Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Піраміди в Мексиці

  1. Топ фактів про пірамідах
  2. Найпопулярніші піраміди
  3. Особливості кращих екскурсійних програм
  4. Мехіко-сіті і піраміди Теотіуакана.
  5. «Сміливий тур» в Мексиці.
  6. Об'єднана програма Чичен-Іца.
  7. Корисна інформація для туристів

Унікальні піраміди в Мексиці є справжнім архітектурним дивом. Вони великі, величні і дуже красиві. Мільйони мандрівників з різних куточків світу приїжджають в Америку тільки для одного - побачити легендарні будівлі, які були зведені сотні і навіть тисячі років тому. Мексика манить і наших співвітчизників, будь-який бажаючий може замовити цікавить екскурсійний тур прямо зараз.
Унікальні піраміди в Мексиці є справжнім архітектурним дивом

Паленке - стародавнє місто майя, його огляд входить в 5-денний маршрут.

Топ фактів про пірамідах

З мексиканськими пірамідами пов'язано дуже багато легенд. Найчастіше, архітектурні споруди не виконували функції гробниць та усипальницю місцевих правителів, а служили місцем, де проводилися найважливіші релігійні обряди. Тут на вівтарі часто здійснювалися великі жертвопринесення, потерпілими в яких ставали не тільки тварини, а й люди.

Першими зводити подібні конструкції почали племена омельків - представники першої великої цивілізації на території стародавньої Мексики. Гігантські голови і жадеітового маски сконструювали саме вони. Уже пізніше, тільки через пару століть, почалася епоха світанку цивілізації майя. Деякі яскраві шедеври древньої архітектури збереглися і до нашого часу. Популярними серед туристів є величні покинуті міста. Архітектурний стиль пірамід майя практично не має аналогів.

Тулум - портове місто майя.

Відомі діячі науки намагалися розгадати таємниці древніх жителів сучасної Центральної Америки. Зробити це повністю так і не вдалося. Мандрівники з захопленням слухають різні дивовижні легенди.
Де знаходяться піраміди майя в Мексиці? По всій території країни розташовано кілька сотень подібних будівель, але тільки до кількох із них можна можна доторкнутися всім бажаючим. Деякі культурні пам'ятки все ще заховані в дрімучих джунглях.

Найпопулярніші піраміди

Цей старовинний «Місто Богів» (саме так перекладається слово «Теотікуан») реально знайти в 50 кілометрах від найбільшого мегаполісу в країні - Мехіко. Перші камені були покладені приблизно на початку першого тисячоліття. Уже в 5 столітті нашої ери тут проживало понад 200.000 чоловік. Головним культурним пам'ятником поселення вважається піраміда Сонця. Дана назва придумали ацтеки, які побачили покинуте місто в XIII столітті. Вони вірили, що тут боги харчувалися енергією космосу. У мандрівників є унікальна можливість насолодитися прекрасним видом. Ця піраміда є третьою в світі по висоті. Будь-який бажаючий може взабраться на її вершину.

Будь-який бажаючий може взабраться на її вершину

Піраміда Місяця в Теотиуакане.

Піраміди на Юкатані також дуже популярні серед туристів. Стародавнє місто Чичен-Іца розташований приблизно в 200 кілометрах від курорту Канкун. Це селище було засноване в 6 столітті, а вже через деякий час стало справжнім культурним і політичним центром. Перед поглядом туристів відкриваються одразу кілька архітектурних пам'яток, що були знайдені в результаті археологічних розкопок. Даний місто входить в список нових семи чудес світу. Найвідомішою пірамідою на Юкатані вважається храмова споруда Кулькана, Висота споруди - 24 метри, на вершині розташоване спеціальне місце для різних ритуалів. У стародавні часи будівля також виконувало функцію календаря.

Спуск тіні змія в Чичен Іца видно тільки в дні рівнодення

Особливості кращих екскурсійних програм

Мексика - це дивовижний край, де під час подорожі на Юкатан або в інший регіон країни, ви побачите як піраміди, так і насолодитеся унікальною місцевою культурою. Дуже популярними є такі туристичні маршрути:

  1. Мехіко-сіті і піраміди Теотіуакана.

Під час туру ви відвідаєте багатомільйонну столицю Мексики, а потім підете в археологічну зону Теотіуакан. Для приїжджають в Мехіко всього на пару днів - це ідеальний варіант. Вся програма займе всього 8 годин.

Вся програма займе всього 8 годин

Дорога Мертвих в Теотиуакане

  1. «Сміливий тур» в Мексиці.

Тривалість даного пригоди - два дня. Туристи зможуть насолодитися древнім містом Чичен-Іца, постежать за життям тварин в біосферному заповіднику Ріо Лагартос, відвідають колоніальний місто Меріда і викупаються в прохолодних водах Ік-Кіля.

Туристи зможуть насолодитися древнім містом Чичен-Іца, постежать за життям тварин в біосферному заповіднику Ріо Лагартос, відвідають колоніальний місто Меріда і викупаються в прохолодних водах Ік-Кіля

Рожевих фламінго можна часто зустріти в заповіднику Ріо Лагартос.

  1. Об'єднана програма Чичен-Іца.

Даний тур дозволяє туристам побачити стародавні міста майя, дізнатися, що таке Мексика зсередини, а також побачити найпопулярніші пам'ятки. Ви відвідаєте найвідоміші місця на півострові Юкатан. Серед них можна виділити Чичен-Іцу, загублене селище Кобу, порт Тулум і підземне озеро Ік Кіль. Подібне подорож займе всього один день!

Корисна інформація для туристів

Замовити вподобаний тур можна в будь-який зручний момент. Обов'язково приїжджайте в Мексику і відвідайте наші піраміди. Ви можете задати будь-які питання, що цікавлять вас питання і уточнити всю необхідну інформацію на сайті. Екскурсії проводяться щотижня, бронюйте місце і вирушайте на зустріч до дивних пригод!

Друзі! Якщо у Вас виникнуть питання - чи ж не соромтеся! - задавайте їх у коментарях нижче або ж пишіть мені в соц.сетях!

Арсен Азібеков - Компанія «Екскурсії в Мексиці».

8-800-100-4768 (Гаряча лінія, 24 години, по Росії безкоштовно)

+7 499 677 1508 (Для Москви та МО)

+521 998 734 5890 (пишіть в Whatsapp, телефонуйте в Viber)

Наша група по Мексиці в ВКонтакте

Наша група по Мексиці в Одноклассниках

Схожі записи:

Де знаходяться піраміди майя в Мексиці?

Новости