Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Південна Америка: географія. Географічні характеристики і особливості Південної Америки

  1. Географічні об'єкти Південної Америки
  2. Водоспади Південної Америки
  3. Інші зображення Південної Америки

Географія Південної Америки
Натисніть для збільшення

Південна Америка межує з Карибським морем на півночі, і з Атлантичним океаном на сході, північному сході, і південному сході. На заході континент оточує Тихий океан. На північному заході, Панамський перешийок з'єднує Південну Америку з Північною Америкою. На території Південної Америки можна зустріти досить різноманітні ландшафти і рельєфи - від пустель до дощових лісів, і від рівнин до пагорбів.

Географічні об'єкти Південної Америки

Амазонська низовина

Амазонська низовина (Амазонія) покривається найбільшим тропічним лісом в світі, і через її серце проходить річка Амазонка, а також понад 1 000 її приток, сім з яких в довжину мають більше 1 600 кілометрів. В середньому, дощ іде тут 200 днів в році, і загальна кількість опадів становить понад 250 сантиметрів щорічно.

Низовина дренирует близько 7 000 000 кв.км., і покриває приблизно одну третину всієї Південної Америки. Що бере початок високо в Андах, ця система річки зрошує майже половину континенту, а що стосується обсягу води, що вливається в результаті в океан, то тут їй немає рівних.

Андийские Кордильєри (Анди)

Джерело: CIA World Factbook

Ця зубчаста гірська система, в довжину складова приблизно 7 240 км., Тягнеться від південного краю Південної Америки аж до Панами .

Ці гори є джерелом більшості річок континенту, і багато їх ланцюга включають десятки вершин з висотою більше 6 000 м., Найвищою вершиною є Аконкагуа в Аргентині (6 960 м.). Крім того, в цих горах знаходяться деякі найбільші вулкани планети, при цьому на далекому півдні, уздовж узбережжя Чилі , Великі льодовики і крижані брили є звичайним явищем.

Бразильське нагір'я

Ця чудова місцевість південно-східній Бразилії має в довжину майже 1 300 кілометрів, і містить в собі різноманітні гірські пасма, зокрема, Серра-де-Мантикейра, Серра-ду-Паранапіатаба, Серра-Герран, і Серра-ду-Мар. Орієнтовна найвища точка становить 2 245 м.

Бразильський щит

Цей щит - геологічне утворення, що знаходиться на південь від Амазонки. Сотні річок і потоків протікають через цей регіон на шляху до Амазонці. Ці річки містять велику кількість мігруючих видів риб.

Гвіанське нагір'я

Це нагір'я, що має в довжину понад 1 600 км., Тягнеться від південної Венесуели до північного кордону Бразилії . Це велике плато, зазначене глибокими ущелинами, тропічними лісами, численними річками і водоспадами. Воно знамените найвищим водоспадом в світі (водоспад Анхель), висотою в 979 м. Найвища точка нагір'я - гора Рорайма на кордоні з Бразилією , Гайаною, і Весесуелой, з висотою в 2 810 м.

Льянос

Ця велика і дуже родюча рівнина, розташована в східній і центральній областях Колумбії, а також центральної і південної областях Венесуели, дренируется рікою Оріноко і багатьма її притоками. Її приблизний розмір - 582 000 кв.км.

мис Горн

Найпівденніша точка Південної Америки, яка залишається морської легендою донині, тому що плавання повз цієї віддаленої точки і через її жорстокі води є одним з найнебезпечніших морських маршрутів на планеті.

вогняна Земля

Розташований на південному краю Південної Америки, архіпелаг Вогняна Земля складається з одного великого острова (розміром 48 100 кв.км.), і ряду невеликих островів. Імовірно, архіпелаг був названий португальським мандрівником Фернаном Магелланом, першим дослідником, який обігнув земну кулю. Обраний їм шлях через Магелланова протока виявився найшвидшим і безпечним способом перебратися з Атлантичного океану в Тихий океан для морехідних комерційних і дослідницьких суден.

пампаси

Відома великою кількістю ранчо для худоби, ця велика рівнина в південній частині континенту (в центральній Аргентині) простягається на майже 1 600 км., І покриває відстань в 761 460 кв.км.

Пантанал

Пантанал - найбільше болото в світі. Воно розташована, головним чином, в південно-західній Бразилії , І займає відстань приблизно від 140 000 кв.км. до 195 000 кв.км. На його території росте дивовижне кількість водяних рослин, і проживає велика кількість різноманітних видів тварин.

Патагонія

Розташована між Андами і Атлантичним океаном, і має в довжину приблизно 1 600 км., Патагонія простягається на південь від річки Ріу-Негру до Вогняної Землі і Магелланової протоки. Головним чином, це скеляста, млява земля, відома своєю красою і дивовижними гірськими ландшафтами.

пустеля Атакама

Малонаселена і розташована високо в Андах Чилі , Ця не дуже велика пустеля (або плато) являє собою холодне місце, і є однією з небагатьох пустель Землі, де зовсім не буває дощів. Її ширина приблизно становить 160 км., А довжина - 1 000 км. Рельєф пустелі зовсім млявими, і покритий невеликими озерами з бури, залишками лавових потоків, і сольовими відкладеннями.

Водоспади Південної Америки


Джерело: CIA World Factbook

Інші зображення Південної Америки

Джерело: CIA World Factbook

Новости