флорою і фауною. Така нетипова розташування вельми важливо, враховуючи температурні умови Мексики, що знаходиться поблизу від екватора

В кінці 1960-х років Жак Ів Кусто, відомий дослідник, підняв проблему необхідності захисту цих територій на державному рівні.

Завдяки його міжнародним протестам було привернуто увагу уряду. Тільки в 2005 році островам, і пляжу зокрема, було надано статус Національного парку.

У 2008 році острова привернули увагу ЮНЕСКО і були включені в список особливо охоронюваних біосферних об'єктів світу. Відтепер заборонялося будь-яке втручання людини в екосистему островів: полювання, рибальство і інше антропогенний вплив.

Пляж в Мексиці отримав офіційну назву Playa de Amor - пляж любові, з огляду на створюваній ним романтичної атмосфери.

Однак в середовищі туристів він більше відомий як прихований пляж. Свою найбільшу популярність отримав в останні десятиліття завдяки красивим фотографій, що виставляються туристами в соціальних мережах.

Замовлення недорого трансферу - таксі на Пуерто Вальярта

Історія виникнення

Самі острови були утворені багато тисячоліть тому під впливом вулканічної активності. Своєму сучасного вигляду вони зобов'язані людської діяльності. На початку 20 століття урядом Мексики проводилися на даній безлюдній території військові випробування.

В результаті попадання декількох бомб на один з островів Маріетас була утворена воронка. Під впливом природних умов, вітрів і дощів, стінки западини придбали свої сучасні обриси. Саме піщану поверхню з водою на дні цього котловану і стали називати прихованим пляжем.

особливості відпочинку

Острови Маріетас представляють собою унікальні печери, підводні тунелі і велике біологічне різноманіття морського світу Острови Маріетас представляють собою унікальні печери, підводні тунелі і велике біологічне різноманіття морського світу.

На сьогоднішній день територію архіпелагу населяють більше 90 видів водних і підводних птахів.

Тут розташовується найбільша в країні колонія і нерестовище морської ластівки. Острови також є батьківщиною найбільшої популяції пінгвінів Sula leucogaster, які на сьогодні налічуються в кількості 35 000.

Любителів дайвінгу порадує велика кількість рифових риб і коралів. Тільки в водах пляжу мешкає близько 103 видів з 159 зареєстрованих в бухті Бандерос.

На території пляжу можливі такі туристичні види відпочинку, як:

  • Дайвінг. Зовнішня захищеність пляжу робить його води чистими і спокійними, даючи можливість дайверам детально розглянути населяє його світ. Під час зимівлі горбаті кити використовують острова в якості захисту від хижаків і океанських течій.
    Якщо ви вирішили відвідати пляж в зимові місяці, цілком можливо, що вам випаде можливість побачити цих дивовижних тварин. Ви також можете поспостерігати за мешкають у водах затоки морських черепах, дельфінів і мантів - гігантських скатів.
  • Каякінг - вид водного туризму. Отримавши човен з веслами, ви маєте можливість самостійно поплавати в водах затоки.
  • Снорклинг - плавання під водою з маскою, трубкою і ластами. Спорядження для снорклінка входить у вартість екскурсії та видається після прибуття на острів.

Слід сказати, що на території вод островів здійснюється тільки екотуризм, зважаючи на особливо охороняється статусу об'єкта. Організатори експедицій чітко стежать за станом чистоти пляжу, після відвідин його туристами. Доступ відвідувачів на пляж обмежений.

Для того щоб здійснювати туристичну діяльність, компаніям необхідно отримати дозвіл, що видається Секретаріатом з питань навколишнього середовища та природних ресурсів. Такий документ має лише обмежений список компаній, які працюють в зоні заповідника.

Оренда автомобіля на Пуерто Вальярта

Де знаходиться прихований пляж?

Прихований пляж знаходиться в годині шляху від Пуерто-Вальярта, в 22 морських милях, в бухті Бандерос, що розташовується на островах Маріетос.

Дістатися можна декількома варіантами:

  1. Організована екскурсія від туроператора. Найпопулярніший і поширений спосіб. Вартість квитка на дорослу людину складе від 80 до 90 доларів, в залежності від обраного туроператора, і 50 доларів для дітей. Стандартний тур є одноденним, тривалістю до семи годин. У вартість входить харчування, рушники та спорядження для снорклінга.
    Програма екскурсії включає в себе:
    • морську прогулянку вздовж архіпелагу;
    • снорклинг;
    • безпосередньо висадку на знаменитий пляж.

    Організатор заздалегідь обумовлює місце і час висадки і зворотного відправлення в місто. Для того щоб потрапити безпосередньо на пляж, необхідно буде проплисти на човні через вузький і низький тунель, розташований в кам'яній гряді острова.

    Потрапити на пляж можна тільки під час відливу, в ранкові години. Радимо вам відвідувати пляж в сонячну і ясну погоду, щоб мати можливість зробити хороші фотографії.

    Для тих, хто не переносить замкнутих приміщень, варто звернути на це увагу. Якщо ви володієте англійською або іспанською мовою, ознайомиться з прикладом такого туру можна безпосередньо на сайті самого туроператора. Наприклад, VallartaAdventures.com
  2. Орендувати човен або яхту у компанії або місцевого власника. В цьому випадку вам необхідно перевірити наявність вищезазначеного дозволу для відвідування пляжу.
    Якщо ви прилетіли в Мехіко, з метою відвідати саме цю пам'ятку, доїхати до Пуерто-Вальярта можна на комфортабельному автобусі категорії VIP, вартістю близько 6000 рублів. Категорія економ обійдеться дешевше.
    Відстань між містами близько 900 км. Пуерто-Вальярта надасть масу можливостей розміщення, враховуючи ваші побажання і фінансові можливості, від 2000 рублів за самий бюджетний номер.

Якщо ви досвідчений турист і втомилися від стандартних екскурсій, то прихований пляж в Мексиці саме те місце, яке вам необхідно відвідати. Він вразить і здивує своєю різноманітністю рослинного і підводного світу, незвичайними формами самого відвідуваного об'єкта і ні в якому разі не залишить байдужим.

Найдешевші квитки з Москви в Пуерто-Вальярта і назад

Пересадки Авіакомпанія Знайти квиток

10.09.2019

24.09.2019

1 пересадка

1 пересадка

Квитки від 58 311

10.09.2019

24.09.2019

2 пересадки

Квитки від 50 041

Готелі в Пуерто Вальярта

Новости