Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Празький зоопарк

  1. Зоопарк Праги. сайт
  2. Зоопарк в Празі. сувеніри
  3. Зоопарк в Празі. Як дістатися
  4. Прага Зоопарк. Ціна

Празький зоопарк заснований в 1881 році, і в різних світових рейтингах незмінно займає лідируючі позиції. Празький зоопарк заснований в 1881 році, і в різних світових рейтингах незмінно займає лідируючі позиції

Рожевий фламінго. Вид під найменшою загрозою

Його площа відносно невелика - 58 гектарів, проте, на ній розміщуються понад 680 видів тварин, для яких організовані умови, наближені до природних.

Артон і Ебергард - галапагосские черепахи. вразливий вид

Я не буду говорити про те, що це неймовірно мальовничий, прекрасно організований і чистий парк - ви обов'язково повинні відвідати його самі.

Беломордий олень. вразливий вид

Мені здається важливим написати про значення зоологічних садів в сучасному суспільстві і про основні завдання, які вони виконують.

Берберская мавпа. Вимираючий вид

В результаті діяльності людини близько 23 000 видів рослин і тварин знаходяться в зоні ризику.

  • Збереження зникаючих видів тварин. Йдеться про співпрацю з природоохоронними організаціями, про фінансування заходів, спрямованих на створення центрів порятунку тварин, на вивчення причин вимирання і розробці стратегії збереження цих видів на Землі. Частина від вартості квитків в зоопарк йде на фінансування екологічних проектів, в тому числі по реінтродукції тварин в дику природу.
  • Зміст і вивчення, розведення тварин, які не можуть жити на волі. Основною причиною вимирання тварин є знищення їх територій проживання. Деякі тварини зустрічаються тільки в неволі. Також є окремі особини, які ніколи не зможуть повернутися в дику природу в силу отриманих травм або придбаної залежності від людини.
  • Забезпечення генетичної різноманітності при розведенні тварин. Уникнення інбридингу (близькоспоріднених схрещувань).
  • Ведення інформаційно-пропагандистської роботи. Відкрите обговорення екологічних проблем, розвиток позитивного ставлення до тварин.

Наприклад: Празький зоопарк веде племінну книгу коней Пржевальського, яких з 1970 року не залишилося в дикій природі.

Наприклад: Празький зоопарк веде племінну книгу коней Пржевальського, яких з 1970 року не залишилося в дикій природі

Жираф. вразливий вид

Щорічна робота по розведенню коней, по поверненню їх в середовище проживання призвела до появи стада коней більш ніж з 100 особин в пустелі Гобі.

Щорічна робота по розведенню коней, по поверненню їх в середовище проживання призвела до появи стада коней більш ніж з 100 особин в пустелі Гобі

Празький зоопарк фінансує роботу по створенню додаткових точок харчування, водопою коней Пржевальського, по постійному контролю їх чисельності.

Горили. На межі зникнення

Відвідувачі зоопарку можуть заходити в деякі вольєри для птахів (через своєрідний тамбур-шлюз), відвідати печери, в яких вільно переміщаються кажани, подивитися на гірських копитних в наближених до природних умов на скелястому схилі гори.

Зоопарк Праги. сайт

Лев. вразливий вид

У Празькому зоопарку дуже цікаві сайт і сторінка на Фейсбук , Можна почерпнути інформацію про екологічні проекти, про складнощі при поверненні тварин у природне середовище, почитати блог директора зоопарку Мирослава Бобек, а також знайти фотографії і історії про звірів, наприклад, такі:

«Найбільше вони (Білі ведмеді) люблять морську рибу - скумбрію та оселедець; із задоволенням їдять лосося і яловичину. У їх раціон входить і риб'ячий жир, що містить важливі для ведмедів вітаміни. У літню спеку ведмедів чекає приємне різноманітність: доглядачі готують для них спеціальне ведмеже морозиво з риби, моркви і яблук, заморожених в воді. З 2015 року в вольєрі встановлено пристрій для вироблення льоду, тому тепер ведмеді можуть насолоджуватися холодним снігом навіть посеред спекотного літа ».

Зоопарк в Празі. сувеніри

добриво

Ну і врешті-решт, придбати (для себе або на сувеніри) за 70 чеських крон (195 рублів) коробочку екскрементів слона. Я вважаю, недорого - за півтора-то кілограми.

Зоопарк в Празі. Як дістатися

Лісовий ібіс. У світі залишилося близько 250 особин

Від станції метро «Nádraží Holešovice» (червона гілка празької підземки) на автобусі №112 до зупинки «Zoologická zahrada» їхати буквально 10 хвилин.

Прага Зоопарк. Ціна

Червоний фламінго. Вид під найменшою загрозою

Актуальні ціни на вхідні квитки в празький зоопарк можна подивитися за цим засланні .

Текст і фото: Анастасія Кітайкіна

Новости