Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Новий рік в Карелії: як, де відсвяткувати і скільки це коштує

  1. Бази відпочинку Карелії
  2. Готелі та мотелі Карелії
  3. Новорічна ніч під північним сяйвом
  4. Дід Мороз з Карелії
  5. Новий рік по-скандинавськи

Якщо вам хочеться зустріти Новий рік на території Росії, але ви так і не вирішили, де саме, то придивіться до республіки Карелії, що знаходиться на кордоні з Фінляндією .

Заздалегідь продумайте план ваших дій, а точніше - де і як саме ви будете відзначати Новий рік на території Карелії. Може, це буде в колі друзів, в кафе або ресторані, на спеціальних туристичних базах, або навіть просто на вулиці.

Бази відпочинку Карелії

Останнім часом більшість туристів воліють відпочинку в готелях, туристичні бази відпочинку, які пропонують не тільки всі зручності розташування, а й мальовничу природи цього чудового краю прямо у себе за вікном! Особливо гарний цей вид в зимовий час, тому при першій-ліпшій можливості відправитися на базу відпочинку, сміливо вирішуйте. Що стосується цін відпочинок в таких базах, то вони варіюються від 800 до 30000 рублів за добу. Серед найпопулярніших турбаз поблизу Петрозаводська , Столиці Карелії, виділяють: «Едем,« Урозеро »,« Шишки »і« Суйсарь ». Але також варто розглянути непогані варіанти далеко від Петрозаводська. Це турбази «Велика Ведмедиця», «Алекка», «Три стихії - Ууксу», «Хутір Соромякі», «Лопскій берег». Ціна на проживання в них базується від 600 до 10000 рублів на добу. Їх особливість полягає в тому, що ці турбази розташовуються на знаменитих озерах Північно-Західного округу - Ладозького і Онезького озера, а також на березі Білого моря, на Сямозеро і Пятікаранте. Крім природних красот, в базах відпочинку можна насолодитися справжньою російською лазнею, поїсти м'ясо, приготоване на мангалі і навіть покататися на упряжці з хаскі.

Готелі та мотелі Карелії

Такий варіант відпочинку є дуже зручним і поширеним не тільки серед туристів, але навіть серед місцевих жителів, які вирішили просто змінити обстановку.

Найкращі готелі Карелії знаходяться на території Петрозаводська, вартість за найдорожчі номери приблизно дорівнюватиме 8000-9000 рублів за тиждень проживання в готелі удвох. А найрозкішніші і дорогі номери обійдуться туристам в 45000-53000 рублів за тиждень відпочинку на двох. Вибір готелю також може залежати від тих місць, які ви плануєте відвідати в Карелії. Якщо ви хочете відвідати Успенський собор в Кемі, то зупиніться в готелі «Кемка». Для того щоб швидше дістатися до міста Пудож, багатого своїми численними історичними пам'ятками, варто зупинитися в готелі «Онего».

Новорічна ніч під північним сяйвом

Один з найбільш екстремальних видів святкування Нового року - подорож до Полярного кола, який стає популярним не тільки серед сміливців, але і серед простих любителів краси російської природи взимку. Деякі туристичні агентства пропонують спеціальні експедиції до Полярного кола на снігоходах, зустріч з Карельським Дідом Морозом Паккайне, підлідну риболовлю і екскурсію в снігову село, де кожен предмет зроблений з льоду. А також ви можете встигнути поспостерігати за таким прекрасним і чарівним явищем, як північне сяйво, надбанням північних широт.

Дід Мороз з Карелії

У Карелії є свій місцевий Дід Мороз, якщо побуваєте в цих місцях взимку, то обов'язково поїдьте в його резиденцію, яка знаходиться недалеко від Петрозаводська. Екскурсія передбачає знайомство з Дідом Морозом, екскурсію по його резиденції, також вам дадуть урок з водіння собачої упряжки і навчать тому, як правильно кататися на санях. Крім того, резиденція має свою власну лабораторію погоди і з радістю надасть можливість вам навчитися користуватися нею.

Новий рік по-скандинавськи

У Карелії організовуються особливі скандинавські програми для туристів, завдяки яким можна відвідати чум Діда Мороза, познайомитися з його звірами - оленями і хаскі, поїсти справжні скандинавські страви і спробувати напої, помитися в лазні і навіть зайнятися підлідної риболовлею і потім самостійно засмажити цю ж рибу на багатті або мангалі. Такі програми коштують в рази дорожче перерахованих вище, порядку 25000-30000 рублів за тиждень, проведену там, але зате це варто того - зануритися в справжню зимову казку на час новорічних канікул і отримати масу задоволення і емоцій ще на довгий час.

Новости