Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Ніцца

  1. транспорт
  2. ЗМІ
  3. Музеї
  4. Театри, філармонія, синематека
  5. Собори і релігійні установи
  6. посилання
  7. "Навколо світу" про Ніцці

Ніцца, Nice ( фр. , англ. , Вимовляється [НІС]), Nizza ( ит. ) - один з найбільших міст Франції (П'ятий за чисельністю населення після Парижа , Марселя, Ліона і Тулузи [1] ) І регіону Прованс, Альпи, Лазурний берег (Другий за чисельністю населення після Марселя). Ніцца - адміністративний центр департаменту № 06 Приморські Альпи (Alpes-Maritimes, фр. ) І агломерації Ніцца-Лазурний берег (Metropole Nice Côte d'Azur або La Communauté Urbaine Nice Côte d'Azur, фр. ) - п'ятої за чисельністю населення після Парижа , Марселя, Ліона і Лілля. Ніцца - один з найвідоміших і найкрасивіших міст-курортів на Середземноморському узбережжі Франції , Званому Французької Рів'єрою або Блакитним берегом (Côte d'Azur, фр. ). Місто настільки живописний, що французи називають його Ніцца-красуня (Nice la Belle, фр. ). В середині XIX - початку XX ст курорт Ніцца був дуже популярний у російської аристократії.

Ніцца розташована на південному сході Франції на березі Затоки Ангелів Середземного моря. На півночі Ніцца оточена пагорбами, в межах міста теж розташовано кілька пагорбів, найвідоміший з них - пагорб Шато (Colline du Chateau, фр. ). А по західному кордоні Ніцци протікає річка Вар, що впадає в Середземне море. [2]

Ніцца - великий туристичний центр Франції , Другий за відвідуваністю місто після Парижа , І найрозвиненіша галузь всієї агломерації - туризм. Також розвинені сфера обслуговування та торгівля, в місті є невеликі підприємства харчової, парфумерної, текстильної, швейної, меблевої, і ін. Галузей промисловості, а в агломерації вирощують квіти і плодові дерева. У Ніцці перебувають (Chambre de commerce et d'industrie Nice Côte d'Azur, фр. ) І (Team Côte d'Azur). Також Ніцца - важливий транспортний вузол Франції , Тут є міжнародний аеропорт Ніцца-Лазурний берег, в тому числі обслуговуючий і вертолітні перевезення на лінії Ніцца- Монако і ін., і морський порт ЛИМП (Port Lympia, фр. ), Звідки регулярно відправляються швидкісні пороми на Корсику і Сардинію. Також в Ніцці знаходяться великий автовокзал і кілька залізничних станцій.

Ніцца - культурний і історичний центр Франції , Де знаходяться численні музеї, театр, опера, синематека і т.п. У місті творили художники-авангардисти і імпресіоністи, серед яких були Марк Шагал, Матісс, Пікассо і ін. Центр міста відрізняється красивою архітектурою переважно в стилі бароко.

Географічні координати: 43 ° 39 'пн і 7 ° 13 'східної довготи [3]

Ніцца, Nice (   фр

Готель "Негреску" (Hôtel Negresco, фр. ) - найвідоміший і розкішний п'ятизірковий готель Ніцци, розташований на Англійській набережній, візитна картка міста. відкрито 8 січня 1913 названий на честь власника - Арні Негреску (Henri Negresco, фр. ). Архітектор - Едуард-Жан Ніерман (Édouard-Jean Niermans, фр. ), Автор купола - Гюстав Ейфель. [4] 1 березня 2001 отримав знак 13 червня 2003 будівля готелю було включено в список архітектурних об'єктів історичної спадщини Франції

Населення: міста Ніцца - 344 875 ( 2008 ) [5] , Міста разом з передмістями (комуни) - 348 556 ( 2008 ) [6] . Населення агломерації Ніцца-Лазурний берег в межах 2010 року - 947 337 чоловік (на 2008 ) [7] .

Площа: 71,9 км ( 2008 ) [8]

Площа: 71,9 км (   2008   )   [8]

Англійська набережна або Променад дез'Англе (La promenade des Anglais, фр. ), Протяжністю 7 км - один із символів Лазурного берега

[]

транспорт

Залізниці

(Nice-Ville, фр. ) - найбільший вокзал Ніцци, важливий транспортний вузол Франції , Що зв'язує міста на Лазурному березі з іншими містами і регіонами країни, а також з Італією , Обслуговує міжнародні, міжміські та приміські перевезення, в тому числі на швидкісних поїздах ТЖВ (TGV). З 2010 року сюди прибуває міжнародний потяг Москва - Ніцца.

У Ніцці також є вокзали TER: Ніцца Сі-Пі (Gare de Nice CP, фр. ), Південний вокзал (Nice Gare du Sud, фр. , Ніцца-Сент-Рок (Gare de Nice-Saint-Roch, фр. ), Ніцца-Ріквайер (Gare de Nice-Riquier, фр. ) І Ніцца-Сент-Августин (Gare de Nice-Saint-Augustin, фр. ), Вони в основному обслуговують регіональні і приміські перевезення.

Повітряний транспорт

(Aéroport Nice Côte d'Azur, фр. , Міжнародний код NCE) - аеропорт Ніцци, знаходиться в 7 км на захід від центру міста. Це третій за важливістю і пасажиропотоком аеропорт Франції після аеропортів Руассі-Шарль-де-Голль і Орлі, розташованих поблизу Парижа . Він має два термінали і обслуговує внутрішні і міжнародні рейси, а також чартерні перевезення та вертолітні маршрути. В Ніццу і інші міста на Лазурному березі, а також у міста регіону Прованс, Альпи, Лазурний берег і в італійську Геную з аеропорту можна дістатися на автобусах.

В Ніццу і інші міста на Лазурному березі, а також у міста регіону   Прованс, Альпи, Лазурний берег   і в італійську Геную з аеропорту можна дістатися на автобусах

Пагорб Шато (Colline du Chateau), вид з боку порту

Морський транспорт

Порт Ніцци ЛИМП, маяк і парою на Корсику компанії Corsica Ferries

(Le port Lympia) - розташований в межах міста в районі Стара Ніцца (Vieux Nice, фр. ) Поблизу пагорба Шато. Приймає вантажні кораблі, яхти, катера і круїзні лайнери, а також пороми.

Громадський транспорт

Система міського транспорту в Ніцці - це автобус і трамвай, і також в будь-яку точку міста і агломерації можна доїхати на таксі.

Оренда транспорту

Автостради і автотранспорт

Поруч з Ніццою проходить автострада А8, звана також "Провансаль" (La Provençale, фр. ). Вона починається в Екс-ан-Провансі і тягнеться уздовж всього Лазурного берега до кордону з Італією , Де переходить в італійську автостраду A10. Автострада А8 також з'єднується з автострадою А7, званої "Сонячної дорогою" (L'autoroute du Soleil, фр. ), Що простягнулася між Ліоном і Марселем. Одна з важливих міських автодоріг Ніцци - Англійська набережна.

Одна з важливих міських автодоріг Ніцци - Англійська набережна

Вулиця Ніцци в районі порту

[]

ЗМІ

  • (Nice Azur TV, фр. )
  • (Nice Radio, фр. )
  • (Radio Vitamine, фр. - місцеве радіо регіону Прованс, Альпи, Лазурний берег )
  • (France Bleu Azur, фр. )
  • (Le Patriote Côte d'Azur, фр. )
  • (Le Petit Niçois, фр. )
  • (Les Nouvelles niçoises (NN), фр. )
  • (Nice Premium, фр. )
  • (NiceRendezVous)
  • (The Riviera times, газета на Англійській мові

[]

Музеї

Площа Массена (Place Masséna, фр. )

  • (Musée d'Art Moderne et d'Art Contemporain (MAMAC), фр. )
  • (Musée des beaux arts de Nice, фр. )
  • (Musée Terra Amata, фр. )
  • (Musée Henri Matisse, фр. )
  • (Muséum d'histoire naturelle, фр. )
  • (Musée archéologique de Nice, фр. )
  • (Musée Marc Chagall (National Museum or Chagall Biblical Message), фр. )
  • (Musée international d'Art naïf Anatole Jakovsky, фр. )
  • (La Villa Arson, фр. )
  • (Théâtre de la Photographie et de l'Image, фр. )
  • (Musée des Arts Asiatiques, фр. )

[]

Театри, філармонія, синематека

  • (Théâtre Francis Gag, фр. )
  • (Théâtre Lino Ventura, фр. )

[]

Собори і релігійні установи

Міська скульптура в Ніцці

  • (Sainte-Réparate Cathedral, фр. )
  • (Православний собор святого Миколая, Cathédrale Orthodoxe Saint-Nicolas de Nice, фр. )
  • (L'église Anglicane de Nice, фр. )
  • (Eglise Orthodoxe Grecque Saint Spyridon, фр. )

[]

посилання

Офіційні ресурси

практична інформація

Адміністративна будівля бібліотеки Луїса Нусера (La bibliothèque Louis Nucéra, фр. ), Зване "Кубічна голова" (La Tete au Carre, фр. ), Побудовано в 2002. Ідея Саші сосни (Олександра Сосновського, Sacha Sosno, фр. ), Арх. Ів Беярд (Yves Bayard, фр. ) І Френсіс Чепус (Francis Chapuis, фр. ) [9]

  • (російською мовою)
  • (Université de Nice Sophia-Antipolis, фр. )
  • (Festival international du film fantastique et de l'imaginaire à Nice (Fantastique Semaine du Cinéma), фр. )
  • (OGCN або OGC Nice)

[]

"Навколо світу" про Ніцці

Вид на місто з пагорба Шато

статті

Матеріали "Телеграфа"

путівники

Новости