Достопримечательности мира

    Отдыхайте с нами!

Статьи

Недорогі ресторани Праги

Гурман-тур в Прагу: кращі ресторани Гурман-тур в Прагу: кращі ресторани   Прагу по праву називають одним з найкрасивіших міст Європи

Прагу по праву називають одним з найкрасивіших міст Європи. Туристів тут повно, ресторанів також.

Ціни на харчування в ресторанах Праги не такі високі, як, скажімо, в Амстердамі . Але це не означає, що маючи 30-40 євро на вечерю на двох можна заходити в будь-який ресторан або пивний паб Праги, замовляти будь-яку страву.
У центрі у тій же Староміської площі меню більшості закладів вас може дуже неприємно здивувати. Але озброївшись нашим гідом ви завжди знайдете недорогі ресторани Праги.

загальні поради

Якщо будете в столиці Чехії в будні дні, снідайте в ресторанах, які пропонують так звані денні набідке - пропозиції дня або бізнес-ланчі. Зазвичай це основне блюдо, салат, десерт і напій. Варто 100-150 крон (45-65 гривень) в залежності від місця.

Порції в ресторанах Праги подають великі: салати в основному по 300 грам, м'ясо в залежності від страви. Перед замовленням дивіться в меню на «вихід страви», може виявитися, що одного знаменитого чеського «Вепрова коліна» вам вистачить і на трьох (це кілограм-півтора м'яса).

Лакмусовим папірцем для визначення недорогогіх ресторанів Праги, крім іншого, є вартість пива. Якщо в меню цей хмільний напій коштує дорожче 35-40 крон (15-17 гривень) - краще вставати і йти, якщо, звичайно, ви розраховуєте поїсти бюджетно.

Також не дуже добра ознака - наявність меню російською в кафе або пивних пабах Праги. Хочете спробувати дійсно смачну чеську їжу і не переплачувати за це втридорога, радимо такі заклади уникати (за рідкісним винятком). Все це заточене під туристів, а значить ціни вище, якість посередня.

Що стосується чайових, то в Чехії прийнято залишати їх в розмірі 10% від суми замовлення. Втім, деякі ресторани Праги обслуговування включають в рахунок - уважніше вивчіть чек на предмет графи Service.

Недорогі ресторани в Празі

Як ми вже писали вище, ресторанів в Празі багато, але далеко не всі вони заслуговують на увагу. Із закладу, які варто відвідати і де не дуже дорого, відзначимо кілька.

Традиційний чеський ресторан-пивна (традиційний в хорошому сенсі слова) U dvou kocek ( «У двох кішок»). Знаходиться на вулиці Uhelny, 10.

Якщо сильно зголодніли, замовте собі страву під назвою Česká bašta. Принесуть величезну тарілку асорті м'яса качки, смаженої та копченої свинини, телятини з овочами. Коштує це задоволення 250 крон (110 гривень). «Вепрове коліно» в таку ж ціну.

Ще одне місце, яке не зіпсовано туристичним ажіотажем, як інші ресторани Праги - U Bansethů, розташований за адресою Tborská, 389/49. По-перше, тут неперевершено готують чеський традиційний гуляш (і коштує він всього 89 крон), а по-друге, варять дуже смачне пиво (у 2010 році місцеве світле пиво навіть отримало нагороду як один із кращих в привносячи пабах Праги).

Обов'язково, крім «Гуляш по-Пивоварський за рецептом кухарчука Доуші», замовте кнедлики з копченим салом і домашніми шкварками та цибулею (79 крон).

До речі, один із столиків тут довічно зарезервований для Ярослава Гашека, який навіть згадував про цей заклад в своєму знаменитому «Швейка». Відкрито заклад з 11 до півночі.

У центрі, недалеко від станції метро Mustek знаходиться ресторан в V Cipu ( «У глухому куті»). Визначною кухнею заклад похвалитися не може, але, тим не менш, смачно і, найголовніше, недорого. Півкілограма смажених реберець - 98 крон (45 гривень).

Рекомендуємо відвідати ресторан Zvonařka (Šafaříkova, 1). Відмінна, умиротворена обстановка - ідеальне місце відпочити від натовпу туристів. Тут варто спробувати spicy buffalo wings - 160 крон. В середньому ціни трохи вище, ніж в інших ресторанах, про які йде мова в статті.

Загляньте також в заклад Ferdinanda. Готують відмінно, ціни демократичні. Свинячий шніцель, запечений з сиром - 153 крони, яловичий гуляш з пікантним червоним перцем і гарніром - 128 крон, салати (шопский, грецький, цезар, порції по 300 г) - 80-85 крон.

Варять своє пиво - «Фердинанд», «Сім куль» і «Гранат» (29-35 крон за 0,5 л) до якого замовте маринований Гермелін. Меню російською присутня, і це швидше виняток з правил. Інтер'єр дуже цікавий.

Правда, не завжди буває затишно, оскільки частенько тут влаштовують перегляди футбольних матчів - тим, хто не дуже любить цей вид спорту, в такі дні краще вибрати інше місце для вечері.

Недорогі ресторани в Празі - два заклади мережі Ferdinanda. Одне з них знаходиться на вулиці Opletalova, всього в 100 метрах від центральної площі Праги - Вацлавській площі (вулиця Karmelitska, 18).

За два кроки від метро Hradčanská є невеликий ресторанчик Hradcanska steak. Місце не туристичне, серед відвідувачів в основному чехи. Тут відмінно готують свинячий стейк. Спеціально сюди їхати не варто, але якщо будете в цьому районі - зайдіть перекусити.

Столові в Празі

Якщо вже хочеться взагалі укладатися в 100-200 крон в день по харчуванню на людину, тоді радимо тамувати голод в їдальнях. Шукайте назви Jidelna, Lahudky, Obcerstveni. Зазвичай в таких закладу багато місцевих, ціни тут низькі. Супи по 20-25 крон, другі страви 40-45 крон.

Також до дешевих їдальнях можна віднести заклад з страхітливим для українців назвою Peklo (їжа зовсім не пекельна на самом деле), яке знаходиться в пасажі «Светозор» на вул. Vodičkova, 39. Дивіться не переплутайте з рестораном Peklo, що на Strahovské nádvori, 1. Ось там вже точно пекло для туриста з невеликим бюджетом на харчування.

Захочеться чогось екзотичного, їдьте на азіатський ринок Sapa, що на півдні Праги, за адресою Libušská, 319/126. Тут продають як речі, так і продукти, а також є маленькі, затишні азіатські ресторанчики. Ми рекомендуємо заклад під назвою Hai Há.

Також є непоганий тайський ресторанчик The Noodle Bar (Plavecká, 4). Трохи дорогувато, основне блюдо близько 140 крон, але якщо вже захочеться тайського ...

Кафе зі смачною випічкою і тортами

Якщо хочеться смачної випічки, то загляньте в кафе Paul - це мережа французьких пекарень.

Тут величезний вибір круасанів, булочок, печива, різних сортів хліба. Великий асортимент тортів і тістечок. Кафе Paul розкидані по всій Празі. Один із закладів цієї мережі є в торговому комплексі Palace Flora (Vinohradská, 151, метро Flora). Адреси інших можете подивитися на офіційному сайті .

Багато випічки пропонують і в мережі кафе Paneria. Особливо рекомендуємо покуштувати їх торти - пальчики оближеш, а варто дуже демократично. Так смачний полуничний пиріг (вагою 1 кг, фактично на компанію з п'яти осіб) обійдеться в 315 крон (140 гривень). Один шматочок такого торта буде коштувати 42 крони (19 гривень).

Один шматочок такого торта буде коштувати 42 крони (19 гривень)

Один із закладів Paneria розташоване в двох кроках від знаменитої Староміської площі, на розі вулиць Kaprova - Valentinská. Це, напевно, одне з небагатьох закладів в цьому районі, де можна перекусити бюджетно. Всього по Празі близько 20 кафе Paneria. адреси уточнюйте тут .

Ну і ще одна порада для ласунів-гурманів. Обов'язково загляньте в кафе Ovocný Světozor. Від вибору солодощів навертаються сльози на очі (від щастя, звичайно), а блюдо під назвою Bomba banánová ви будете згадувати довгими зимовими вечорами (коштує воно 296 крон - 130 гривень).

Кафе Ovocný Světozor теж знаходиться в торговому комплексі Palace Flora (Vinohradská, 151, метро Flora). Інші адреси закладів цієї мережі можете подивитися на офіційному сайті .

Пивні паби Праги

Сказати, що пивні паби в Празі (або правильніше «пивниці») на кожному кроці - не сказати нічого. Пиво - національний напій, його тут вміють варити, його тут уміють і пити. Найпопулярніші серед туристів кілька закладів.

На сьогоднішній день Меккою для любителів пива з інших країн є Pivovar U Medvídků. Як результат - народу маса, але пиво від цього несмачним не стає. Якщо ви готові миритися з натовпом, тут побувати варто. Адреса - Na Perštýně, 7.

Однією з найстаріших пивних Праги вважається U Fleku. Пиво варять тут ще з XV століття! Обов'язково скуштуйте темне пиво зі смаком карамелі - такого ви ще не пробували. Тільки будьте обережні - смачно, але «в голову дає» сильно. Адреса пивний - Křemencova, 11.

Ще одна культова заклад серед пивних пабів в Празі називається U Kalicha. Господарі запевняють, що саме тут Ярослав Гашек писав свій знаменитий роман «Пригоди бравого солдата Швейка», потягуючи неперевершене чеське пиво. Пиво тут і справді непогане, як і «Вепрове коліно». Любителям байок про Швейка - заклад обов'язково до відвідування. Адреса - Na Bojišti, 12-14.

На вулиці Letenska, 12 є підвал, в якому розташована пивниці U svateho Tomase ( «У святого Томаса»). Раніше тут збиралася столична богема, зараз же товпляться туристи. Особливо хвалять місцеве пиво «обранці», зварене за стародавнім рецептом.

Ми б радили вам відвідати пивний паб Pivovarský dům (вулиця Lípová, 15). Це відмінне місце, де можна продегустувати такі сорти пива, про які ви раніше і не здогадувалися: «шампанське» пиво, кропив'яне, бананове, вишневе, ванільне, навіть кавове.

Втім, пиво гарне практично скрізь (особливо в порівнянні з українським) - тому сміливо заходите навіть в самі непоказні пивні паби Праги.

Також перед поїздкою до Чехії не забудьте прочитати наш гід по Празі - «Прага за 24 години» .

Готелі в Празі від 50 євро бронюйте на hotels.tochka.net

Найдешевші квитки можна знайти на tickets.tochka.net

Ще не отримували шенгенську візу? Тоді читайте нашу інструкцію «Як отримати візу в Чехію» .

Підписуйся на наш telegram і будь в курсі всіх самих цікавих та актуальних новин!

Новости